Pedelistul Serban Gheorghe, dir. exec al APIA Cluj, se afla de cateva zile in ancheta comisiei de disciplina, venita special de la APIA Bucuresti. Initial, acestuia i s-a cerut demisia.  Cum era de asteptat, Serban a refuzat, drept pentru care, a fost detasat la APIA Ilfov. In dosarul din 26.11 2012 cu nr. 1648/33/2012 de la Curtea de Apel, Cluj, Serban a solicitat suspendarea executarii actului administrativ de detasare.  Curtea a respins cererea reclamantului in data de 3.12.2012. Obisnuit cu comenzile politice si cotizatiile consistente la PDL local, Serban si-a parasit postul de la APIA Ilfov si a venit la APIA Cluj, unde , dintr-un reflex de politruc, si-a strans pedelistii, dir. exec. adj., sefii de seviciu si de centre locale, la o mica sedinta. Parasirea locului de munca, a alertat imediat comisia de disciplina de la centru, care s-a deplasat la Cluj. Cercetarile sunt in desfasurare.

Cine este acest Serban Gheorghe?

In 2005 PDL-Cluj l-a numit dir. exec. adj. la DADR Cluj, timp in care firma sotiei acestuia, Ana Natalia Serban, cu firma SC Agromed Impex SRL, a facut afaceri agricole cu reprezentanta ministerului agriculturii in teritoriu. Nimeni n-a suflat o vorba. Anul 2006 il aduce pe Serban intr-o noua postura politica, aceea de dir. exec. al Apia Cluj. Afacerile agricole ale SC Agromed Impex SRL au continuat si cu APIA . Din nou, nimeni nu s-a sesizat. Intre timp, fiica sotilor Serban, Doris Alina Serban a devenit  jurista firmei de familie.

Misiunea ‘grea’ pentru Serban a fost aceea ca, tot timpul, trebuia sa-i fereasca de munca istovitoare pe oamenii adusi in agentie de PDL, dar, mai ales, pe fratele presedintelui Curtii Constitutionale, Tiberiu Zegrean.

Alegerile din 2008 au distrus alianta DA (PNL-PD), iar noul PDL s-a incuscrit cu PSD, partidul din care tocmai plecasera. Noul ministru al agriculturii, Ilie Sarbu, a vrut sa-l schimbe si atunci pe Serban. N-a reusit. Acesta s-a internat in spital rapid la inceputul anului 2009, iar de pe patul de spital si-a luat doctoratul si a castigat cu firma sotiei, SC Agromed Impex SRL o licitatie cu cantec, in valoare de 90.000 lei de la CFR.

In 2011, ANI, in urma unei sesizari, s-a facut ca-l controleaza pe acelasi personaj, la  incompatibilitati cu functia publica, acesta  nedeclarandu-si vreodata firma sotiei in declaratia de interese. La cat este de harnica ANI cu pedelistii o stim, deci, banuiti ca nu a fost cercetat.

Parafrazand o vorba olteneasca, aceea ca pe oltean nu-l faci decat mort, pentru ca viu da din picioare, vom vedea in zilele urmatoare, care va fi deznodamantul olteanului Serban Gheorghe, priponit de  functie.


No Comments on “Directorul APIA Cluj, pe faras!”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. adevarul APIA si P.C-ul says:

    Haideti sa stiti adevarul despre demisiile si inlocuirea directorilor cu altii proveniti din Partidul Conservator a lui voiculescu si Constantin(Ministrul Agriculturii-fost director General APIA dator lui Voiculesecu cu suma de 295.000 euro)
    Problema sta cam asa:mai toti directorii executivi din tara fusesera chemati la Bucuresti de catre Directorul Gneral,daca nu fusesera chemati luase dansul legatura cu acei directori pt urmatoarele propuneri si apoi santaj si amenintare.respectivilor directori executivi l-i se propusese urmatoarele:demisia daca nu mutarea in alt colt de tara,daca nu le oferea schimbul de functii,cedezi directoratul primesti sef servicilu sau birou,daca cad ambele variante,mutarea sau retogradarea pe o functie inferioara se trece la controale multiple pana se gaseste o virgula pusa aiurea si apoi intra comisia de disciplina in scena care poate dupa caz sa cada la o ivoiala cu „vinovatul” iar daca nu il suspenda din functie si chiar sa il bage in fraude sau alte incalcari ale legii pana ;la DNA.Cam asta e problema cu directorii de judetene din tara,trebuiesc manjiti,torturati pshic pt a putea pune mana Voiculescu si pe APIA doar na,are firme in agricultura si banii UE trebuie sa curga spre firmele alea,asta e cand un tigan conduce agricultura si statul Roman.Si in cunostinta de cauza va spun ca directorii propusi de catre PC-isti sunt oameni incapabili fara realizari sau ceva merite deosebite,o turma de usor manipulabili sunt ceea de ce are nevoie Constantin si Voiculescu,toti cred ca functioanarii publici sunt chiar prosti nu vad ce se intampla de ani de zile in sistemul bugetar?Vad si simt multe dar le este teama sa vorbeasca pt ca doar e locul lor de munca si ii poate costa,asa ca ciocul mic si joc de glezne…dar tacerea se va rupe candva…

