Daca ii faci disparute foile unui profesor, de pe care iti preda un curs universitar, constati de cele mai multe ori ca respectivul nu este pregatit pentru o astfel de meserie.

Mai mult, te duce cu gandul ca ai putea avea in fata un profesor ‘fabricat’ .

Incercarea unor cameramani de a-i filma foile de pe care a citit raportul privind activitatea lui Kovesi, a tradat , pentru moment, grimasa unui procuror de temut, in persoana lui Tudorel Toader.

Cu foile in fata drept probe si parerea personala, pe care incearca sa o impuna tuturor, un astfel de procuror putea fi combatut doar de catre instantele de judecata. Nu de putine ori, instantele de judecata au returnat dosarele anchetatorilor.

Numai ca, Tudorel Toader s-a aflat aseara in fata presei, a patra putere in stat, confundand-o cu instanta de judecata, incercand sa-si impuna rechizitoriul din postura de procuror, uitand, de fapt, ca este ministrul Justitiei. Probele lui s-au rezumat, in esenta, la declaratiile din presa ale sefei DNA si inregistrari de pe la televiziunile unor inculpati si condamnati, care scoteau in evidenta metodele securistice de anchetare ale procurorilor subordonati lui Kovesi.

A trebuit sa treaca un an, ascuns de ochii presei si cu reflexele unui procuror autentic, sa intocmeasca un raport impotriva unui alt procuror, in persoana lui Kovesi.

Statutul de ministru i-a conferit toate drepturile sa sesizeze pe parcursul unui an de zile, toate institutiile din subordine si cu drept de control, neregurile de la DNA, dar si comportamentul autoritar al sefei acestei directii si a subalternilor acesteia.

Lucrurile puteau fi indreptate pe parcurs in DNA, daca ministrul nu avea comportamentul unui personaj, gen Dorel : bun la toate si la nimic. Nu degeaba condamnatul penal Dragnea, dar si alti inculpati, culminand cu jurnalistii unor posturi de televiziune, avand patroni inculpati sau condamnati, aveau sa-i ceara acestuia, inainte de a-si prezenta raportul, ‘sa nu se faca de rusine’.

Inainte de raportul prezentat de ministrul Justitiei, procurorul general, defazat si el precum un Dorel, a cerut un control la DNA si DIICOT. Asadar, controlul se putea face de mai mult timp, jurnalistii televiziunilor mogurilor de presa , dar nu numai ei, semnaland neregulile din aceste structuri, comportamentul lor autoritar si lipsit de scrupule, daca vreti.

Cum se face ca, ieri, exact in ziua prezentarii raportului si dispozitiilor de control la cele doua directii, procurorii din toate parchetele din tara, care au audiat martori si suspecti, au dat drumul la inregistrari(pentru a nu fi ei insisi inregistrati!), conform noilor dispozitii, fara sa mai dicteze nimanui ce anume sa scrie in declaratii.

Nu se putea dispune un astfel de control pentru indreptarea lucrurilor si evitarea presupuselor abuzuri, astfel incat sa nu mai asistam de ani de zile la asemenea tensiuni in societate?

Cu siguranta, da !


No Comments on “Tu, Dorel!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>