Recent, in videoconferinta cu prefectii, premierul Emil Boc a spus cu subiect si predicat: ‘Nu mai vreau sa mai aud de intarzieri la APIA(Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura)!’, confirmand prin aceasta declaratie, minciunile sfruntate ale agentiei.

Agentia spune pe toate drumurile, prin laudarosul sau horticultor, Florin Faur, ca a facut toate platile catre fermieri. Acesta si-a recapatat postul de dir. gen. printr-un concurs de rasul curcilor si apare momentan in doua ipostaze, conform site-ului APIA: director coordonator APIA Timis-vezi declaratiile de avere-
http://www.apia.org.ro/centre/timis.htm  si dir. gen. APIA http://www.apia.org.ro/director_general.htm .

Intamplator sau nu, declaratiile de avere de la Apia Timis sunt din 2009, pentru a masca probabil declaratia de avere a beizadelei primarului din Deta, Catalin Roman. Acelasi lucru se intampla si la APIA Cluj, unde nu s-au actualizat declaratiile de avere din cauza dir. exec. Serban Gheorghe, la domiciliul caruia se afla propria firma cu profil agricol, SC AgromedImpex Srl, http://www.apia.org.ro/centre/cluj.htm .

La APIA Alba si nu numai, se poate respecta si legea, centrul judetean fiind condus de un dir. exec. care solicita sa se afiseze pe site-ul agentiei declaratiile de avere din 2011 http://www.apia.org.ro/centre/alba.htm .

Va puteti imagina cat de relevante sunt celelalte informatii de pe site-ul acestei agentii!

Intr-un interviu acordat Jurnalului National, secretarul de stat in ministerul agriculturii, Adrian Radulescu afirma in mod fals ca APIA a efectuat toate platile pe suprafata la data de 30 martie 2011. Interviul este consemnat si in editorialul redactorului sef, George Ostroveanu, de la saptamanalul Profitul Agricol, nr. 29 din 27 iulie2011
http://www.agrinet.ro/content.jsp?page=455&language=1

Lui Adrian Radulescu ii putem ierta ‘frezarea’ datei la care se fac ultimele plati pe suprafata(30 iunie ac.) sau procentele de la esantioanele de control(5%), pentru ca, el nu stie oricum cu ce se ‘mananca’ APIA. Insa, nu-i putem ierta minciuna deliberata privind data de 30 martie 2011, ca plata ultima a subventiilor comunitare.

Bombardata de catre fermieri cu injuraturi si telefoane, APIA si-a retras tacticos motivatiile savante si la presiunea guvernului a iesit cu un comunicat de presa , afirmand ca a facut plati SAPS, plati pentru zone defavorizate si agromediu in perioada 27.07.2011 – 28.07.2011 http://www.apia.org.ro/comunicate_presa/CP_Plati%20Axa%20II_29072011.pdf

Am putea crede ca data de 28.07 2011 ar fi ultima data a platilor, asa cum sustine in necunostinta de cauza Adrian Radulescu: ‘Subventiile se dau pentru anul in curs de la 1 decembrie al anului respectiv pana la 30 iulie anul urmator’.

APIA a facut in data de 1 august 2011, pentru Campania 2010, plati restante in valoare totala de 219.640.085,07 lei pentru  un numar de 32.171 fermieri, iar in data de 10 august, plati in valoare de 277.757.910,40 pentru un numar de 41.827 fermieri. Platile vor continua sa se faca in luna august, cu toate incercarile de a se denatura adevarul.

Toate platile facute cu intarziere, dupa data de 30 iunie a fiecarui an, si nu 30 iulie cum se incerca sa se acrediteze, atrag sanctiuni asupra Romaniei, sanctiuni pe care le vom plati cu totii, fara ca cei vinovati sa fie pedepsiti.


No Comments on “Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, o ‘tabara’ care dezinformeaza”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. tanase daniel says:

    ciao… m-ar interesa si pe mn daca pentru cultura de facelia (Phacelia tanacetifolia), se dau cva subventi dl APIA ca eu o folosesc pt albine ce-i drept anul asta e prima data ,si m-ar interesa sa pun pt inceput un ha , am utilaje tot etc … stima si respect

    1. Antoniu says:

      @tanase daniel-in alte tari vad ca e acceptata ca planta furajera sau cultura verde. la noi, inca nu.

  2. Ella says:

    Sunt „nitele” schimbari la Central. Ce ne puteti spune?

  3. maria says:

    Nici pana azi 5 octombrie nu am luat banii de la agromediu si zona defavorizata.Cu dosarul nu sunt probleme,e avizat favorabil.Nimeni nu stie sa ne spuna cand vom primi banii(suntem mai multi fermieri din zona in aceeasi situatie).Stiti ceva despre aceasta problema?Va multumesc!(e vorba de subventia pe 2010 si ei spun ca incepand cu 16 oct vor incepe platile la SAPS 2011).

  4. neagoe says:

    Nici pina azi 22 august,nu am luat banii pt agromediu si zona defavorizata de la apia mehedinti.De ce oare uni iau si altii nu ?

    1. Antoniu says:

      @neagoe- aceasta este plata pentru Campania 2009.
      Sumele sunt exprimate in EURO
      Denumire beneficiar Cod unic Localitate Plati directe FEGA Plati FEADR Total plati
      NEAGOE DANIEL RO28………… B….. MARE 111.90 151.90 263.80
      In august 2011 veti primi banii pentru Campania 2010

  5. stef says:

    Cred ca APIA este la fel ca alte multe institutii ale statului,un canal laptos de la care se poate suge mult si bine si care oricum ai lua-o nu isi face treaba cum trebuie.Am intilnit destui oameni care se bucurau ca au luat bani de la APIA chiar daca ei nu au cultivat nimic sau unii chiar care nici macar nu aveau terenurile in suprafata declarata.Pai daca aia,mici, fura inseamna ca aia sus rup,nenorocitii.Eu unul sper sa se nasca un roman care sa iubeasca justitia si sa opreasca odata nelegiuirile din tara asta si sa ii vad tremurand pe cei care acuma se mai dau si rotunzi pe la televizor.Amin.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>