Lucrezi terenul, depui cerere,
primesti fonduri europene si nationale !
APIA TE ASTEAPTA !


Frumos si pompos suna chemarea agentiei adresata fermierilor pentru a-si depune cererile de subventie. Cum ar veni, lucrezi terenul, depui cerere si noi te sanctionam!.
Recent, dir. exec. al APIA Caras Severin, Romica Anculia a fost arestat. Ca mai toti dir. exec. ai acestei agentii, Romica le-a inoculat fermierilor ideea ca daca nu cotizeaza sau nu voteaza cu fostul partid trantit recent in parlament de catre opozitie, nu mai primesc subventii. DNA-ul a intrat pe fir si i-a surprins pe baieti cum imparteau discretionar bani din curatarea pasunilor fermierilor. Numai ca, fermierii plateau si curatatul nu se mai efectua decat contra altor sume sau a votului la alegerile din 2012. Presiunea se facea si asupra celor care doreau sa acceseze masura 141 de semi-subzistenta, Romica avand ‘reteaua’ formata si la Dezvoltare Rurala desprinsa din DADR(unde a lucrat) dar si la APDRP.
De verificat de catre DGLAF, ar fi modul in care au luat subventiile de la Apia fam. Anculia  http://www.apdrp.ro/content.aspx?item=2030&lang=RO . Atentie! pana in 2009, la filtrare apar si persoanele fizice. Din 2010 apar beneficiari de plati doar persoane juridice.
Un alt aspect ar fi acela prin care, sotia Anculia Elena Daniela a indeplinit conditiile pentru a accesa Masura 141 http://www.apdrp.ro/uploads/Rapoarte%20de%20SELECTIE/RaportSelectie_M141_ses_oct_nov_2010.pdf  si Masura 312,concesionand de la primaria Berzeasca pe 49 de ani o suprafata pe care si-a contruit un atelier auto http://www.apdrp.ro/uploads/Docu%20FEADR/oct-nov2009/M312/M312_selectate_oct-nov2009.pdf .
Apia sa permita accesul DGLAF-ului in baza de date alfanumerice(IACS) dar si in cele geospatiale(SIVGIS si IPA Online)pentru a verifica modul in care s-au executat controalele la masurile de agromediu, SAPS, GAEC, PNDC, samd.
In declaratia de interese de aici http://www.apia.org.ro/declaratii_cj_2011/caras-severin/Anculia_Romica_Pavel.pdf , Anculia Romica ‘uita’ sa treaca veniturile sotiei prin accesarea Masurii 141.
Foarte interesanta reactia Apia central la articolele aparute in toata presa http://www.apia.org.ro/comunicate_presa/CP_ANCULIA%20ROMICA%20-%20%20APIA%20CARAS%20_26%2004%202012.pdf
Agentia nu sufla insa niciun cuvant de ancheta ANI care asteapta nepermis de mult sa inceapa, impotriva pedelistului dir. exec. al APIA Cluj, SERBAN GHEORGHE, care uita din 2005, de cand era dir. exec. adj. la DADR Cluj, apoi dir exec al APIA Cluj, sa declare veniturile si sursa veniturilor sotiei SERBAN ANA NATALIA, cu a sa firma SC AGROMED IMPEX SRL. Vezi sesizarea inregistrata la ANI de aici https://antoniupoienaru.finantare.ro/2011/11/29/agentia-nationala-de-integritate/.

APIA trebuie curatata urgent de indivizi proveniti din structurile securitatii care au lucrat la firme de comert exterior, in ministere si agentii care nu au legatura cu subventiile comunitare, de fii si fiicele acestora sau de cei care au slujit interesele de partid in dauna fermierilor. Nu-i de mirare ca la biroul de sesizari e haos iar persoana pensionata care a lucrat acolo e chemata frecvent sa aranjeze macar plangerile fermierilor. Despre solutionarea lor nimeni nu mai are niciun fel de evidenta.

Altfel nu-mi explic cum de a aparut ASOCIATIA PENTRU PREVENIREA ABUZURILOR FISCALE SI ALTE ABUZURI ALE STATULUI, http://apaf.ro/, care incrimineaza APIA ca nu vegheaza la controlul subventiilor comunitare, prin plangeri adresate procuraturii sau Comisiei Europene.


No Comments on “APIA te asteapta la cotitura!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>