gasti politiceUltimele alegeri locale dar şi cele parlamentare din toamnă, confirmă preluarea puterii în Romania, de către aceeaşi stângă roşie şi criminală, generată de emanaţii din 1990 şi ‘diluată’ cu d’alde fomiştii proveniţi din tabăra dreaptă.

Guvernul technocrat, emanat şi el din aceeaşi mamă fesenistă, nu se dezminte şi actionează la derută, defilând în postura de funcţionari apolitici, puşi, chipurile, pe reforma statului român. Nimic mai fals!

Un  Raport al Corpului de Control-MADR, sub semnătura lui Achim Irimescu, la APIA Cluj, confirmă găștile politice din agențiile de stat.

În urma sesizărilor făcute de către fostul dir. exec. al APIA Cluj, Șerban Gheorghe, destituit din funcția publică de șef serviciu, a protejatei acestuia, Cristina Barbur-Bene și a altor 11 semnatari, Irimescu a trimis la Cluj corpul de control, pentru a-i controla afacerile politice ale actualului dir. exec. APIA Cluj, Adrian Zaharia.

Acesta este bun prieten cu Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii. Zaharia a venit pe valul PC, iar după ce mogulul antenelor a fost condamnat cu executare, Constantin a schimbat macazul făcându-și un nou partid, ALDE. Zaharia și acoliții săi politici din APIA Cluj, nu puteau decât să-l urmeze.

Un alt actor al raportului este Ioan Merca, numit de Irimescu dir. gen. APIA, din poziția de dir. exec. adj. al Apia Cluj. Ancheta corpului de control s-a desfășurat atâta timp cât Merca era dir. gen. Apia, și , culmea, martor chemat de Zaharia în procesul Șerban -APIA-Zaharia, proces aflat pe rol la Tribunalul Cluj.

În aceeași perioadă, eu sesizasem departamentul de luptă antifrauda din MADR, privitor la ilegalitatea deschiderii de către Zaharia, a unui centru local Apia în comuna Mociu, jud. Cluj, în căminul cultural, un obiectiv care făcea parte dintr-un proiect comunitar nefinalizat.
Am sesizat și cancelaria lui Ciolos, pentru faptul că prefectul de Cluj știa că APIA Cluj nu avea ce cauta în căminul cultural Mociu, ba mai mult, fusese chiar la inaugurarea acestui centru local.
Una peste alta, după ce au plimbat sesizările mele pe la APIA, AFIR, ANFP și MADR, n-am mai primit niciun răspuns-raport. Entre temps, Ciolos l-a promovat pe fiul prefectului PSD de Cluj într-o funcție publică la un minister.

Asta nu i-a împiedicat pe cei doi slujbași roşii ai lui Irimescu să mă contacteze și pe mine, în timp ce făceau controlul la APIA Cluj. Unul dintre cei doi, mai în vârstă, cu roșu în cuget și simțiri, îi ținea partea prefectului PSD de Cluj, spunând că ‘el, prefectul, nu avea de unde să știe că obiectivul cămin cultural era pe un proiect nefinalizat’, deși, proiectul apare pe site-ul prefecturii Cluj și că, de fapt, ‘căminul cultural este locul unor întâlniri cetățenești’.

Dacă mie nu mi-au răspuns la sesizări, celorlalți nu puteau decât să le răspundă în scris. Nu le-ar fi răspuns nici lor, dar erau prea mulți reclamanți și angajați în același timp în APIA Cluj.

Pe lângă angajările politice și înlăturarea ‘duşmanilor de clasă’, raportul scoate în evidență gașca lui Șerban Gheorghe, fost PDL, și gașca lui Zaharia de la ALDE. Raportul confirmă presupuse nereguli privind respectarea legislației naționale dar și gestionarea defectuoasă a unor fonduri comunitare. În loc ca Irimescu, prin corpul sau de control, să anunțe DNA-ul, acesta pasează demersul în sarcina funcționarilor APIA.

Reclamanţii nu pot face așa ceva, ei fiind clar poziționați într-o anumită tabără, conform raportului, de teama că cealaltă tabără îi va da afară.

În concluzie, agenţiile de stat ramân în continuare locul unor întâlniri tovărăşesti-cetăţeneşti, în care lupta de clasă este obiectul muncii.


One Comment on “Găștile politice din APIA”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. abrudan lucretia says:

    Am sustinut si sustin mafioti si sabotori sint cei care au condus agricultura de 26 de ani eu sper ca vor disparea

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>