Gloria anilor ’30 a insemnat nu numai dezvoltarea spectaculoasa a arhitecturii orasului Bucuresti, supranumit ‘Micul Paris’. Intreprinderile mici si mijlocii abia rasarite, precum si breslele mestesugarilor si artistilor de tot felul, au atras ca un magnet mii de oameni din toate zonele tarii, capitala avand efervescenta unui oras european. Fara bani de la guvern si fara fonduri europene, societatea romaneasca a nascocit cele mai diverse meserii si apucaturi care s-au pastrat pana la aderarea noastra in UE. Cele mai vechi dintre meserii, existente de mii de ani, cea de plugar si de curva, aduceau venituri la bugetul tarii in mod distorsionat.
Ce era de facut?
Taranii oricum produceau grane pentru batranul continent, Romania fiind atunci granarul Europei. In schimb, infrastructura bordelurilor era doar un proiect pe asternut. Acest lucru, nu a oprit-o insa pe ‘Antreprenoara Ionescu’ sa-si deschida o afacere impreuna cu Miti Vasilescu. La Hotelul Minerva nr. 3 din Bucuresti, puteai sta de vorba cu Ioneasca in vederea eliberarii unui abonament. Cu cartea de abonament in buzunar, ‘Valabila la D-soara Miti Vasilescu’ plateai anticipat 50 lei.
‘Noaptea intreaga se socoteste 2 Numere. La mai multe numere se face rabat. Cu stima. Antreprenoara Ionescu.
Nota Bene: Duminica si sarbatori visitele se primesc dimineata din cauza aglomeratiei’.
Bugetul tarii era unul realist in acei ani, ‘2 Numere’ ale lu’ tanti Miti fiind in echilibru perfect cu chintalele de grau produse de taranul roman.
Iata un exemplu de succes in afaceri. Afaceri europene.


No Comments on “Antreprenoara Ionescu si succesul in afaceri”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Antoniu says:

    @gabiT-vorba vine, criza. ziceam ca mitzi o ia inainte, tragand talerul in favoarea sa, timp in care, taranul se gandeste daca e rentabil sa-si mai cultive pamantul sau sa-si foloseasca ‘samanta’ la altceva.

  2. Gabi T says:

    Ce criza domle,meseria drei Miti va dura cat va dura omul.S-ar putea sa fie singurul castig pentru multe familii in vremurile ce vin

  3. Antoniu says:

    In vremurile alea se lucra pe datorie. Cu toate astea, balanta comerciala era echilibrata: ‘Odata cu achitarea abonamentului va rog sa trimeteti si restul de lei 50 ramas la abonamentul trecut’. Taranul roman, nici cu SAPS, PNDC ori ajutorul de minimis nu va putea echilibra balanta, drept pentru care va urma o criza majora.

  4. Refinantare says:

    Acum nu se poate, dom’le, „e” alte vremuri. Acum trebuie negociata la Bruxelles subventia, cota de productie, brandul traditional, etc. Unde mai pui si de concurenta statelor non-UE din est?! LOL

  5. simona says:

    UAU CE ECHILIBRU! CE VREMURI!

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>