Zilele trecute am primit din partea comandorului(r) Alexandru Naghel o scrisoare adresata lui Traian Basescu. Scrisoarea face referire la declaratiile iresponsabile ale sefului statului privind drepturile pensionarilor militari, spunand despre acestia ca isi incaseaza pensiile militare dupa ce o viata ar fi muncit la lucrarile agricole. In cazul comandorului Alexandru Naghel, a carui pensie militara a fost redusa ilegal, lucrurile stau altfel. El este absolvent al cursurilor de comanda si stat major din cadrul academiilor militare romane si germane, iar intreaga viata si-a petrecut-o pe mare si nu la cules de papusoi cum insinueaza marinarul Basescu Traian.

Pe Alexandru Naghel in gasim intr-un Buletin Informativ al M.ApN, din 11 iunie 2001 de pe site-ul guvernului la comanda unei nave:

‘O CORVETA LA ‘COOPERATIVE PARTNER 2001’
In perioada 10-24 iunie a.c., corveta “Cam. PETRE BARBUNEANU”, din structurile Flotilei 2 Maritime Mangalia, participa la exercitiul multinational “COOPERATIVE PARTNER 2001” care se va desfasura in bazinul de est al Marii Negre, apele teritoriale ale GEORGIEI si portul POTI. La aplicatie vor participa nave si forte din BULGARIA, FRANTA, GEORGIA, GERMANIA, GRECIA, ITALIA, ROMANIA, SPANIA, SUA, TURCIA.
In cadrul exercitiului, nava romaneasca asigura conducerea activitatilor unei grupari navale avand in compunere fregata franceza “JACOUBET”, fregata germana “LUBECK” si fregata turca “ZAFER”. Aplicatia va contribui la antrenarea echipajului corvetei in conducerea si executarea unor misiuni de cautare si salvare pe mare, reaprovizionare cu combustibil, impunerea embargoului, trageri de artilerie, manevre tactice.
Comandantul marsului este comandorul DORIN DANILA din Comandamentul Flotilei 2 Maritime.
Nava este comandata de capitan-comandorul ALEXANDRU NAGHEL si are un echipaj format din 81 membri. La bordul corvetei se mai ambarca o grupa de ofiteri de marina, din cadrul Academiei de Inalte Studii Militare, Facultatea de Comanda si Stat Major, care va executa un stagiu de pregatire in cadrul unui comandament multinational si va desfasura activitati atat la bordul corvetei romanesti, cat si a altor nave din fortele participante. De asemenea, la bordul navei noastre se va afla o grupa medicala si o grupa de scafandri, din cadrul Fortelor Navale Romane, pentru activitati specifice prevazute in cadrul exercitiului. ‘

NUMITULUI TRAIAN BASESCU,

Crede-ma ca nu stiu cum sa-ti mai spun  si poate totusi cel mai corect ar fi sa-ti zic de acum incolo  mai “ NEOMULE “ .  Ce sef de stat  din lumea asta si-a mai jignit propria ARMATA , auzi tu “coloneii de la munci agricole “iar cei de maine vor fi “coloneii de la dezapezire  “ .

Nu ai cuvant mai NEOMULE “ voi demisiona in cinci minute “ ,  “pensionarii militari nu vor fi afectati    de noua lege a pensiilor “, pe dracu ,ne-ai jignit si ti-ai batut joc de noi dupa cum te-a taiat capul . Dar , tine minte , cine nu-si respecta ARMATA , batjocoreste militarii de rezerva ai tarii , nu are nimic sfant in el , FIU de colonel ( ce probabil a fost candva si la munci agricole , trimis de un commandant suprem vremelnic ) ce cu multa parere de rau trebuie eu sa-ti reamintesc ca esti , cum mai poti dormi noaptea cand ai creat numai vrajba si ura intre romani . Prin  noua lege a pensiilor,  ierarhia militara a fost distrusa , foarte multi subofiteri au pensii mai mari ca ale generalilor , asta ti-ai dorit , mai  “colonelule in rezerva “ ,grad de care ai spus ca esti foarte mandru  ?

