Redacția ziariștii.com a publicat luni 4 decembrie,2023, articolul „Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni„.

Abonat fiind la newslwtter-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici am observat în data de 6 decembrie 2023 un anunț care mi-a atras atenția: ” DIRECŢIA SANITAR VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR SUCEAVA, județul SUCEAVA, publică anunțul privind organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unor funcţii publice de execuţie vacante în baza art. IV din OUG 34/2023 – alin.(5) și art. 618 alin. (3) din Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare„.

Chiar dacă este suspendată organizarea de concursuri în administrația publică, OUG 34/2023 prin articolul IV, alin.(5), deschide portiță „jafului la banul public”: „Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice prevăzute la alin. (1) lit. a), cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget..).”.

Mergând pe fir am găsit acest memorandum și am observat că ANSVSA a cerut lui Marcel Ciolacu aprobarea pentru „ocuparea prin concurs a unui număr de 27 de posturi încadrate pe perioadă nedeterminată,
existente, în prezent, în structura direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța
alimentelor județene, pentru a se gestiona în mod corespunzător volumul mare de
activitate ce se înregistrează în posturile de inspecție la frontieră și punctele de intrare
ca urmare a crizei din Ucraina
„.

Așadar, schema jafului pe bani publici, cum afirma cei de la ziariști.com, s-a mai mărit cu 27 de funcționari publici.

Dar ia să vedem cum justifică ANSVSA în memorandum angajarea celor 27 de funcționari: „Având în vedere situația actuală înregistrată în Ucraina, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a primit o serie de solicitări din partea guvernului din Ucraina, a guvernului din Republica Moldova și a unui număr mare de agenți
economici din ambele țări, de a accepta tranzitarea teritoriului României pe cale rutieră a unor transporturi de animale vii și produse de origine animală, care înainte de război erau exportate în țările terțe, prin porturile de la Marea Neagră din Ucraina, aflate acum în zona de conflict
.”

Astfel, am aflat mai aflat că după cereale, piața românească vă fi inundată și cu animale vii din Ucraina.

Știm că sub presiunea Comisiei Europene și a războiului din Ucraina, autoritățile române au inundat piața internă cu cereale, floarea soarelui și furaje, produse de origine nonanimală, provenite din Ucraina, cu destinație inițială de export în UE, făcând de fapt jocurile unor fermieri locali crescători de animale, afiliați celor două partide. Mai precis, o parte însemnată a cerealelor ieftine ucrainene a fost cumpărată de către marii fermieri crescători de animale sau speculanți, văduvind producătorii interni, care au rămas cu hambarele pline.

Și cum un rău nu vine niciodată singur, pentru marea majoritate a fermierilor, aceleași autorități vor facilita transportul rutier și feroviar pentru produse animaliere provenite din Ucraina. Bineînțeles, produse destinate exportului în țările UE. Dar, de ce nu ar cumpăra animalele ucrainene cu banii jos, fermierii de casă ai celor două partide de la guvernare, căci foamea de bani a vecinilor de la răsărit este mare iar „prietenia între popoare” și „voința unanimă” n-au dispărut.

Închipuiți-vă doar un scenariu: aprox. 35.000 ha de mlaștină din Deltă, pline de stuf, recent achiziționate de către două firme de casă pesediste, suprafață transformată în pășune, și populate cu animale din Ucraina, având crotalii și gestiunea SMR și GAEC în evidența ANSVSA, agenție liberală, introduse pe o cerere de subvenție la APIA, vor rezulta bani comunitari și naționali cu care poți finanța patru rânduri de alegeri în 2024 fără probleme.

E posibil? Da, EPPO(European Public Prosecutor’s Office-Parchetul European).

Șmecheria ar putea să nu fie asta ci achiziționarea de animale ieftine ucrainene revândute mai apoi în țările arabe de către firmele de casă ale aleșilor neamului, destabilizând în Romania și piața de vânzări și exportul de animale vii.

Poate nu întâmplător, fostul dir. gen. al APIA, actual secretar de stat la MADR, pesedistul Adrian Pintea, împreună cu șeful ANSVSA și dir. exec DSV Suceava, amândoi liberali, au făcut în luna octombrie o vizită de lucru în Maroc.

Conform newslwtter-ului ANFP, cel mai dornic de a controla vămile din județ dintre toți funcționarii ANSVSA, se pare că a fost dir. exec. DSV Suceava, acesta publicând și pe site-ul instituției în aceeași dată de 6.12.2023 anunțul de concurs pentru ocuparea a trei posturi de consilier la serviciul PIF(post de inspecție la frontieră). El însuși mare fermier, cu animale și pășuni, are munca de control cea mai grea la punctele de control, având frontiere feroviară și terestră în jud. Suceava.

Așa că : „.. vă rugăm,
domnule Prim – Ministru, să aprobați organizarea, cu încadrarea în cheltuielile de
personal aprobate cu această destinație în buget, a concursurilor pentru ocuparea unui
număr..

Despre organizarea și rezultatele unor astfel de concursuri, în aceste momente de „jaf la banul public”, ne va putea spune mai mult DNA, dacă își va remonta senzorii de integritate în sălile de examinare.


No Comments on “Afacerile cu animale din Ucraina, măresc numărul funcționarilor publici în România”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>