Presa de azi face referire la cazul celor doi studenti medicinisti de la Cluj, prinsi recent de catre armata israeliana ca fiind teroristi Hamas. Asta m-a determinat sa atentionez impreuna cu alti ziaristi pericolul terorismului in Romania. Retragerea unilaterala a Israelului  din Gaza.

Stupida imi pare actiunea guvernului israelian de retragere din teritoriile ‘ocupate’!.  Spun ocupate, pentru ca, in mintea unora dintre politicienii din Israel, se accepta de facto-nu peste mult timp, de iure-statutul de tara cotropitoare a propriilor teritorii. Nu pot accepta ideea ca unei comunitati razboinice si prea putin inclinata spre dialog cum este cea palestiniana, sa-i acorzi deschidere la mare si granite cu un stat arab in conditiile in care Israelul a avut razboi cu Egiptul si este supus unei constante actiuni subversive de catre intrega comunitate araba. Nu am nimic cu minoritatea palestiniana careia ii place sa se intituleze popor, dar nu inteleg cum o armata platita din bani publici isi muta cu forta populatiile dintr-un loc in altul fara ca securitatea sa-i fie asigurata.

Lasitatea este deviza, caci, a-ti muta populatiile, nu reprezinta altceva decit retragerea in cetate si acceptarea asediului pina la capitulare. Sa nu uitam suferintele poporului israelian care au culminat cu Holocaustul si caruia i s-a trezit sentimentul ca e evacuat din propria-i casa, prin actiunea iresponsabila a unui guvern condus de catre un batrinel ramolit. Actiunea din punct de vedere juridic este ilegala. Situatia este comparabila cu cea a dictaturilor din Romania prin care evreii si romanii deopotriva, au fost scosi din case si ‘retrasi’ putin in crematorii, inchisori sau cimitire.

Vreau sa fiu bine inteles: pacea din Israel nu priveste doar guvernul acestei tari ci si Romania. Securitatea in cardasie cu terorismul In 1984 Ahmad Mohammed Ali Al-Hersh, student palestinian cu cetatenie iordaniana, l-a impuscat mortal pe diplomatul iordanian Azmi Al-Mufti. Al-Hersh era membru al Organizatiei Abu Nidal (OAN), iar arma si munitia ii fusesera furnizate de Mustafa Said Hasan Al-Khardali, un alt membru OAN.

Evenimentul s-a produs in apropiere de Hotel Bucuresti linga Calea Victoriei. Veneam de la un chef de pe B-dul Magheru si am taiat-o prin P-ta Amzei ca sa ajung la Sf Iosif, in drum spre Regie. Securitatea m-a filat imediat caci tocmai se produsese evenimentul. Si m-a legitimat. Tot ea a schimbat urgent traseul (Primaverii-Calea Victoriei- Comitetul Central) pe care Ceausescu, poreclit ‘sulfamida’ il urma zilnic, deviindu-l pe B-dul Magheru. M-am infiorat.

In 1985 o masina-capcana a explodat inapropiere de Institutul Politehnic Bucuresti, in Complexul Grozavesti, provocind moartea a doi ofiteri USLA. Atentatul a fost revendicat de organizatia Fratii Musulmani si a implicat patru membri ai acesteia: irakienii Hassan Adil Al-Ali si Tarek Awad, sirianul Haytham Rahmeh, poreclit ‘Doctorul’, si iordanianul Ibrahim Ali Ahmad Dawood. Eu eram la o sirboica in vizita. In jargon studentesc se spunea ‘la gacici’. In citeva minute USLA ne-a evacuat din camin, obligandu-ne sa o luam la fuga spre Complexul Regie. Cand am ajuns la podul Grozavesti s-a produs explozia. Am aflat ca unul dintre teroristi locuia cu mine in caminul F al Mecanicii.

Bombele au fost cu mercur si plasate in doua masini aflate in parcarea caminului din care fusesem evacuat, uslasii detonind una dintre ele. La a doua au sarit in aer. ‘Scanteia’ a consemnat la vremea respectiva moartea celor doi ‘la datorie’, fara alte comentarii.

In noiembrie 2003, am transportat ca taximetrist doi arabi la moscheea din Cluj. M-au invitat inauntru. Stateam de vorba. Vorbeam cu imamul. Vorbea doar el. Despre cauza lor. Surpriza insa! Mi se prezinta un medic tinar roman practicant al religiei musulmane. Mi se dau carti de invatatura si primesc verbal invitatia de a frecventa moscheea.. Romania, o posibila tinta a atentatelor teroriste Pare incredibil, dar cel putin la nivelul pregatirilor in vederea lansarii unor atentate teroriste, Romania este o placa turnanta pentru reteaua al-Qaeda.

O sumedenie de studenti proveniti din tarile arabe, au invadat Romania ca bursieri ai statelor de provenienta sau veniti prin diverse programe universitare internationale de schimburi reciproce de studenti. Trebuie facuta distinctie inca de la inceput intre cei proveniti din tarile magrebiene, care sunt buni practicanti ai religiei musulmane si cei proveniti din Orientul Mijlociu care nu frecventeaza des lacasurile de cult musulman din Romania, fiind cei mai inversunati sustinatori ai celebrului terorist si a cauzei sale. Acestia contesta islamismul moderat practicat de studentii magrebieni in moscheile din tara si modul acestora de a privi problema palestiniana in contextul actiunilor retelelor teroriste. Palestinienii, cu pasapoarte israeliene si nu numai, vad actiunea lui Bin Laden ca fireasca in sustinerea cauzei palestiniene, in timp ce, studenti arabi proveniti din tari ca Tunisia, Algeria sau Maroc, refuza astfel de interpretari de teama de a nu fi probabil expulzati.

In schimb, sunt cu totii solidari in recunoasterea islamului ca singura religie considerand iudaismul si crestinismul dusmanele de moarte ale credinciosilor musulmani. Invocarea doctrinei monoteiste a acestei religii de catre teoreticienii musulmani si a tolerantei in Islam fata de nemusulmani aflati sub protectia statelor musulmane, nu este totusi un factor de unitate in aceasta religie. Lipsa oricarui echivoc in afirmatia din Coran ca ‘nu exista nici o alta divinitate in afara de Allah, iar Mohammad este trimisul lui Allah’ nu este oare lipsa de toleranta? Se pare ca din ce in ce mai multi romani imbratiseaza aceasta religie si implicit cauza araba vazuta prin prisma problemei palestiniene.

Pregatirile pentru lansarea unor atentate se fac atent si probabil scapa privirilor serviciilor secrete. Majoritatea unor astfel de
‘studenti’ sunt plini de bani si locuiesc in afara campusurilor universitare, cunosc la perfectie limba romana si se misca cu usurinta in toate mediile din Romania. De aceea convertirea a cat mai multor romani la religia musulmana poate fi un prim pas pentru intelegerea Coranului pentru ca apoi in mod subtil sa se faca lobby-uri in favoarea cauzei teroriste a retelei Al-Quaeda. Pana la a mitui un miner-artificier dat afara din minerit si care mai are ca tot omul o capsa si exploziv acasa si care stie sa faca curatenie in P-ta Universitatii din Bucuresti, nu mai e decat un pas. Urmatorul pas, la stirile de seara. Am prezentat cateva secvente la care am fost martor. Un martor inca viu!


No Comments on “Un martor inca viu”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>