Piata Rosia Montana

Initiatorii legii privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana, adica doi ministri, un ministru delegat si un presedinte de agentie, i-au pus pe Ponta si Antonescu intr-o mare incurcatura.

In campania electorala din 2012, USL, reprezentata de acesti indivizi meschini si avizi de putere, ne vorbea in 15 puncte despre masurile care le va lua pentru o buna guvernare.

La punctul 8 se spunea : ‘ Respingerea proiectului Rosia Montana,cu evaluarea corecta pe trei zone : respectul pentru mediu, protejarea interesului national si combaterea coruptiei politice’.
Plecand de la continutul acestui punct, observam in proiectul de lege ca doar art. 8 vorbeste despre respectul pentru mediu, in sesul relocarii ariei protejate, monumentul natural ‘Piatra despicata’. Nici o vorba despre imensul depozit de cianuri proiectat in apropiere de Abrud.

Protejarea interesului national este explicat prin favorizarea unei firme private in detrimentul proprietatilor statului- cladirile MINVEST si REMIN vor fi vandute RMGC iar cei privati cu proprietati expropriate ce vor intra in zestrea companiei canadiene-, invocandu-se legea organica, de interes public, Constitutia, Codul civil si Curtea Constitutionala.

Combaterea coruptiei politice se face prin promovarea coruptiei, toate institutiile de stat si private fiind beneficiare ale banilor companiei RMGC prin mecanismele sponsorizarilor si publicitatii.

Serviciile secrete dorm in papuci sau sunt beneficiare si ele de sponsorizarile companiei?

La lista initiatorilor acestei legi se adauga si cei care au avizat favorabil proiectul : Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Daniel Chitoiu, Liviu Voinea si Robert Cazanciuc.

Toti cei care vor aviza aceasta lege, cei din Consiliul Legislativ, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, Consiliul Economic si Social, Consiliul Concurentei si Curtea de Conturi vor da cu subsemnatul la DIICOT pentru subminarea economiei nationale prin faptul ca reprezinta doar in proportie de 25% interesele noastre, ale cetatenilor, in raport cu o firma privata, pentru care vor sa modifice legi, incalcand si reglementarile comunitare.
Cu alte cuvinte, statul, prin acesti reprezentanti care ne inseala, isi modifica propriile legi, intr-un flagrant dezavantaj pentru interesul public, din punct de vedere social si economic.

Studiind draftul, veti vedea modificarile la Legea Minelor, ce tin de propunerile presedintelui acestei agentii si a Legii Codului Silvic si a unei ordonante privind regimul pajistilor, propuse de Daniel Constantin.
Acesta din urma este cel mai acoperit privind modificarea unei legi si a unei ordonante, insa uita sa garanteze fermierilor( consiliul local, micilor si marilor fermieri) din Rosia Montana, faptul ca nu vor restitui banii la APIA,daca pajistile le vor fi expropiate. Ii amintesc lui Daniel Constantin sa prevada si asta in lege, si anume REGULAMENTUL (CE) NR. 1974/2006 AL COMISIEI
din 15 decembrie 2006, art 46 si 47, care nu prevede obligativitatea returnarii subventiilor in caz de forta majora, cu conditia ca fermierul sa anunte APIA inainte cu 10 zile de data expropierii.

Daca statul, in care si eu imi platesc impozitele, isi vinde sau concesioneaza prin aceasta lege proprietatile imobile de la MINVEST si REMIN, de ce nu initiaza un articol prin care obliga RMGC sa cumpere pasunile si padurile private, nu sa le expropieze?.
Iar daca persoanele private nu vor sa vanda, interesul public al obiectivului si legea organica ar fi de interes in masura in care statul ar detine 100% licenta de exploatare. Favorizarea unei firme private prin aceasta lege mascata, incalca reglementarile comunitare, dezavantajeaza alti investitori si plaseaza viitorii semnatari ai ei in ‘baieti destepti’.

Si atunci, cum sa nu fentezi acest stat si sa-l hotesti pe toate drumurile cand el insusi este cel mai mare hot?

Mai observam in proiectul de lege ca cei de la ministerele de mediu si economiei nu propun nimic. O lege cu obligatii mai mult pentru stat si nicio obligatie pentru beneficiarul RMGC.

Noi cetatenii nu suntem atat de prosti.

Ar trebui sa iesim cu totii in strada, sa cerem demisia acestui guvern de neciopliti si mincinosi, demisia presedintelui si alegeri parlamentare si prezidentiale in cel mai scurt timp posibil.


One Comment on “Legea Barbusovadutuplumb”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Paulina says:

    Mno, ca bine le zici, Antoniu.Io subscriu :)Da’ stii ce ma macina? Ma gata cu zile neputinta acestui neam de a-si alege oameni buni, nu sfinti da’ macar cu bun simt, cu frica si rusine de Dumnezeu si de semeni.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>