Am inteles ca pentru tine nu suntem decat niste fosti   “apevisti “ ( pt. cine nu este familiarizat cu termenul  APV = armata pe viata ) , dar sa nu uiti niciodata  ca Institutul de Marina pe care l-ai absolvit , tot de niste apevisti era condus  si tot acestia te-au instruit si ti-au pus in mana compasul si echerele de navigatie. Ai distrus normalitatea si bunul simt , ai facut generali din caporali si subofiteri , ministri din ospatari , unde vrei sa ajungi mai NEOMULE ? Vrei sa faci  tu totul , esti cel mai bun si doar tu ai dreptate , “ tu esti in toatein cele ce sunt si-n cele ce maine vor rade la soare “ , lasa-ma sa traiesc mai NEOMULE , te-ai inconjurat numai de detergenti, ca ai ajuns mai alb decat Alba ca Zapada , iar Ceausescu mai mic decat unul din cei sapte pitici . La adunarile prilejuite cu ocazia Zilei Unirii ai citat de nenumarate ori cuvintele lui Mihail Kogalniceanu catre A.I Cuza  “Fa ca legea sa inlocuiasca arbitrariul . Fa ca legea sa fie tare. “

Si care este rezultatul , ma scoti la pensie acum sapte ani, conform legii, care  dupa spusele tale trebuie sa fie  tare , o  desconsideri  fara sa-ti pese de nimic si de nimeni si promulgi o noua lege in care drepturile mele sunt incalcate iar notiunea de neretroactivitatea legii pentru tine nici nu exista.

Nu te urasc si nici nu te blestem ,pentru ca eu sunt un OM credincios , ma exprim si  te injur pentru ca eu sunt inca un OM  liber , pot sa te si iert dar  , NU TE MAI VREAU !!!

Comandor  (r )

Alexandru Naghel  (ofiter ce nu a fost la munci agricole )


No Comments on “Scrisoare catre neom”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. COMANDOR NICOLAE APOSTOL says:

    Bravo Andi.
    Ma bucur ca un marinar ia atitudine impotriva altui „marinar”, care a stat mai mult pe uscat decat pe nava. Anul trecut cand a afirmat ca la vizitele sale din Irak, nu a vazut colonei in tancuri ci numai plutonieri si sergenti, as fi vrut sa ii spun ca nici el cand era comandant pe cursa lunga pe vestitul petrolier ” Biruinta”, nu era om in prova sau mecanic, ci era comandant pe comanda navei.
    Trebuie sa ii reamintim d-lui” comandant suprem” ca locul unui colonel sau al unui comador nu este in tanc, in T A B, observator la gabie, om in prova, sau la motoare, ci este in punctul de comanda sau pe comanda navei. Ma surprine ca nu stiti acest lucru, domnule fost coleg la Institul de Marina si fiu de colonel.
    Aceasta atitudine dispretuitoare la adresa ofiterimii romane din toate structurile Sistemului National de Aparare s-ar putea sa va coste domnule presedinte.
    (imi vine in minte o imagine cu o pancarta vazuta la demonstratia din 24 ianuarie, a militarilor in rezerva din Piata Victorie, pe care scria” LUNETIST CAUT DE LUCRU”).
    PENTRU ONOR INAINTE!
    COMANDOR DE MARINA NAE APOSTOL.

  2. Alexandru Naghel says:

    Dle Paul T:nu va infierbantati de pomana,nimeni nu tine cont de parerile dvs,habar nu aveti ce inseamna marina militara si nu sunteti in masura sa ma caracterizati!Gasiti-va calmul ca probabil aveti nevoie,ca pensionarii militari isi recapata locul in societate avut intotdeauna pana la acest guvern si,foarte curand,chiar si pensiile avute!Sunteti prea neinsemnat ca sa conteze parerea dvs!
    Va salut(fara respect,normal,ca nu-l meritati)si nu va mai puneti creierul la efort,ca nu voi mai citi „literatura”de proasta calitate!

