Baneasa Gostinu Na-Na

Cam asa raspundeau taranii ardeleni in anii trecuti, la intrebarea daca si-au depus cerere de subventie pe suprafata la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA).

Harnici nevoie mare, observam ca si Ioana Basescu si Dan Voiculescu si-au ‘pu’ la Apia’ cerere de subventie.

APIA trebuie sa fie consecventa, astfel incat, sa blocheze platile celor doi, daca pana la 1 dec. 2014, cand incep oficial platile pe suprafata in Campania 2014 sau mai precis 16 oct. 2014, cand incepe plata avansului, nu prezinta deciziile definitive ale instantelor privind dreptul de proprietate asupra terenurile cumparate de la Berfige, respectiv dreptul de folosinta pentru terenurile arendate de la Agentie Domeniilor Statului(ADS).

Reamintim faptul ca Ioana Basescu a cumparat terenuri de la o firma italiana, terenuri aflate in comuna Nana, jud. Calarasi. Aceasta firma a compactizat terenurile, cumparand terenuri suspectate ca fiind intabulate ilegal. Parchetul ancheteaza acest caz, pe baza neregulilor constatate de catre corpul de Control al primului-ministru si de catre Comisia Nana si foarte probabil vor fi sesizate instantele de judecata.

In cazul lui Dan Voiculescu, firma sa Grivco SA este in litigiu cu ADS in procese aflate pe rol la Tribunalul Giurgiu, Judecatoria Sectorului 1 si Tribunalul Bucuresti pentru o suprafata de peste 2400ha aflata in raza comunelor Baneasa si Gostinu, jud. Giurgiu. Daca pana in 2012 cererea de subventie pe suprafata de peste 2400 ha a fost depusa la APIA pe numele Grivco SA, in 2013 si 2014 aceeasi suprafata a fost depusa prin firma Grivco Agro Srl, transformata in Agro Seed Muntenia Srl, suprafata aflata in proprietatea ADS. Instantele amintite mai sus judeca solicitarea agentiei statului de anulare a contractului de arenda cu Grivco SA, ADS considerand ca firma lui Voiculescu se imbogateste ‘fara justa cauza’ si ‘fara titlu valabil’. Prima masura impotriva controversatului contract de arenda pe 20 ani, dintre Academia Romana si Grivco SA, a luat-o Dacian Ciolos in anul 2008, cand a anulat contractul de incredintare a terenului catre Academia Romana, trecand suprafata de peste 2400 ha in proprietatea ADS. Desi s-a ocupat in anul 2008 de acreditarea celor doua agentii de plati, APIA si APDR, Ciolos a uitat sa anunte APIA si sa blocheze Grivco SA de la plata. Cu buna stiinta, probabil, n-au facut-o nici cei care s-au perindat pe la conducerea ministerului, nici fostii directori ai APIA, printre care se numara si actualul ministru Daniel Constantin. Asa ca, Dan Voiculescu isi ia bine mersi subventia pe alta firma, avand probabil un nou contract de arenda pe aceeasi suprafata cu ADS, agentie care ii cere in instanta latifundiarului tocmai anularea contractului de arenda.

Chestiunea tine de DNA si OLAF, din punctul meu de vedere, existand suspiciunea efectuarii unor plati necuvenite in contul Grivco SA, mai apoi Grivco Agro Srl, si, implicit, de atingere a intereselor financiare ale Comisiei Europene.

Voi v-ati pu’ la APIA cerere pentru pamant?’


No Comments on “‘Da, mi-am pu’ la APIA cerere pentru pamant!’”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>