Sesizarile mele adresate institutiilor statului, in conformitate cu legea avertizorului public, nu l-au miscat din fotoliul de dir. ex. al Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) Cluj pe Serban Gheorghe, alias Gigi.

Totusi, dupa scandalul in care au fost implicati fostul primar al Clujului si fostul secretar general al guvernului, Agentia Nationala de Integritate(ANI) a inceput ancheta impotriva lui Serban.

Ancheta nu trebuie sa se opreasca aici. Ea trebuie extinsa asupra tuturor angajatilor agentiei din intreaga tara, inclusiv asupra dosarelor mele aflate in instanta, in conflict cu Apia Cluj si amanate suspect, de mai bine de un an de zile.
Un alt aspect pe care vreau sa-l semnalez  institutiilor abilitate ale statului, in care eu mai cred, este acela de a verifica modul in care Serban Gheorghe, speriat de OUG 37/2009 si 105/2009 -declarate neconstitutionale-, in anul 2009, castiga un concurs de reconfirmare pe postul de dir. ex., http://www.madr.ro/pages/concurs/rezultate-apia.pdf , isi ia doctoratul la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara(USAMV), http://www.usamvcluj.ro/files/teze/gheorghe.pdf , castiga cu firma SC Agromed Impex SRL condusa de sotia Serban Natalia, fara licitatie, un contract cu Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA, http://licitatiipublice.clubafaceri.ro/licitatie/erbicid-95376.html , si sa lipseasca aproape intreg anul de la conducerea Apia Cluj, fiind spitalizat.
Agentia Nationala a Functionarilor Publici(ANFP) sesizata in legatura cu incompatibilitatea cu functia publica, a pasat problema in curtea ANI, fara sa justifice cazul de incompatibilitate din 2006, cand Serban Gheorghe s-a prezentat la concurs pentru ocuparea functiei publice, perioada in care ANI nu exista.
Acelasi ANFP se face ca ploua in alte cazuri de incompatibilitate din Apia Cluj: Tiberiu Zagrean, fratele presedintelui Curtii Constitutionale, a sefului centrului local Huedin, Cluj, Corda Titi Iuliu, sau a sefului centrului local Apahida,Cluj, Harbea Ioan, destituit din functia publica de secretar al primariei Apahida.
Dacian Ciolos, la data la care l-am interpelat in legatura Harbea Ioan, in anul 2006, raspundea de APIA din partea ministerului agriculturii unde era subsecretar de stat, a motivat ca nu stia si ca va lua masuri. Nu era treaba lui ci a ANFP-ului.
Cine raspunde de faptul ca Serban Gheorghe a ‚gasit’ in 2006, sediul centrului local Apahida, al Apia Cluj, exact langa magazinul sotiei, administrator al SC Agromed Impex Srl, sau sediul centrului judetean plasat in curtea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala(DADR) Cluj si la doi pasi de alt magazin al aceleiasi firme?.
Actele DADR Cluj si cele ale Apia Central ‚vorbeste’ de decontari ale firmei SC Agromed Impex Srl. Recomand ANI sa verifice si aceste documente sesizate de mine.
Cum se explica faptul ca judecatorii care se plang de numarul mare de dosare ‚grele’ pe care le gestioneaza, nu vor sa accepte legea functionarului public dupa care functioneaza ANFP, legea avertizorului public, invocate de mine si sa-mi amane suspect contestatiile in instanta impotriva destituirii mele din functia publica de catre Serban Gheorghe si acolitii sai?
Daca Gigi crede, la fel ca fostul primar al Clujului, ca institutiile statului sunt tampite, si ca isi poate face afacerile cu finalizare pe pieptul banilor publici, se inseala.

0 comentarii la “Apia Cluj la control”
 1. moricz a spus:

  cred ca sunt multi care ar trebui sa fie controlate
  incepand cu persoana care este poate pe post de control
  cum se fac veerificarile //
  legile si normele de audit sunt doar pentru cei mici in rest ne felicitam din mers sau cu zile inaintea controlului
  hai faceti-va treaba
  coborati pe pamant daca vreti ceva bun pentru natia si tara aceasta ar merita
  sa aratati ca sunteti demn pentru functia

Comentariul tau