La Centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA), Maramureș, există un individ, director executiv, care, probabil, și-a creat o adevărată rețea infracțională. Grupul constituit din rude, fini, fiice, fii sau amante de demnitari locali sau naționali, acționează, probabil, în mod coordonat în scopul comiterii de infracțiuni privitor la angajări de șoferi, referenți și consilieri precum și promovări în grad, acordare de subvenții pe terenuri neagricole sau pe animale inexistente, consumuri nejustificate de carburanți, folosirea mașinilor instituției în scopuri personale, și, poate cel mai grav, înlăturarea cu brutalitate și ilegal a tuturor celor care nu fac parte din „gașcă”.

Recent, pe data de 9 martie 2023, acest director executiv a convocat „echipa” trasându-i sarcini staliniste, contrar Codului Administrativ, să meargă la fiecare birou din centrul județean precum și în centrele locale cu liste în care toți angajații să se pronunțe cu „da” sau „nu” în privința acordului sau dezacordului tranferului consilierului superior Iuga Maria de la Centrul local Sighetu Marmației la Centrul județean APIA Maramureș din Baia Mare.
Acest individ, reprezentant al Ministerului Agriculturii în consiliul de administrație a unei stațiuni de cercetare pomicolă, cum se declară în declarația de avere și interese, a convocat biroul de bază al „organizației’, ca pe vremea comunismului, pentru a o înfiera proletar pe Iuga Maria pentru că își cere dreptul de a muncii și pentru că i-a demascat pentru toate presupusele hoții făcute.

Cine este Iuga Maria?

După șapte ani de procese, Iuga Maria, o funcționară de la Centrul local Sighetu Marmației-APIA Maramureș, a reușit să învingă în instanță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Guvernul României(Dosar nr. 613/100/2016 Curtea de Apel Cluj).
Cei care au înlăturat-o, sunt aceiași: șefa Centrului local APIA Sighetu Marmației și directorul executiv al Centrului județean APIA Maramureș.
Motivul pentru care Iuga a fost înlăturată este cunoscut și în presă, ea sesizând DNA pentru că șefa ei de birou a acordat soțului său subvenții pe o groapă de gunoi. Procesul penal al soțului acesteia, condamnat în prima instanță, este în plină desfășurare la Curtea de Apel Cluj(Dosarul penal nr. 2093/100/2020, Tribunalul Maramureș), de asemenea procesul penal a doi martori mincinoși, foști funcționari ai respectivului centru local( Dosar nr. 1918/307/2021 Curtea de Apel Cluj). Mai mult, șefa acestui centru are deschis un dosar penal în rem(Dosar nr. 1768/P/2022 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației) pentru fapta sa de a semna cererea de subvenție a soțului, condamnat pentru fraudă la bugetul comunitar.

Imediat după revenirea lui Iuga Maria la Centrul local APIA Sighetu Marmației, ca urmare a deciziei instanței de judecată, au început șicanele fostei și actualei șefe de birou, aceasta refuzând să o repună în drepturi. Că să nu intre în bazele de date APIA, Iuga a fost pusă la înregistrări dosare de subvenție gestionate de către colegii ei, sarcină contrară unui funcționar superior cu gradul maxim de promovare. Intrarea în bazele de date îți permite să vezi toate greșelile funcționarilor, dacă ele există, în gestionarea unei cereri de subvenție depuse de către fermieri.

În disperare, cei doi indivizi, șefa de birou și directorul executiv, au organizat acțiunea de înlăturare, practic, a lui Iuga Maria din instituție, majoritatea semnatarilor din celebrele liste staliniste amintite mai sus, nefiind de acord cu mutarea ei de la centrul local la centrul județean. Probabil rezultatul acestui sondaj ilegal, care frizează legea pe care se bazează funcționarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a fost trimis „viteazului” director general al APIA, pentru a se decide soarta lui Iuga.

Ce urmează?

Toate adresele făcute de către Iuga Maria pe cale ierarhică și rămase fără rezultat, cerând să i se respecte drepturile, s-au stopat la directorul general al APIA, semn că așa numitul grup infracțional este condus, probabil, chiar de către acesta.

În virtutea noii legi a avertizorului de integritate, invit, din nou, instituțiile în drept, să se autosesizeze, așa cum au făcut-o și în alte cazuri.


No Comments on “Grup infracțional organizat la APIA Maramureș!?”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>