  3. Paul T. says:

    @ Alexandru Naghel

    Limbajul folosit este absolut incalificabil si va descalifica total ca om. Daca acum aveti acest fel de limbaj al urii ,oricine isi da seama ce limbaj foloseati inainte de 1989 cu militarii din subordine .Presedintele Basescu este exact din tagma dvs, dar v-a atins exact la lingurica. Restul il cititi mai jos.

    @Adriana

    „Asa exista si armata Romaniei,infiintata de oameni care aveau alt unghi de a privi realitatea,viata,existenta unei tari decat a multor tineri care au avut probleme in executarea stagiului militar!”

    Cand un asa-zis ofiter fura pachetele militarilor in termen probleme ( legale si morale ) are nu militarul, ci ofiterul-hot si cel care ii ia apararea . Punct.

    „Asa ca in afirmatiile facute domnule Mihaila,plecand de la realitatea ca in a cataloga pe cineva,fiecare pleaca de la propria persoana,va doresc numai bine,Domnule Panarama!Har Domnului ca parerea unuia de aceasta calitate,nu conteaza absolut de loc!”

    Un hot e catalogat hot pornind de la furtul facut de el nu de la parera celui care il vede ca fura. Cui drept il numesti dta panarama pe cel care relateaza un fapt?

    „NIMENI NICIODATA nu si-a permis sa se atinga de pensii!”

    Nu zau ! In ce tari normale primesc pensii uriase securistii,tortionarii si oamenii care nu au facut nimic pentru societate ? Pe ce temei un an de „munca”se transforma in doi si in ce tari normale ies la pensie la 40 de ani indivizi care toata viata au taiat frunze la caini ?!

    ” Presa straina deja este in posesia mai multor scrisori ale cadrelor militare in rezerva ”

    Unu.Printre cadrele militare in rezerva sunt si securisti si pe militari nu-i deranjeaza absolut de loc sa manance din aceeasi placinta.Doi. Probabil ca este vorba de marele maestru Dogaru care din politruc si fost profesor de istorie a ajuns „militar” si este cel mai vocal din toti. Trei . Uitati ca la revolutie dintre militari fac parte si securistii si ca au tras in oameni si unii si altii fara nici o apasare . Patru credeti ca cei de la CEDO mor de grija pensiilor acestora ?

    @ Mihaila Raul

    Va impartasesc opiniile. Am facut armata la trupa si stiu la fel de bine ce paranoici si dementi puteai intalni uneori printre militarii din in armata.

  4. Alexandru Naghel says:

    Dle Sergiu Popa,vreau sa va spun ca nu l-am votat NICIODATA pe acest nebun,il stiam din institut,era cu 2 ani mai mare decat mine.Regula la admiterea in institut era marina militara,cine nu reusea aici,intra la marina comerciala si cei care nu reuseau nici aici,intrau la pescadoare!Trageti Dvs concluziile legate de marinarul care compara tara cu o nava comerciala!
    O seara placuta!

  5. Adriana says:

    pt.dl Mihaila Raul:300 lei din pensia de urmas,care este 50% din pensie,deci din 800 lei i-a luat 300,tatal fetei avea 1600 lei!Mai departe,dupa cum ati citit despre dl cdor(R) Naghel,si eu m-am documentat,adica am cautat pe G,marina militara,si numele.Spre nemultumirea dvs probabil,are multa,foarte multa scoala.Ca unii ofiteri de la uscat aveau doar scoala militara de 3 ani,e altceva,dar,si acestia faceau tot felul de cursuri pt fiecare avansare,daca nu reuseau sa intre la academia militara!
    Cadrele militare nu sunt platite dupa nr.de ore,nu aveau liber daca munceau de sarbatori sau duminica,sambata!
    Si daca asa era legea pentru militari de cand lumea,au venit niste scelerati care stiu totul,sa fure voturi si sa faca ce nimeni niciunde nu face!
    Si poate ne vom „mai conversa”in timp,nu uitati,acesti nemernici,acesti nebuni nu vor sfarsi asa cum ei cred,indiferent ce mai au de gand sa „dreaga”.Si am toata increderea ca CEDO si Tribunalul de la Haga va va dreptate acestei categorii de pensionari!
    Va doresc numai bine!

