APIA informeaza astazi printr-un comunicat faptul ca primirea cererilor s-a mutat in mediul online incepand cu 6.04.2020.
Agentia mai spune ca s-au depus pana acum 117.348 cereri online, totalizand 845.934,85ha, indicand site-ul si manualul de unde fermierii pot accesa propria cerere, dar si procedeul de digitizare.
In realitatea, ‘la gazza ladra‘ minte, ea dand ordin ca toate cererile fermierilor sa fie actualizate, reatributate si actualizate, digitizate de catre inspectorii responsabili de dosar.
Responsabilii de dosar nu pot prelucra o cerere ce contine date cu caracter personal, fara acordul fermierului.
Cei care stiu sa scrie si nu au internet, folosesc Posta Romana pentru a-si da acordul de prelucrare a datelor. Cei care nu stiu sa scrie sau care folosesc internetul si isi pot accesa cererea, dar nu stiu sa o digitizeze, isi dau acordul telefonic sau prin e-mail iar responsabilul de dosar completeaza tabelul din imaginea de mai sus.
Oricum am intoarce lucrurile, la final fermierul semneaza toate documentele pe suport de hartie , fiind responsabil pentru toate declaratiile din cerere.
Din punctul meu de vedere, tabelul nou introdus de catre APIA prin care aceasta cere acoordul fermierilor pentru a li se actualiza cererile, in starea de urgenta in care ne aflam, responsabilizeaza deopotriva fermierul si functionarul, atata timp cat resposabilul de dosar actualizeaza sau digitizeaza cererea.
Un exemplu este cat se poate de clar: functionarul rezolva suprapunerile, cu acordul tacit al APIA, modificand limitele parcelelor fermierilor, chiar daca unii dintre ei au digitizari facute dupa extrase CF. Unii dintre functionari nici nu mai activeaza stratul ANCPI pentru controlul fiecarei cereri in IPA Online, sa vada daca parcelele fermierilor sunt digitizate dupa CF-uri sau nu. Au toate motivele sa nu o faca deoarece APIA nu a pus la dispozitie un istrument pentru a modifica intesitatea culorii stratului ANCPI, culoare identica cu parcela din stratul de parcele digitizate.
Ne intrebam atunci, de ce anume au mai introdus cei de la APIA stratul ANCPI, daca el nu reprezinta un sistem de referinta la digitizare si nici un instrument de control in IPA Online?
Pentru orice neclaritati, va rog sa ma contactati telefonic, pe e-mail sau aici pe blog, date afisate si pe pagina FB.
No Comments on “IPA Online 2020-probleme de digitizare si responsabilitati”
You can track this conversation through its atom feed.