seamana-dar-nu-rasareDoctoratele luate la plesneală de către politicieni, a diplomelor fără număr obținute la academii inventate, ba de apărarea apărării, ba de securitatea securității, au fost acțiuni gândite foarte bine de către ‘sistem’ pentru a-și promova beneficiarii în posturile de comandă ale acestei țări. La această acțiune au participat cu vârf și îndesat cadre universitare, considerate ca făcând parte din elita academică a României. Aceeași elită nu este străină nici de efervescenţa ‘scriitorilor’ din penitenciare.
Impostorii plagiatori dovediți sau în curs de anchetare, prin titlurile și diplomele obținute au slăbit încrederea în învățământ, inversând sistemul de valori din România.
Este obligatoriu ca instituțiile abilitate să facă curățenie în aceste cazuri de plagiat, am zice noi, muritorii de rând, dacă am ști că cei care controlează nu sunt la rândul lor suspectați de aceleași păcate.
Să avem totuși încredere și să sugerăm celor în drept să facă curățenie și la APIA, o agenția a MADR-ului plină de doctori.

Agenția s-a înființat în baza Legii 1/2004, având inițial în structură câțiva angajați ai DADR-urilor locale. Pentru ca APIA să poată deruala subvenții comunitare, Comisia Europeană a sugerat accesarea unui proiect de înfrățire european, realizat între MADR și mai multe ministere ale agriculturii din Europa. În Ordonanța 1/2006, s-au blocat toate posturile de funcționar public la toate ministerele, excepție făcând MADR.

Pentru ca miile de funcționari APIA să fie numiți în această structură, Comisia Europeană a impus, conform legislației europene, ca toţi funcționari publici să trecă printr-un examen.

Nimic mai simplu pentru ‘sistem’: partidele aflate atunci la putere, PD și PNL și-au făcut listele și și-au pus oamenii. După care au urmat nevestele, amantele, rudele, șamd.

Pentru promovare, ‘sistemul’ şi-a trimis oamenii imediat la doctorate. USAMV-urile din țara s-au mobilizat și au început fabricarea de doctorate pe bandă.

Cazul actualului dir. gen. al APIA, Adrian Pintea, este de referință și ar putea ușor să declanșeze un control al doctoratelor luate de către funcționarii publici ai APIA, începând cu data de 1 martie 2006, data la care agenția și-a deschis efectiv porțile.
Adrian Pintea a fost numit de către Achim Irimescu, actualul șef la MADR. Irimescu a ajuns șef la MADR în situația în care APIA avea și are și în acest moment, întreaga conducere decapitată de către DNA.

În loc să organizeze concurs pentru o nouă conducere, conform legislației europene care spune că pe un proiect comunitar nu poți funcționa fără concurs, a preferat să numească cititori de tabele pe care să-i schimbe la o simplă blocare de soft.

Noul director, Adrian Pintea, este provenit de la APIA Vâlcea. În 2009 a fost pus pe liber de către Ilie Sârbu, alias ‘tata socru’, după care a dat APIA și ministerul în judecată și s-a întors din nou pe postul de director executiv al APIA Vâlcea. La numirea în postul de dir. gen. adj. al APIA, în vara anului 2015, DNA a și descins la APIA Vâlcea. Ancheta se află în desfășurare. Şi, pentru că ‘vaideel’ de la conducerea ministerului este tot din Vâlcea, Pintea nu putea decât să fie numit director general al APIA în septembrie 2016.

Pe site-ul APIA, noul dir. gen al APIA, Adrian E. Pintea, încă nu și-a prezentat CV-ul.
Folosind ‘goagalul’ am dat de CV-ul lui Pintea în care spune că e doctorand la USAMV Cluj-Napoca din 2007 cu tema ‘Managementul agriculturii’. Tot în CV spune la Publicații :
13.Pintea A., E. Merce, 2011, Study Concerning Cattle Rearing Management in Climatic Conditions of the County of Vâlcea, ProEnvironment 4 (2011) 224 – 227

14.Pintea A., E. Merce, 2011, Testing the Association between Cattle Productions and Stocks from the County of Vâlcea Reared in Conventional ad Organic Systems, with those Reported in Romania and EU during 2001 – 2006. Note I. Cattle Reared in Conventional Systema, ProEnvironment 4 (2011) 228 – 232

15.Pintea A., E. Merce, 2013, Comparative study concerning the evolution of cattle stocks in Romania and countries from UE, ProEnvironment 6 (2013) 77 – 82’.

Cum ar veni, doctorandul Pintea E. Adrian a publicat în jurnalul USAMV de limbă engleză studiile de mai sus.

Numai că, surpriză!

Articolele aparțin unui alt Adrian Pintea, care menționează în Bibliografie, studiile publicate, în teza de doctorat ‘STUDII COMPARATIVE PRIVIND STĂRILE, TENDINȚELE ȘI PERSPECTIVELE PRODUCȚIEI ANIMALE ÎN ROMÂNIA ȘI UNIUNEA EUROPEANĂ’, susținută în 2013 la USAMV Cluj-Napoca.

Menționam că un aspirant nu-și poate lua diploma de doctor dacă nu are cel puțin două publicații într-un jurnal academic recunoscut internațional, cum este cel de la USAMV.

Înseamnă că Adrian E. Pintea și-a însușit, probabil ilegal,  publicațiile lui Adrian Pintea. Bineînțeles că publicațiile de la punctele 13,14 și 15 nu se află pe site-ul jurnalului, cum ar fi normal.

Furtul intelectual se sancționează conform legii.

‘Doară Pintea n-o muritu’, numa’ un pic s-o hodinitu’..hâi, hâi’.


One Comment on “‘Dottore’ Pintea Viteazul”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Sabău Xenia says:

    Căutam informații cu privire la originea lui.Este oare o coincidență de nume cu Pintea Viorel sau este o relație de rudenie? Pușcăriașul Pintea Viorel de la APIA Satu Mare.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>