    1. Antoniu says:

      @adevarul APIA si P.C-ul- ba, mai degraba sa va spun eu adevarul. In 2006 am scris un articol aici. Articolul avea sa ma faca functionar APIA. Am participat la concursul organizat de MADR la Centrul judetean Cluj al Apia pe sapte locuri de consilier superior. Toate erau aranjate prin oamenii pusi de PNL si PD. La scris am facut in 15 min. 70 de puncte dintr-o 100 de puncte, la un test grila. Examenul se dadea pe un proiect comunitar de infratire, proiect ce a construit in fond Apia, de aceea testarea a continut verificarea si a cunostintelor de limba straina. La oral m-au picat pentru ca nu eram in niciun calcul politic. Am facut contestatie si am amenintat cu anuntarea Comisiei Europene, cu articolul de mai sus. Am intrat apoi dupa contestatie pe pozitia a patra, primul loc fiind ocupat de numitul Tiberiu Zegrean, nimeni altul decat fratele celebrului Zegrean de la Curtea Constitutionala. Dupa cearta PNL-ului cu PD-ul, Tariceanu nu a facut curatenie in Apia, mai degraba ministrul ‘caltabos’ pus la MADR a demisionat in spectacolul cu luarea de mita, pedelistii ramanand la toate butoanele. A urmat alianata din 2009 PSD-PD(emanatia criminala fesenista a anilor ’90) si fostul ministru Ilie Sarbu, cu Daniel Constantin la directiunea Apia, a schimbat directorii penelisti si si-au pus si ei oameni in structura. Cei dati afara au dat statul in judecata si si-au castigat peste ani posturile pierdute. Dupa cearta PSD-PD si eliminarea ‘solutiei imorale’ a PC-ului lui Voiculescu, noul PDL a schimbat tot in Apia si nu numai: toti sefii de centre locale, sefii de servicii, juristii si directorii exec. adj. si dir. ex. au fost pusi politic. Directorii pesedisti si pecisti, nou destituiti, au dat si ei statul in judecata pentru recuperarea posturilor sau au demisionat. Juristii pedelisti din Apia si o multime de sefi de servicii au fost in comisii la alegerile locale din 2008, europarlamentare si prezidentiale din 2009. Rezultatele s-au vazut si mafia portocalie criminala a pus nestingherita mana pe fraiele tarii. Iar acum veniti sa-i deplangeti pe mizarabilii schimbati de Constantin cu alti nepriceputi, doar invocand faptul ca Voiculescu e creditorul actualului ministru al agriculturii sau ca are proces? Nu ma intereseaza!. Acesti ‘nepriceputi’ sa vina si sa gestioneze corect un mecanism care functioneaza, sa se impuna prin respect si profesionalism, sa gestioneze banul public si comunitar corect, si sa promoveze un sistem real de selectie, mai ales pentru cei tineri; sa nu mai foloseasca resursele agentiei in campanii electorale cum au facut-o toti pedelistii. Pentru fraudele din trecut si din viitor ar trebui sa avem o justiei independenta si nu condusa de un marinar securist. Cei dati afara n-au decat sa protesteze asa cum o face si Serban Gheorghe la Curtea de Apel Cluj, dar cei suspectati si de fraudare a bugetelor comunitare si nationale, sa fie deferiti justitiei. Justitiei independente, desigur.
      Eu am publicat aici si in presa agricola aceste nereguli si am fost destituit din functia de verificator plati, consilier superior, de catre acest individ pe care il vedeti in articol. Ma aflu in proces cu Apia din 2011 la Tribunalul Cluj si voi castiga. Aici sau la CEDO.

  2. OPTIMISTUL says:

    … si totusi exista iubire .

    1. Antoniu says:

      @OPTIMISTUL-‘Si totusi există blestem’, zicea Adrian Paunescu

  3. nelu says:

    Este timpul ca astfel de persoane sa dispara din scena publica, dar inainte trebuie sa si prezinte bilantul activitatii si sa dea socoteala pentru tot ce au facut.

    1. Antoniu says:

      @nelu-din cate inteleg are trei absente nemotivate, dar cum spuneati, nu e suficient sa pleci dintr-o functie publica de conducere, fara sa dai socoteala.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>