  6. Lucian says:

    Da, nici o lege nu se aplica retroactiv, un drept castigat in trecut, e un drept castigat, ce se intampla la noi, dovedeste ca legea nu e lege.

  7. sergiu popa says:

    Bravo!, aveti pe deplin dreptate D-le Naghel, dar as fi fost curios sa ne spuneti de cate ori l-ati votat pe Dl.Basescu.

  8. Mihaila Raul says:

    Eu va doresc numai bine. Am spus ca nu generalizez. ce am descris eu este propria mea experienta din armata. Si va rog sa ma credeti ca nu am avut nici o problema cu stagiul militar. Eu aveam 20 de ani in 1986, cand am facut armata, asa ca puteti vedea ca nu mai sunt tanar. Si nici portocaliu.
    Insa armata era putreda inca de pe atunci. Ca toata societatea romaneasca. Nu pot sa uit ca nu primeai permisie daca nu cotizai. Eu nu am cotizat si nu am primit decat minimul obligatoriu. Ofiterul cauta in pachetele primite si avea grija sa confiste ce i se parea bun, pe motiv ca se strica. Asa primeama pachetul desfacut si fara bucata de salam de Sibiu, cumparat cu sacrificii de parintii mei care aveau o situatie materiala nu foarte buna, dar care stiau ca in mancare nu era carne, ca si acolo se fura. Tine-ti minte era 1986. Poate ca nu faceau toti asa, dar eu de poameni de acest tip am avut parte: poate vreti sa va dau numele lor. Imi amintesc de Maior Tomegea – Unitatea Vanatori de Munte Predeal. Asa ca nu eu sunt panarama, ci acest tip de oameni. Si acum cotizez la pensiile lor. Poate ca viata pensionarilor militari e grea, dar a tuturor e grea. 1,5 x pensia medie e suficient, chiar si pentru unul cu scoala militara. Toata lumea a facut 12 ani liceu, ba unii si facultate. Si militarul primea cazare si masa gratis la liceu. Faceti un calcul economic: cat a primit de la societate si cat a dat societatii. Dar nu aveti cum sa fiti obiectiva deoarece sunteti implicata direct. Eu nu sunt implicat direct. I-au luat 300 lei din cat? Din 3000?
    Si apoi e o chestie politica, cum bine ati observat. Militari sunt sub 5%, restul sunt alte categorii de votanti. Si parerea fiecaruia conteaza intr-o adevarata democratie. Spuneti ca parerea mea nu conteaza. Ca mine gandesc multi, care cunosc ce pensii au militarii. Se uita la ei si vad ca la acelasi nivel de scolarizare au pensia la jumatate. pe asta s-a bazat si Basescu. Imi da Dumnezeu dupa suflet, sunt sigur.

