topo_culitza imagine_culitza

Suprafata de aprox.57.000 ha care a fost lucrata de SC TCE 3 Brazi SRL in Insula Mare a Brailei

Suprafata de aprox.57.000 ha care a fost lucrata de SC TCE 3 Brazi SRL in Insula Mare a Brailei

Celebra firma a raposatului Culita Tarata, SC TCE 3 Brazi SRL, a pus mana in 2001 pe aprox. 57.000 ha de teren agricol in Insula Mare a Brailei, cu concursul Agentie Domeniului Statului(ADS), si cu directa recomandare a lui Ilie Sarbu(tata-socru), fost ministru al Agriculturii.

Dupa ce a pus mana pe putere in 2012, actuala coalitie de guvernare a schimbat toti sefii de agentii, inclusiv pe cel de la ADS.

Ca un facut, firma SC TCE 3 Brazi SRL si SC Grivco SA si-au transferat in 2012 terenurile arendate, pe alte firme, intocmind noi contracte de arenda cu ADS-ul, desi ambele firme se afla in procese pe rol cu vechea conducere a ADS.

Prima firma, SC TCE 3 Brazi SRL, a intrat in insolventa transferand toata suprafata de aprox. 57.000ha firmei SC Agricost Srl iar Grivco SA si-a transferat cele 2.400 ha de la acelasi ADS, pe firma Grivco Agro Srl, devenita SC Agro Seed Muntenia SRL.

Miza acestor miscari a fost de a beneficia de subventii pe suprafata de la APIA, desi, in contractele initiale dintre cei doi arendasi si ADS aveau ‘obligatia sa nu cedeze ori sa instraineze in orice fel exploatarea, folosinta sau uzufructul terenului cu destinatie agricola arendat, fie prin subarendare, inchiriere, cesiune, asociatiune in participatiune sau orice alte conventii, si nici sa le dea ii gaj, in garantie, sa-l angajeze in nici un fel, sa-l ipotecheze ori sa accepte vreo creanta asupra lui ori masura de sechestru ori poprire pe venit, fie ele si asiguratorii, fara acceptul prealabil expres si in scris al arendatorului’.

Intreaga conducere a ministerului Agriculturii si APIA ar trebui demisa urgent si recuperate toate subventiile acordate ilegal. De asemenea, suprafetele aflate in proprietatea ADS sa fie licitate si nu acordate prin atribuire directa, recuperate arendele neachitate si incasate la timp arendele viitoare.

Cei care se fac vinovati de spolierea bugetului national dar si a bugetelor europene sa fie trasi la raspundere.

E clar, nu?


No Comments on “DNA si ‘Dosarul AπA’- Ilie Sarbu si Culita Tarata”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>