DNA trebuie sa intre cu picioarele in APIA, metaforic vorbind, iar asta cat mai urgent, si sa ia la purecat toate contractele lui SIVECO si TEAMNET INTERNATIONAL.

Sivecoplati 2011 Plati_team_net 2012 platiSiveco2012PlatiTeamnet 2011

Nu, nicidecum contractele de imbunatatire a bazelor de date, ci acele contracte prin care cele doua firme si-au depus cereri de subventie la APIA.

Exista suspiciunea rezonabila ca cele doua firme sa-si fi mascat urmele in bazele de date APIA, construite tocmai de ele, aparand pe o alta baza de date de plati, a Organismului coordonator pentru FEGA si FEADR(apdrp.ro).

 

Sa se constate– pentru toate firmele mari din tara asta!-, faptul ca, platile APIA s-au efectuat dupa ce s-au indeplinit toate conditiile de eco-conditionalitate, conform legislatiei europene si nationale.

Ne mai miram ca altii fac declaratii false la APIA pe terenuri care nu le apartin sau cu contracte in neregula?

Nu!.

Despre firmele din grupul GRIVCO SA am vorbit in postarile anterioare.

Iata ca nici SC Agro Green Nana SRL, administrata din cate se stie de catre Elena Udrea, nu face exceptie.

agro_green_nana
Aceasta firma a luat in arenda terenurile Ioanei Basescu si a declarat la APIA suprafata de 290,41ha in blocul fizic 67, din comuna NANA, jud. Calarasi, supradeclarandu-l.

agrogreennanadeclaratie 2014

Daca ne uitam in contractul de vanzare-cumparare dintre Berfige si Ioana Basescu, la art.1, punctul 18 si luam nr. cadastral 20415 si-l introducem aici, constatam ca parcela de 12,5 ha se afla in blocul fizic 140.

agrogreen_nanacontract

Dupa cum observam, blocul fizic 67 are suprafata de 533,04 ha. Agro Green Nana a declarat 290,41 ha ilegal in 67, suprapunandu-se cu parcela de 20,43 ha a primarului comunei Nana, Dobre Gheorghe, si supradecarand intreg blocul cu 2,98 ha.

Parcele alocate in 67dobrenana

Incurcate mai sunt cararile primarului!.

Nu si ale justitiei.

Firma Agro Green Nana trebuie cat mai urgent sa modifice declaratia si sa treaca cele 12,5 ha la locul stabilit prin contractul de vanzare-cumparare, in blocul fizic 140, iar diferenta, cum este legal, in blocul fizic 67. Modificarea se va face de catre APIA, numai cu sanctiune, deoarece perioada de depunere a cererilor dar si de modificare a lor s-a incheiat in data de 9 iunie 2014.

agro_greennana

In fond, aceasta declaratie, aparent falsa, s-ar putea sa fi fost facuta in necunostinta de cauza. Oricum, nici cei de la APIA nu se vor prinde vreodata de unde apare supradeclararea pana nu vor deslusi corect contractele de vanzare-cumparare si arenda. Explicatiile de mai sus nu fac decat sa ajute functionarul care gestioneaza acest dosar.

APIA, daca mai trebuia amintit, nu va putea efectua nicio plata, daca pana la data debutului (avans-16 oct.-30 noi.2014; plati finale-1 dec. 2014-30 iun. 2015), nu se va face dovada dreptului de proprietate sau de folosinta a terenului.

Dupa cum stim, cele mai mediatizate cazuri in aceste zile, sunt in vizorul DNA, existand suspiciunea ca astfel de dovezi privind dreptul de proprietate sau de folosinta a terenurilor, nu ar fi legale.


One Comment on “Declaratii in fals la APIA!?”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Oana says:

    Suntem intr-o situatie similara.Am arendat 23 ha teren agricol in jud.Brasov la SC TG PRODAG SRL,administrata de TATU MIHAI acum 10 ani si jumatate.Acest contract are termenul de 10 ani ce a expirat de mai bine de 7 luni. Fara voia noastra,sfidand si legea arendei si codul civil administratorul a schimbat destinatia terenului acum 9 ani din agricol-in pajiste ecologica (pt subventia APIA) si cand termenul se apropia de final, cultiva in toamna grau doar pe o parte a terenului chiar daca a fost anuntat conform legii ca acest contract expira fara posibilitatea reanoirii, tranformandu-l in mixt.Fara declaratia eliberata de primaria Feldioara pt subventie,d-nul Tatu inscrie numai el stie cum acest teren pt subventia APIA 2014,iar APIA prin consilierul lor juridic ne transmite in scris ca este perfect legala aceasta procedura amenintandu-ne ca noi vom fi cei trasi la raspundere daca mai continuam sa punem multe intrebari

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>