  9. Adriana says:

    Armata unei tari exista indiferent daca este sau nu razboi,sau mai simplu,o tara nu infiinteaza armata numai daca incepe un razboi!Asa exista si armata Romaniei,infiintata de oameni care aveau alt unghi de a privi realitatea,viata,existenta unei tari decat a multor tineri care au avut probleme in executarea stagiului militar!Fiecare cadru militar are pensie dupa scoala facuta,dupa functia avuta si dupa gradul avut.Ca au supravegheat muncile agricole…a fost vina societatii socialiste multilateral dezvoltate,care a indobitocit poporul,iar la aceste munci au fost elevi,studenti,functionari,muncitori!Oare avea cineva curaj sa spuna ca nu merge??Probabil esti foarte tanar si revolutionar si putin portocaliu!Oare mai exista in lumea asta o tara cu un presedinte care-si ataca armata?Si apoi,nu trebuie bagati in aceasi oala toti pensionarii miltari,sunt ofiteri care au studiat de la 14 ani in liceul militar,urmand apoi toate institutiile militare existente in tara si,apoi,academii de comanda ale armatelor straine,de 3 sau 4 ani si care nu au participat ca munci agricole!Dar pt ca noi traim intr-o tara unde legile nu se respecta,unde se fura in parlament voturi si legile se voteaza prin asumare de catre guvernantii la
    putere e posibila si o astfel de situatie.Pana la sceleratul de Basescu cu gasca lui de hoti si nemernici,NIMENI NICIODATA nu si-a permis sa se atinga de pensii!Pentru ca se respecta legea!
    Asa ca in afirmatiile facute domnule Mihaila,plecand de la realitatea ca in a cataloga pe cineva,fiecare pleaca de la propria persoana,va doresc numai bine,Domnule Panarama!Har Domnului ca parerea unuia de aceasta calitate,nu conteaza absolut de loc!Toti cei care au falsificat legi,vor plati mai curand decat se asteapta!Presa straina deja este in posesia mai multor scrisori ale cadrelor militare in rezerva si lucrurile se vor schimba,pentru ca Romania nu poate exista SINGURA,ca nu este in jungla!
    Sa aveti o dupa amiaza dupa suflet domnule,si nu va mai obositi,ca nu conteaza parerea personala,iar eu cu siguranta nu voi mai citi comentarii pe aceasa tema!Si ca sa va lamuresc pentru atitudinea mea,sunt mama unei studente,cu pensie de urmas militar(tatal ofiter al armatei romane,care a lucrat la Transfagarasan,Canalul Dunare-Marea Neagra,Economia Nationala,Casa Poporului),care a murit la 51 de ani ,si din care acest regim de canalii si infantili i-au luat 300 de lei,negasindu-i ca vechime exact anii din economia nationala,cand a avut salariul cel mai mare.Pai cand s-a pensionat conform legilor in vigoare,documentele existau,acum la recalculare unde sunt?Cine sa ma convinga pe mine ca acesti nenorociti,acesti hoti cu NEBUNUL care doar hahaie la televiziunea nationala,merita mai mult decat un „glonte cald in cap”???

  10. Mihaila Raul says:

    O fi fost si oameni corecti, dar sunt si multi care au frecat menta. Nu au luptat cu nimeni, mancau la unitate, erau imbracati de stat, salarii mari si au iesit la pensie la 50 de ani. Apoi s-au angajat tot la stat si primeau si pensie, si salariu. Sunt (erau) o multime de impostori in armata romana, multi ofiteri semianalfabeti. Eu am facut armata 9 luni in 1985 – 1986 la Predeal. In unitate erau numai cei cu termen redus. Toata trupa era la muunci agricole sau in constructii in Bucuresti. Multi ofiteri supravegheau desfasurarea lucrarilor – deci practic faceau ce spune Basescu. In termeni economici veniturile militarilor nu se justifica. Ei nu ne aparau de nimeni. E mai ieftin sa cotizam la o armata europeana comuna decat sa platim niste oameni care nu produc nimic. Ca sa nu mai spun de sumedenia de ofiteri imbecili de care am avut parte. Nu pot uita un maior care ne punea sa mutam un gard de beton dintr-un loc in altul. La finalul armatei l-am intrebat care era rostul mutarii gardului inainte si inapoi. A zis ca soldatul care nu face nimic se gandeste la prostii. Si eu sa cotizez la pensia unor astfel de panarame?

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>