lopadea1.Ordinul 619/2015

Se pot elimina din Ordinul 619/2015 toate obligativitatile fermierilor, crescatori de animale sau nu, care au in exploatare pasuni private sau in concesiune/arenda, si delega catre primarii. Apia se umple nejustificat de hartii. Adeverinta eliberata de catre primarie trebuie sa fie o justificare fara echivoc pentru APIA.

Eliberarea adeverintei, la prima vedere, constituie o responsabilitate juridica. De ce, prin aceasta adeverinta, sa nu responsabilizez si mai mult primaria, deopotriva cu fermierul, in privinta dreptului de proprietate asupra terenului, dreptului de folosinta a terenului, densitatii de animale pe ha, suprapasunarii, cositului, vanzarii fanului, samd. Ce naiba o intereseaza pe Apia ce face fermierul cu fanul? Doar asa ca sa-i demonstreze ca e fermier activ?. Un audit extern nu are decat sa constate veridicitatea adeverintei mergand la primarie, tot o institutie a statului, angrenata in mecanismul platilor comunitare. Oricum, APIA prin controalele efectuate va face acelasi lucru. Primariile sa nu mai elibereze adeverinte pentru APIA decat daca sunt indeplinite de catre fermier conditiile de mai sus. De ce sa nu simplificam lucrurile?

AVANTAJE: daca adeverinta va fi semnata de catre primarie si fermier sub aspectul raspunderii legii penale, daca declaratie e falsa, atunci APIA va scapa de hartii. Toate erorile generate la maparea(legatura) IPA Online cu bazele de date IACS, SIVGIS si SNIIA, dupa inchiderea sesiunii de depunere a cererilor, vor disparea si vor usura controlul administrativ si darea in plata a cererilor.

2.IPA Online

APIA va trebui sa atentioneze urgent toti fermierii care isi digitizeaza parcelele in 2016 dar mai ales functionarii care verifica cererile digitizate, ca inainte de a inchide cererea sa verifice RAPOARTELE cu ANEXA 17_B. Celor carora li se genereaza aceste rapoarte si pe care marea majoritate nu le vad(sunt cu sutele de mii de fermieri in fiecare an) atrag dupa sine controlul pe teren. Toate erorile de la pct 1, erori generate exclusiv la digitizare si care fac obiectul identificarii parcelei fara echivoc, se pot corecta daca fermierul/functionarul se uita pe aceasta anexa inainte de a inchide cererea. Cele de la pct. 2 si 3 se pot corecta in acord cu Apia.

Iata punctele din aceasta Anexa 17_b:
1 *) Parcela agricola este tăiată de limita blocului fizic
2 *) Bloc fizic eligibil inexistent in stratul de referinta LPIS
3 *) Categoria de folosință a parcelei declarate nu se regăseste în categoria de folosintă a blocului fizic Sistemul informatic va clasifica fiecare caz in 1 sau 2 in functie de intersectia spatială intre parcela si referinta LPIS sau 3 în funcție de nepotrivirea intre categoria de folosintă a parcelei si cea a blocului fizic.
Atentionare: Ca urmare a solicitarii dvs. de a face verificări referitoare la cele semnalate în cuprinsul acestei Anexe, vă anunţăm că APIA va face aceste controale la faţa locului, în conformitate cu art. 37 şi 40 din Reg. CE 809/2014. Pe baza art. 3 alin. (2) din Reg. CE 809/2014, dacă vor fi găsite nereguli, retragerile nu mai sunt autorizate pentru părţile din cererea de plată la care se referă aceste nereguli, aplicându-se penalităti pentru suprafetele negăsite.

AVANTAJE: Toate erorile generate in aplicatia online se vor elimina la maparea IPA Online cu bazele de date IACS, SIVGIS si SNIIA. De asemenea, vor scadea numarul de nereguli si implicit sanctiunile aplicate fermierilor.


No Comments on “Considerente privind cererile de subventie-Campania APIA 2016”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>