În 2017 semnalam faptul că Centrul Local Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA)- Sighetu Marmației, Maramures, a dat subvenții pe o groapă de gunoi din fonduri comunitare și bugetul național.

Groapa de gunoi aflată în proprietatea șefei acestui centru local și a soțului ei, avea aceeași denumire în registrul agricol al primăriei din Sighetu Marmației, în adeverința eliberată de către aceasta, necesară la dosarul de cerere de subvenție, și în baza de date IACS a agenției APIA.

Când funcționarii au văzut în baza de date IPA Online că pe terenul solicitantului sunt gunoaie și ciori, iar în baza de date IACS apărea în fluxul de aprobare a cererii de subvenție și soția acestuia, în baza Legii nr. 571/2004 privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legii, degrabă au sesizat Agenția Națională de Integritate(ANI), împotriva șefei lor de centru local APIA, și Direcția Națională Anticorupție(DNA), împotriva șefei de centru local și a soțului ei , solicitant de subvenții pe ciori.

ANI a declarat-o în conflict de interese administrativ pe această șefa de centru pentru că a aprobat cererea de subvenție a soțului. DNA i-a deschis un dosar penal în rem, Dosar nr. 1768/P/2022 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației iar soțul acesteia a fost condamnat fără recunoaștere, la doi ani închisoare cu suspendare în Dosarul penal nr. 2093/100/2020, Tribunalul Maramureș, Hotarâre 54/2023 16.02.2023.

APIA și-a recuperat banii și ciorile au plecat.

Sursele mele spun că ciorile nu se mai întorc niciodată pentru că vecinul celor doi soți, un mare penalist și avocat apărător, ar fi motivat că inculpatul-vecin a întreținut terenul chiar dacă a mințit că a pus păpușoi. A întreținut terenul, probabil, în Bune Condiții Agricole pentru Ciori.

Urmează ca Parchetul să o transforme pe făptuitoarea șefa de centru local, în inculpată, că să poată sta liniștită lângă aragaz, după care, urmează să stârpească și alte cuiburi de ciori din acest centru județean.

APIA, ca de obicei, evadează veșnic din cuib, devine parte civilă pentru că e obligată de lege, justificându-și astfel existența în mai toate dosarele de corupție.

Ceilați?
„…unu-o ia de-a dreptul , altul zboară șui
unul zboară peste cuibul cucului .”


One Comment on “APIA, deasupra unui cuib de ciori”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Ioana says:

    Felicitari pentru articol!
    Toate sunt f bune,dar acesta este senzational!
    Mi-as dori sa va dau in privat, detalii si despre agentia noastra. Probabil ca intr-o buna zi, cineva va face ordine in aceasta cloaca mafioata in care totul este acoperit de directorul general.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>