Ordin

Data de 11.12.2015. Mai spre seara. Achim Irimescu il numeste pe Ioan Merca dir, gen. APIA. Ioan Merca a fost detasat interimar de pe pozitia de dir. exec. adj. al Centrului judetean APIA, Cluj.

Data de 12.12.2015. De dimineata tare!. Omul lui Vasile Dincu, Liviu Alexa, da de stire: Ioan Merca sigur va fi dir. gen. APIA. Presa agricola online preia stirea.

Data de 14.12.2015, ora 18.00. Nicio informatie oficiala despre numire. Site-urile APIA si MADR prezinta aiureli pentru prosti: vizite de lucru, poze fata-verso cu Irimescu, subventii la motorina,etc.

Drept pentru care m-am adresat lui Vasile Dincu:

Stimate D-le Dincu,

Referitor la numirea altui interimar la APIA
D-l ministru A. Irimescu l-a numit initial pe Florin Faur, dir. gen. interimar la APIA, in locul lui Gheorghe Benu, cercetat penal. Ulterior, ordinul a fost revocat pentru ca nu poti numi un nou interimar, cand tu, de fapt, ai un interimar in persoana d-lui Putintei. Legea spune ca trebuie musai sa organizezi concurs.
„Pe de altă parte, Gheorghe Dorel Benu, cel care a detinut anterior postul de directorul general la APIA, a fost suspendat din functie, fiind cercetat DNA pentru fapte de coruptie, iar locul său nu poate fi ocupat decât prin concurs sau temporar asa cum îl ocupă în momentul de fată si Mihai Putintei.” 

Sa nu uitam, dar sa si reparam, APIA este o constructie comunitara si toti se supun examenelor si nu numirilor politice prin ordin de ministru.
In data de 11.12.2015, asa cum se vede in atasament, Irimescu il numeste pe Merca dir. gen. interimar la APIA, acesta fiind actualmente detasat in noua functie din postura de dir. exec. adjunct al APIA Cluj.

Iar punem amici de-ai lui Ciolos, scoliti pe la Bioterra si cu diplome obtinute pe banda rulanta la USAMV-uri, fara sa aiba cunostinte despre functionarea APIA?
Merca a fost dir.exec. la Consultanta Agricola Cluj, numit in 2006 de Flutur, pe vremea cand era liberal. In aceasta perioada Merca a depus cerere la APIA in numele Consultantei agricole Cluj, pe un teren de 6 ha aflat in proprietatea agentiei de consultanta. O imbecilitate mai mare nici ca se pomenea. In traducere, inseamna plati comunitare duble catre administratiile de stat.
Ulterior, dupa ce am sesizat DG AGRI la CE, privitor la ilegalitatea de a depune cereri de subventie a consiliilor judetene, locale si a agentiei de consultanta agricola, cererea a fost retrasa.
In 2009 Ilie Sarbu i-a revocat pe toti dir exec. ai agentiei de consultanta agricola, transformand agentia in camere agricole judetene, sub patronajul consiliilor judetene. Merca a contestat in instanta revocarea sa si a castigat, devenind consilier superior al camerei agricole din Cluj. In 2012 a fost numit politic in functia de dir. exec adj. al Apia Cluj, locsor de unde a stat cumintzel pana l-o fi sunat Ciolos.
Cum ramane cu meritocratia? Cum se face ca, peste noapte, in mai putin de patru ani, Merca a devenit specialist Apia, cand el habar nu are cu ce se mananca APIA.
Sunt consternat!
In atari conditii, ma ofer eu interimar, desi legea nu-mi permite, fara ‘renuneratie’ si sa conduc APIA de la Cluj.:)))
Spuneti-i d-lui Irimescu, pe care l-am vizitat in 2012 la investirea ca secretar de stat in MADR, ca atunci m-am oferit sa conduc APIA la orice nivel, in speranta de a-l ajuta, dar a preferat sa-si puna dir. gen pe fostul sau coleg de facultate Gheorghe Benu, anchetat ulterior penal. Sa nu pateasca si cu Merca la fel!.
Problema este ca acolo trebuie schimbat managementul din temelii, schimbata echipa IT si pus un specialist in IT care relationeaza constient cu Siveco si Teamnet.
Sunteti sigur ca Merca nu-si aduce si el la randul lui amicii la Bucuresti, asa cum Florin Faur a facut-o, aducandu-si nevasta la Apia central in 2011 sau Putintei cu nevasta la directia audit din aparatul central?
Nu uitati, d-le Ministru, important este ca fermierii trebuie platiti iar modulele informatice la Apia trebuie refacute in totalitate pentru platile finale catre fermieri. Puneti interimar un IT-ist, schimbati echipa de negociere cu cele doua firme IT dar si echipa comisiei de licitatii de la APIA.
A pune necunoscuti si pretenasi de tot felul stirbeste reputatia agentiei.
Prin prezenta informare nu fac decat sa-mi exprim un punct de vedere absolut dezinteresat. Asa cum va spuneam, ma aflu in plin proces cu APIA(inceput in 2010) pentru destituirea din functia publica de consilier superior. Pana acum , la procesul final, 7062/117/2011 de pe portalul de justitie, doi judecatori s-au abtinut in cauza mea. Sa fie oare din cauza faptului ca in 2013 am sesizat Inspectia Judiciara a CSM-ului si frica de descoperiri de fapte care frizeaza penalul intre judecatori??
Faptul ca presa online preia stirea de pe site-ul lui Liviu Alexa, cu numirea pe sest a d-lui Merca, asa, pe inserate si vineri seara, fara un anunt oficial, va poate aduce prejudiciu de imagine, mai ales ca Alexa a fost un student de-al Dvs, ‘mai rebel’. Si, mai mult, numirea s-a facut fara o minima transparenta pe care o tot invoca guvernul din care faceti parte.

Cu stima,
Antoniu Poienaru, Cluj-Napoca


3 Comments on “Noul director general APIA numit pe sest”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Haiduc says:

    Cheltuind din banii pubblici, multe persoane au avut sansa sa obtina diverse diplome,certificari si titlul de doctor.

  2. agricol says:

    Mai termina cu atacurile acestea, om frustrat si plin de prostie! nu confunda bioterra cu USAMV Cluj, cu Institutul Superior de Agricultura din Lille si cu titlul de doctor! plus o experienta de 14 ani in domeniu in conducere

    1. Antoniu says:

      @agricol- am inteles.. profesor, cursuri,etc. ce n-am inteles: ’14 ani in domeniul in conducere’ cat. C sau B?

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>