APIA face plăţi pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate şi pentru agricultura ecologică
Plăţile pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate şi pentru agricultura ecologică vor fi acordate săptămâna aceasta
În cursul acestei săptămâni, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale (MADR), prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), va acorda două forme de sprijin. Acestea vizează producătorii de lapte care deţin minimum două vaci de lapte şi se află în zone defavorizate şi agricultorii care desfăşoară activităţi agricole în regim ecologic. De ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură vor beneficiapeste 7.000 de agricultori, de două ori mai mulţi decât anul trecut.
1. Ajutorul specific acordat producătorilor de lapte din zonele defavorizate
Suma totală ce urmează a se plăti beneficiarilor pentru ajutorul specific acordat producătorilor de lapte din zonele defavorizate este de 21,12 milioane euro pentru un efectiv de aproximativ 257.000 capete vaci de lapte eligibile, respectiv 74.911 beneficiari. Cuantumul determinat este de 86,37 euro/cap de vacă.
Cuantumul a fost stabilit de către APIA, după finalizarea tuturor verificărilor prin raportarea plafonului alocat de 22.447.205 euro la efectivul de animale eligibie.
2. Ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică
Suma totală ce urmează a se plăti beneficiarilor pentru ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică este de 3,09 milioane euro. Această sumă este împărţită între exploataţiile din domeniul vegetal (2,89 milioane euro pentru un număr de 6.715 exploataţii) şi cele din domeniul creşterii animalelor (0,21 milioane euro pentru un număr de 343 exploataţii).
Menţionăm că, în conformitate cu HG nr. 759/2010, cuantumul plăţii anuale suplimentare pe exploataţie se calculează de APIA după finalizarea verificărilor. Calculul se realizează prin raportarea plafoanelor alocate la numărul de beneficiari eligibili, pentru fiecare dimensiune a exploataţiei din producţia vegetală şi animalieră, în limita plăţii anuale suplimentare maxime/exploataţie.
Aceste două măsuri sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi sunt derulate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
Data publicarii: 18-06-2012, sursa MADR
No Comments on “APIA face plăţi pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate şi pentru agricultura ecologică”
You can track this conversation through its atom feed.
SERACIN CONSTANTIN says:
CAND SE FAC PLATILE LA VACA DEFAVORIZATA DIN 2012
Posted on 3 noiembrie 2012 la 6:05 pm.
Antoniu says:
@SERACIN CONSTANTIN- „Art. 6 – Platile pentru ajutorul specific anual, prevazut la art. 1 alin. (1), se efectueaza începând cu data de 1 decembrie a fiecarui an, pâna la sfârsitul primului trimestru al anului urmator.” din HOTARARE Nr. 755 din 21 iulie 2010 privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate.
Posted on 3 noiembrie 2012 la 7:46 pm.
madalina marchidan says:
pe cand ar fi posibil sa intre banii in cont?
Posted on 5 septembrie 2012 la 7:15 pm.
Antoniu says:
@madalina marchidan- pentru producatorii de lapte din zonele defavorizate si pentru cultura ecologica?
Posted on 5 septembrie 2012 la 8:08 pm.
cornelia says:
verificarile acestea se fac de specialisti in domeniu si se platesc .se face un studiu timp de trei ani,dupa care se elibereaza un atestat,care se ataseaza la solicitarea de sprijin la APIA.Acuma depinde in ce sector doriti sa faceti (vegetal ,animal).Nu se platesc inspectoriiApia care fac verificarile in teren,daca solicitarea dv de sprijin a fost selectata la controlul anual.
Posted on 1 septembrie 2012 la 9:33 am.
ursu robert says:
verificarile inspectorilor pe teren (fanete) pentru agricultura ecologica se platesc?
Posted on 28 august 2012 la 6:16 pm.
Antoniu says:
@ursu robert-nu se platesc!
Posted on 28 august 2012 la 8:57 pm.
mihai ionut says:
nu sa virat in conturile fermierilor ecologici nici un ban nici la jamatea lunii august desi banii pentru producatorii de lapte sunt intrati de la sfarsitul lunii iulie cat mai putem astepta??
Posted on 22 august 2012 la 7:45 am.
Antoniu says:
@mihai ionut- sunati la centrul judetean al Apia, la seful serviciului Masuri de Sprijin-IT.
Posted on 22 august 2012 la 8:58 am.
laci odorheiu says:
stimate antoniu —-pina la data de 31 07 2012 nu am primit nici un bani pentru vacile de lapte in zonele defavorizate oare cind le vom primii
Posted on 8 august 2012 la 7:30 am.
Antoniu says:
@laci odorheiu- va rog sa sunati la Centrul judetean Harghita, din Miercurea Ciuc, la seful serviciului Autorizare Plati Nationale Directe Complementare si ajutoare specifice comunitare, măsuri de piaţă, la d-na PAPP ANNA, comunicandu-i nr. dvs. de exploatatie{RO..-ul de exploatatie(cardul de animale), nu RO..ul de la cererea pe suprafata} si intrebati-o care este situatia cu dosarul dvs. si cand veti primi banii. Telefonul il gasiti aici. Daca vi se refuza orice informatie la telefon, desi aveti acest drept, va rog sa ma anuntati.
Posted on 8 august 2012 la 8:54 am.
george says:
Recunosc ca am gresit ca nu mi-am facut o copie. Dar daca o sa am surpriza ca declaratia este modificata? Va multumesc.
Posted on 8 iulie 2012 la 6:17 pm.
Antoniu says:
@george-nici vorba de asa ceva
Posted on 9 iulie 2012 la 7:50 am.
george says:
Buna seara, as vrea sa va intreb daca in perioada asta de dupa depunerea cererilor am dreptul sa merg la biroul Apia de care apartin si sa verific daca nu mi s-au modificat limitele parcelelor fara sa stiu. Sau cum pot face asta? Va multumesc
Posted on 7 iulie 2012 la 7:06 pm.
Antoniu says:
@george-ati salvat pe desktop cererea depusa online si hartile? Daca nu, mergeti la Apia si solicitati o copie a cererii online si hartile pe care sunt digitizate parcelele. Daca verbal nu va elibereaza, solicitati in scris la secretariat. Nu uitati sa luati si nr de inregistrare.
Posted on 8 iulie 2012 la 2:07 pm.
Lucian says:
@Mariana, au intrat in conturi banii pentru cererile pe 2011
@Daniel, deocamdata pentru 2012 nu s-a aprobat hotararea de guvern pentru aceasta forma de sprijin, textul complet al proiectului il poti vedea aici: http://www.madr.ro/pages/proiecte2012/hotarare-ajutor-producatori-lapte-carne-vita-zone-defavorizate.pdf
Limita minima pentru vacile de lapte e de 2 capete, limita maxima e de 15 capete/solicitant
Posted on 27 iunie 2012 la 9:05 pm.
Daniel says:
Buna ziua,
Pentru a beneficia de aceasta subventie trebuie depusa vreo cerere? In cazul in care am 25 vaci primesc subventie pentru toate sau exista o limita? multumesc
Posted on 26 iunie 2012 la 7:34 am.
cristea mariana says:
vineri nu era nici un leu in cont cred ca trebuie sa mai asteptam vreo luna
Posted on 22 iunie 2012 la 8:45 am.
Antoniu says:
@cristea mariana- pana la urma, tot intra banii!
Posted on 22 iunie 2012 la 9:19 am.