Inainte de arestare, fostul pantofar se plimba cu elicopterul impreuna cu savanta de renume mondial. Sambata, intr-o joaca siciliana, marinarul se plimba cu acelasi elicopter, atipic pentru pregatirea sa, de la un targ la alt targ facut pe sest, prin care s-a vandut cel mai bogat zacamant de metale rare din lume, cel de la Rosia Montana.

Mi-a venit in gand sa scriu cateva randuri dupa ce am vizitat strada Siciliana si cimitirul catolic.

Stand de vorba cu unul dintre localnici am aflat ca, noii veniti au datoria sa repare nu doar biserica de rit catolic pentru a determina enoriasii ramasi sa plece, dar si celelalte biserici, chiar daca nu mai au enoriasi. Banelu’ culturii ar face bine sa insiste ca toate cladirile din patrimoniu sa fie reparate.

Noua amenajare cu peste 100 de case dintr-un cartier din Alba-Iulia a fost inundata iar in aproximativ 60 de case a plouat in interior, dupa ce, canadienii au platit bani grei unor firme, pentru a le face viata mai buna celor stramutati. Am vazut proiectul unei astfel de case. Desene frumoase, avize beton dar zona in care au fost construite casele este una cu risc mare de inundatii. Pana la inundatii, ploile isi fac de cap.  Momentan firmele lucreaza de zor la amenajarile de drenaj, sugerand locatarilor sa nu faca taraboi.

Imagineaza-ti cum ar fi fost daca elicopterul dictatorului ar fi fost doborat, cum ar fi daca cel care a semnat transferul zacamantului din proprietatea statului in mainile unui parlit, ar fi arestat iar stazile din Rosia Montana sa fie pavate din nou de catre austrieci, asa cum au facut-o in sec. al XVII-lea?


No Comments on “Imagineaza-ti..”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Antoniu says:

    @Ana-ti-am trimis pe mail detalii.

  2. Ana Adamoae says:

    Buna ziua, am gasit postul dvs. despre atacul terorist din 1984 si as fi vrut sa luam legatura deoarece avem un articol despre evenimentul respectiv si faptul ca ati fost in zona la momentul respectiv ne-ar fi de mare ajutor. Numele meu este Ana-Maria Adamoae și sunt editor la Evenimentul zilei. O zi buna.

  3. Antoniu says:

    Multumesc pentru comentarii

  4. Viorel Tranca says:

    Am vazut urmele dezastrelor laste de inundatii intr-un sat din nordul judetului si am ajuns la o concluzie, oarecum asemanatoare: singura solutie e o noua colonizare a sasilor! Poate ei armai fi in stare sa faca ceva!

    Chiar ca sunt extraordinare pozele!

  5. neinfectat de comunism says:

    frumoase poze

    un artist emerit al poporului a compus un nou imn pt psd, mai multe detalii la mine pe blog

  6. Ovidiu says:

    Extraordinar, sunt invidios, de doua ori am calatorit cu elicoptere.
    si pozele sunt superbe.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>