De la stanga spre drapta, cu onor inainte: Dorel Benu, primarul comunei Mociu si Adrian Zaharia. in planul secund Turtoi si Constantin

Mandri ca sunt romani de la stanga: Dorel Benu, primarul comunei Mociu si Adrian Zaharia. In planul secund mandrii romani George Turtoi si Daniel Constantin

Dosarele de coruptie in care sunt implicati lucratorii din agentiile de stat se inmultesc pe zi ce trece.

DNA abia acum a inceput sa-si formeze propriile echipe de control pe care si le trimite la ascultat, saltat si deferit justitiei infractorii politici din institutiile statului. E bine si in ultimul ceas.

Ceea ce se intampla in interiorul APIA am semnalat de ani de zile, fara vreun efect.

Invit procurorii platiti din banii nostri, sa observe cum pe nesimtite in centrele judetene APIA s-a mai creat un post de dir. executiv adj. Daca pana acum aveam un dir. exec. si un dir.exec. adj., APIA a mai bagat pe statul de plata inca un nemernic care nu face nimic, un dir. exec. adj., pentru a multumi PC-ul, PSD-ul si UNPR-ul sau UDMR-ul, dupa caz.

Semnalul de lupta impotriva PNL-ului tradator a fost dat in momentul destramarii USL, iar unealta mijlocitoare a inlocuirilor politice nu putea fi decat dir. gen. APIA, Dorel Benu.
Acesta este anchetat si in arest la domiciliu. La fel si dir. gen. adj. APIA, Aurel Pana.

In aceasta degringolada, vanitosul Adrian Zaharia, dir. exec al Centrului judetean APIA Cluj, face ce vrea.

Mai nou, mediaza impreuna cu organizatia PC Cluj, in spatiile APIA Cluj amenajate de catre angajati ai agentiei , simpatizanti PC, pe europarlamentarul Laurentiu Rebega. Acesta si-a deschis cabinet de europarlamentar pentru a ajuta fermierii. Sau pentru a-si dezvolta propriile afaceri.

Tupeul nemarginit al lui Zaharia rezida din faptul ca in toate ocaziile se afiseaza cu Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, si pe la toate usile spune ca-l cunoaste si ca ar fi fost colegi in organizatiile studentesti.

Tehnica de dominare prin trimiteri  la ‘pile, cunostinte si relatii’ dar si amenintari, se reflecta si prin incercarea de a controla sindicatul APIA Cluj.

Centrele locale ale agentiei APIA Cluj le-a mutat si sucit intr-o maniera penala.

Un exemplu ar fi sediul centrului local Apahida care a fost desfiintat si infiintat altul in comuna Mociu.

Primarul de acolo, un UDMR-ist sadea si fost turnator la securitate, a trecut cu bagajele politice in 2013 la PC. In campania pentru prezidentiale din 2014 s-a trezit cu dosar penal.

Apetitul partidului PC pentru activitati penale a sporit de cand cel care a infiintat acest partid, Dan Voiculescu, se afla la mititica pentru o perioada de zece ani.

Numai ca spatiul in care functioneaza centrul local APIA din Mociu este caminul cultural aflat in proprietatea primariei Mociu. Aceasta a renovat in 2012 caminul cultural cu ajutorul unui proiect PNDR- AXA 3: Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei ruraleMasura 3.2.2. Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale.

Consultanta s-a facut cu ajutorul firmei Long Way din Cluj, iar proiectul s-a numit :’Proiect integrat de infiintare retea de canalizare reabilitare drum, extindere retea alimentare cu apa, modernizare camin cultural si infiintare centru de zi pentru copii ‘tip after school’ in comuna Mociu, judetul Cluj’.

Valoarea acestui proiect a fost de 9.922.999 lei platiti din fonduri FEADR.

In Ghidul solicitantului –Masura 322 se zice clar la pag.21: ‘Toate activităţile pe care solicitantul(nm: Primaria Mociu) se angajează să le efectueze prin investiţie atat la faza de implementare a proiectului cât şi în perioada de monitorizare şi pentru care a primit punctaj la selecţie, devin condiţii obligatorii. În caz că, la verificarea cererilor de plată, sau în perioada de monitorizare, se constată că aceste condiţii nu se respectă, plăţile vor fi sistate iar contractul va fi reziliat.’

Asadar, ce cauta sediul centrului local Apia Mociu in spatiul caminului cultural Mociu, reabilitat pe Masura 322, daca trebuie respectate conditiile privitoare la: ‘renovarea, modernizarea, extinderea şi/sau dotarea căminelor culturale
(cu excepţia căminelor culturale care au primit sau sunt în curs de finanţare prin „Programul prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale”, conform legii nr. 143/2007) centrelor culturale/ centrelor pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale dacă acestea adăpostesc activitatea unui/unor ansambluri artistice recunoscute ( muzică, dans, teatru, pictură, sculptură, artă manufacturieră tradiţională )‘?.

Sa intelegem ca Centrul local APIA Mociu adaposteste activitati de dans si muzica pentru a sta legal in acel spatiu?

Seful acestui centru local- seful orchestrei, cum ar veni-,  este nimeni altul decat fostul secretar al comunei Apahida, Ioan Harbea, destituit din functia publica de catre fostul prefect al Clujului, Alin Tise, si angajat apoi la APIA in 2006.

O alta dovada este organigrama din imagine in care se vede clar ca in acest moment APIA functioneaza cu un centru local legal la Apahida, nicidecum la Mociu.

Organigrama

Organigrama este semnata de catre dir. exec APIA Cluj, Adrian Zaharia.

Mai observam ca decizia de infiintare a noului centru local Mociu este semnata de arestatul fost dir.  gen. APIA, Dorel Benu, fara a se preciza adresa noului sediu.

Decizie

Pe niciun act oficial prezentat mai sus nu apare adresa din Mociu a sediului local APIA. In schimb pe site-ul APIA, la centre judetene apare adresa centrului, ce coincide cu adresa caminului cultural.

Toate poarta amprentele lui Adrian Zaharia si ale lui Dorel Benu.

De amprentare stim cine se ocupa!.


No Comments on “DNA si ‘Dosarul AπA’-Adrian Zaharia si Dorel Benu”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>