Dupa sapte ani de procese, Maria Iuga, o functionara de la Centrul Local Sighetu Marmatiei-APIA Maramures, a reusit sa invinga in instanta Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) si Guvernul Romaniei.

Este incredibil ce i s-a intamplat pana la destituirea din functie, cu acordul APIA Central!.

Pentru simplul motiv ca a sesizat neregulile privitoare la procedurile de administrare a cererilor de subventie, contrar legii averizorului public, APIA i-a anulat Mariei Iuga toate parolele pentru a nu mai putea lucra pe baza de date in control administrativ, i-au luat toate comunele arondate pentru a nu mai primi si prelucra cereri, masa, scaunul si calculatorul si au tinut-o langa toaleta centrului local.

Nici nu se astepta la un alt tratament, din partea unor oameni fara niciun drept legal de a activa in administratia publica.

Dir. exec. APIA Maramures a fost declarat de catre Agentia Nationala de Integritate(ANI) incompatibil cu functia publica, decizia definitiva nefiind contestata de catre acesta la Curtea de Apel Cluj. El conduce in continuare centrul judetean iar daca cineva se incumeta sa-l conteste, apar imediat documente medicale care-i dovedesc incapacitatea de munca, nu si capacitatea de a conduce. Firma lui agricola pentru care a fost declarat incompatibil functioneaza probabil in continuare si pe profit.

Dir. exec. adj. APIA Maramures este si el in aceeasi situatie de incompatibilitate.

Sefa de centru local Sighetu Marmatiei i-a dat sotului pe o perioada lunga de timp subventie pe o groapa de gunoi. Pe cererea sotului, ea a intervenit ilegal in controlul administrativ, semnand si decizia lui de plata. Pentru aceste nereguli ANI a declarat-o incompatibila printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pentru groapa de gunoi si subventia pe ciori, metaforic vorbind, APIA s-a constituit parte civila in dosarul penal al sotului, dosar instrumentat de catre DNA, structura teritoriala Baia Mare, avand ca obiect infractiunea de coruptie.

In paralel cu aceste procese s-au desfasurat si procesele Mariei Iuga, ea reusind sa invinga Guvernul Romaniei in instantele romanesti. Metodologia de evaluare a functionarilor publici, enuntata intr-o hotarare de guvern, a fost declarata neconstitutionala, ea trebuind sa fie cuprinsa in lege. Iuga a reusit in instanta sa elimine definitiv un intreg capitol din hotararea de guvern, anuland practic evaluarea care a dus la destituirea sa, deschizandu-se calea spre reangajare si plata retroactiva a tuturor drepturilor salariale prin sentinta de astazi de la Curtea de Apel Cluj:

29.06.2022
Ora estimata: 8:30
Complet: 3R
Tip solutie: Dispune rejudecarea
Solutia pe scurt: 1. Respinge excepţia nulităţii recursului invocată de intimaţi în dosarul nr. 613/100/2016. 2. Respinge ca inadmisibilă excepţia de nelegalitate având ca obiect nelegalitatea obiectivelor de evaluare stabilit pentru anul 2015 prin Raportul de evaluare a performanţelor individuale emis la data de 26.01.2015 e pârâta APIA. 3. Admite recursul declarat de reclamanta IM împotriva sentinţei civile nr. 437 pronunţată de Tribunalul Maramureş la data de 07.04.2018 în dosarul nr. 613/100/2016 pe care o casează în parte şi rejudecând admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâta APIA – C jud. Mm şi în consecinţă: Anulează raportul de evaluare aferent anului 2015, anulează Decizia nr. 29.29.03.2016 emise de APIA C jud. Mm, Anulează Decizia nr. 30/29.03.2016 şi ca o consecinţă.
Obligă pârâta APIA la reintegrarea reclamantei în funcţia deţinută anterior emiterii Deciziei nr. 30/2016, obligă pârâta APIA la plata despăgubirilor materiale constând în salariile recalculate de la momentul destituirii din funcţie până la reintegrarea efectivă în funcţie. Respinge restul preten?iilor împotriva APIA şi împotriva pârâţilor ŢL, BI, UIF, PA, şi AM şi copensează între părţi cheltuielile de judecată. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată azi 29 iunie 2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
Document: Hotarâre 715/2022 29.06.2022

Sa nu va inchipuiti ca institutiile amintite mai sus s-au sesizat vreuna in vederea protejarii intereselor financiare ale Comunitatii Europene sau ale Romaniei. Ele au fost sesizate, iar atunci cand le sesizezi te trezesti imediat pe drumuri si repudiat de comunitatile mafiote nascute si bine structurare in jurul fiecarui conducator de institutie publica.

Maria Iuga este un exemplu de manual, care dovedeste faptul ca orice lupta, impotriva unor astfel de sisteme corupte, poate fi invinsa, pretul platit fiind uneori chiar propria sanatate.


No Comments on “O functionara invinge APIA si Guvernul Romaniei in instanta”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>