Motto : Oaia ne da lapte, branza, cate un miel,
Ne imbraca, ne dezbraca.
Da, ea trebuie inteleasa!
Si-a facut pofta cu el.

 

De ce am alege oaia si nu gasca cu gat rosu sau toate masurile compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenurile agricole in 2018?

Scapat ca prin urechile acului de doua schimbari de guvern, Petre Daea, revine in forta, pregatit sa strabata tara in lung si-n lat. A fost anchetat în dosarul ‘Insula Mare a Brailei’, pe vremea cand era membru in consiliul de administrație al ADS, implantat acolo de Ilie Sarbu. Fost sef de ferma pe vremea comunismului, a devenit apoi secretar de stat si ministru MADR in primul mandat. In perioada cat a fost ministru MADR si-a propus amanta, actuala sotie, Luchian Camelia, nimeni alta decat directorul Directiei Management Resurse Umane din APIA Central, pentru a i se conferi Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler. La acea data, 10 dec. 2004, Luchian Camelia era inspector la Inspectia Piscicola, inspectie aflata sub ‚areapa’ MADR.

Ajuns din nou ministru, a promis ca va veni primul la serviciu si va pleca ultimul. A stat el ce a stat, pana si-a angajat fata la AFIR, constatand faptul ca in loc sa dea din mouse de dimineata pana seara in birou, mai bine da din gura si se plimba prin piete, solarii si fanete, pe banii statului.

Daca ar fi corect , n-ar mai modifica anual Ordinul nr. 619/2015, ci ar putea modifica de urgenta toate contractele ADS-ului cu fermierii si ar impune fermierilor obligativitatea ca pe terenurile statului sa se acceseze toate masurile compensatorii, delegate de la AFIR, sub sanctiunea nulitatii. Astfel, fermierii, cu terenuri arendate de la stat, ar accesa obligatoriu, nu facultativ, masurile compensatorii, in propriul beneficiu, dar si sporind gradul de absobtie a fondurilor europene.

Este inadmisibil ca administratorul Agricost SRL, care gestioneaza peste 55.000ha in Insula Mare a Brailei, sa nu acceseze niciodata de la preluarea imensei suprafete, Masura 10-Pachetul 7 – terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru gasca cu gat rosu (Branta ruficollis) in valoare de 250 euro/ha/an.

Administratorul ne vorbeste pe toate posturile TV despre atacul si pagubele pe care i le face culturilor, ratisoara porumbului(Tanymecus dilaticollis). Nici o vorba despre gasca cu gat rosu. Nici o vorba despre modul in care Trita Culita, cu a sa SC TCE3 Brazi Srl, a administrat Insula pana in 2012. Sau cum a fost prins in neregula la controlul prin teledetectie, dupa care si-a baga firma in faliment. Ca din senin, si ca un miel proaspat fatat, cu aceeasi suprafata de peste 55.000 ha, a aparut omul providential a lui Culita, drept fermier, cu o noua firma la Apia Braila, SC Agricover Srl, mai alba, mai curata, fara datorii si de mare perspectiva.

DNA ar trebui sa intre pe post de ratisoara porumbului si sa zboare putin peste Insula , luand unpic la ’ciugulit’ neregulile din urma , stabilind si niscaiva prejudicii. Apia te bagi? Pardon, te constitui parte civila?


No Comments on “Alege gasca!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>