foto: Ziarul Făclia

Ministerul Finanțelor ne amintește că toate „Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la proiectele de acte normative, pot fi transmise la adresa de e-mail: [email protected], în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site.

Ceea ce am și făcut astăzi, contestând un articol din această ordonanță apărută pe site în data de 13.12.2023:

From:[email protected]

To:[email protected] Fri, Dec 15 at 2:23 PM

Buna ziua,

Având în vedere că OUG privind unele măsuri fiscale este în dezbatere publică, vă sugerez să desființați Art.IX, alin.(1), lit. a,b,c,d,e., datorită faptului că am câștigat la CEDO un drept, am vârsta de 64 ani și un proces de revizuire care se va încheia în 2024, dosar nr. 4470/117/2023 la Tribunalul Cluj, unde voi cere încadrarea la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Centrul Județean Cluj în funcția de consilier superior din care am fost destituit în 2011 și restituirea în întregime a tuturor drepturilor salariale. 

Pe de altă, parte văd că se încearcă, tot prin ordonanță de urgență, modificarea Legii 296/2023, adică, după articolul LXV, se va introduce un nou articol, art. LXVI, cu următorul cuprins: ”Art. LXVI – Termenele prevăzute la alin. (3) al art. XVII, alin (6) al art. XVIII, la alin. (7) al art. XX și la alin. (7) al art. XXIX  din Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung se prorogă până la data 30.06.2024.”

Asta înseamnă că, până la alegerile din 2024, toți șefii de centre locale ale APIA, vor rămâne pe posturi, în vreme ce funcționarii APIA sunt în grevă pentru egalizarea salariilor celor din teritoriu cu cei de la APIA Central. 

Într-un cuvânt, se descurajează măsurile fiscale trâmbițate și se încurajează menținerea în funcții a unor personaje cu pregătiri profesionale și utilitate discutabile, care umflă nejustificat numărul funcționarilor publici, iar dpdv fiscal afectează bugetul public.

Culmea, pentru prorogare se invocă sustenabilitatea financiară a țării, asta traducându-se prin respectarea legislației și intereselor financiare ale UE, iar mie mi se taie un drept constituțional, la fel și funcționarilor APIA plătiți în grilă teritorială, față de cei de la APIA Central.

Este limpede că, în cazul în care nu veți da curs sugetiilor mele, îmi voi exercita dreptul de a-i aduce la bară pe toți viitorii semnatari ai unor astfel de ordonanțe, indiferent dacă va mai dura încă 13 ani sau mai mult. 

Important e să fim sănătoși și să credem că nu se mai moare ca pe vremuri apărând/apărându-ți un drept prevăzut în Constituție.

Minte limpede și Crăciun fericit!
Antoniu Poienaruhttps://antoniupoienaru.finantare.ro/


No Comments on “Protest împotriva ordonanței de urgență privind unele măsuri fiscale!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>