Posibila plecare intempestivă de la APIA Central a dir. gen. adj., Nicolae Horumbă alias ELPIS, în data de 18.10.2016, plecare neconfirmată oficial până la ora la care scriu aceste rânduri, s-ar părea să fi compromis controlul prin teledetecţie pentru anul 2016.
In luna august scriam că APIA caută pe site-ul e-licitatie.ro un prestator pentru a-i face serviciile de teledetecție pentru anul 2016. Mai aminteam de faptul că d-na Kerekes Melinda Klara nu avea ce căuta în comisia de licitaţie constituită din: Horumbă Nicolae, Kmen Paul Eduard, Birca Constantin, Kerekes Melinda Klara, Gavrilă Cristina, Radu Gheorghe, Croitoriu Patrice-Cristian, Fotache Georgiană, Frunză Florin, Demian Adina Raluca, Dobre Mihai Constantin, Mihaila Dumitra, Deaconu Elena, Hiru Adrian Constantin, Pandaru Elena Roxana, Marinescu Mihaela , Zaharescu Petre si Stănescu Mihaela.
Melinda Kerekes a fost director general adjunct la APIA. În această calitate, în data de 6 octombrie 2015, a fost reţinută pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție în formă agravată și continuată și instigare la spălarea banilor. Actualmente este directorul Direcției Economice din APIA.
Data de 14.10.2016 a fost ziua în care, comisia APIA amintită mai sus, a deschis ofertele pentru controlul prin teledetecţie 2016 pentru cele doua loturi:
-lotul 1 cu județele aferente MM, BN, SM, SJ, BH, CJ; MS, AB, SB, HD, AR, TM, CS, VL, AG, OT, TR, DJ și MH, și vor viza dosare de sprijin pentru parcele situate aproximativ în jumătatea de Vest a țării.
-lotul 2 cu județele aferente BT, SV, IS, VS, HR, BV, CV, BC, VN, GL, BR, BZ, CL, IL, CT, PH, DB, IF, GR, TR și AG, și vor viza dosare de sprijin pentru parcelele care sunt situate aproximativ în jumătatea de EST a țării.
APIA, secretoasă cum o stim, nu a publicat până acum, pe propriul site, câştigătorul licitaţiei. Acest lucru este publicat pe site-ul e-licitatie. ro în data de 18.10.2016, dată la care se presupune că Horumbă şi-ar fi luat tălpăşiţa din APIA Central.
SC Gauss Srl, firma căreia i s-a atribuit contractul, a câştigat doar un lot, lotul 1, în valoare de 4591054.00 RON fără TVA. Gauss Srl a cedat 7% din contract către SC Primul Meridian SRL. Cele două firme au mai fost în relaţii contractuale şi pe alte proiecte cu finanţări europene, la alte ministere.
La persoane de contact, aşa cum ne spune anunţul de atribuire a lotului 1, firma câştigătoare ar trebui să contacteze pe d-na director de la Direcţia Patrimoniu, Achiziţii Publice şi Administrativ din cadrul APIA, Cristina Gavrilă, membră a comisiei de licitaţie. Ea este persoana căreia CNSAS-ul nu i-a atribuit calitatea de colaborator al Securităţii, deşi a semnat un Angajament în 1987, purtând numele conspirativ de Teodor Popescu.
Cel de-al doilea lot, lotul 2, nu a fost atribuit, urmând a se organiza, probabil, o altă licitaţie. Contestarea primului lot nu se va face pentru că APIA a primit doar o singură ofertă.
În alti ani, firma prestatore, a câştigat chiar şi pentru doi ani consecutiv toate loturile de control prin teledetecţie. În mod cert Gauss Srl a depus ofertă pentru lotul al doilea şi în 2016, fiind, probabil, şi aici singurul ofertant.
După cum vedem, anul acesta, autoritatea contractantă APIA nu a mai atribuit aceleaşi firme lotul al doilea.
Acesta să fi fost motivul pentru care Horumbă s-ar fi retras?
No Comments on “Controlul prin teledetectie pentru 2016 este compromis?”
You can track this conversation through its atom feed.