https://jurnaluldearges.ro/wp-content/uploads/2022/08/24/2-Mari-Pana-nunta-sot-1458.jpg

„Ce am fost și ce-am ajuns, M-am c**** și tăt m-am uns!” spune înțelepciunea populară. Cei „unși” de mizerii și aranjamente de tot felul ar trebui să ne lase în pace.

Într-un Comunicat datat 22 decembrie 2022 Nr. 1136/VIII/3, Directia Națională Anticorupție(DNA) le-a trimis în judecată pe ” TURCESCU MARIANA și DELUREANU ANAMARIA ALEXANDRA, la data faptelor și în prezent director executiv, respectiv director executiv adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul județean Argeș și membre ale unei comisii de concurs, pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, comise în forma autoratului și a complicității.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În cursul lunii februarie 2021, inculpata Turcescu Mariana, beneficiind de ajutorul colegei sale, Delureanu Anamaria Alexandra, printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau.
Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.”

Turcescu Mariana nu este nimeni alta decât Pană Mariana, fostă directoare din cadrul aceluiași centru județean Apia Argeș și actuala soție a dir. gen. adj. al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA), Turcescu Cornel Constantin. CV-ul acestui individ îl gasiți pe site-ul Apia cu cateva lipsuri. În completare, așa, pentru opinia publică și în virtutea noii legi a avertizorului de integritate, îl gasiti aici pe blogul meu.
Atât Cornel Turcescu, dir. gen. adj. Apia din 24.10.2016, cât și Adrian Pintea, dir. gen. al Apia din data de 15.07.2016 si până în prezent, au fost numiți de către fostul ministru al Agriculturii în perioada 17 noiembrie 2015 – 3 ianuarie 2017, Achim Irimescu.

Turcescu a divorțat de prima soție și s-a căsătorit cu Pană Mariana pe care a reușit să o mențină dir. exec. la Apia Argeș, chiar dacă a fost declarată de Agenția Natională de Integritate(ANI) la data de 7.10.2020 în conflict de interese penal, pentru că „În exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director executiv, persoana evaluată a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos de natură patrimonială pentru sora sa, prin emiterea și semnarea unei Decizii, conform căreia, începând cu data de 25 noiembrie 2019, sora persoanei evaluate este numită în funcția publică de execuție de consilier superior la APIA Centrul Județean Argeș – Centrul Local Costești.”

ANI a sesizat Parchetul iar acesta i-a dat dreptate lui Pană, afirmând că „nu există indicii..”, adică nu i-a dat subiectele surorii ei, nu a făcut parte din comisia de recrutare și examinare, ea doar a semnat angajarea pe funcția publică după ce sora ei a promovat examenul.

E adevărat, nu „ezicstă” indicii.

Iată că, de când Serviciul Român de Informații nu mai prelucrează dosare cu ” parchetierii”, DNA și-a implantat senzorii de integritate în mai toate agențiile și a inceput să prindă astfel de indivizi care și-au adus toate rudele, amantele și acoliții în instituțiile statului formând exclusiv în unele zone adevarate centre locale sau județene APIA.

ANI ar trebui să se autosesizeze în acest moment și să constate incompatibilitatea, atâta timp cât în perioada concediului lui Adrian Pintea, acesta i-a delegat, probabil, atribuțiile de serviciu lui Turcescu, care a devenit pentru scurt timp, șeful direct al soției sale de la Argeș. Pentru cunoscători, „metoda celor patru ochi” trebuie respectată iar pe un flux administrativ de aprobare a oricăror decizii sau dosare sunt excluse gradele de rudenie.

Să mai amintim ca tot sub conducerea lui Pintea, fostul dir. gen. adj. al Apia , Bogdan Dumitru Dumitrașcu a fost trimis în judecată pentru luare de mită de la un denunțător pentru a-i angaja acestuia fiica.

Fostul sef a dir. gen. Apia, ministru al Agriculturii, Chesnoiu Adrian, a fost trimis în judecată de către DNA tot pentru măsluirea de examene.

Un tupeu nemarginit a fost răspunsul lui Pintea pe care mi l-a dat in 21.12.2022 la o sesizare, pe care, cică, n-am facut-o în nume propriu și că i-am folosit numele și poza unei angajate Apia Sighet. Semnalasem faptul că aceasta a câștigat în instanță după șapte ani reangajarea începând luna august 2022, si care, nici până astăzi nu a primit de lucru sau că Centrul județean Apia Maramureș este condus de un dir. exec. și un dir. exc. adj. în conflict de interese, la fel ca șefa de centru local Apia Sighet, pe numele acesteia constituindu-se și un dosar penal. Bineînteles că dir. gen. Apia s-a agitat la semnalarea mea, pentru că, aflat în concediu, nu cu mult timp în urmă, a fost la nunta fiului dir. exec. Apia Maramureș fiind flancat în poza de grup și de incompatibila șefă de la Apia Sighet.

În concluzie, îi recomand lui Adrian Pintea să-și lase campaniile furibunde de pe mediul online, pentru ca nu este în campanie electorală, și să-și declare dragostea nemărginită pentru fermieri în tăcere, cu modestie și cu fapte.

Pentru a nu fi acuzat vreodata de abuz în serviciu, actul de retragere din funcția publică ar fi un act de onoare pentru comunitatea de oameni onești din întreaga agenție APIA și din această țară.


No Comments on “Turcescu Mariana de la APIA Argeș, prinsă de senzorii de integritate ai DNA”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>