In 25 Martie 2010 se incheie implementarea proiectului IACS PHARE TWINNING PROJECTS IN ROMANIA. Mai multe detalii despre proiect le gasiti aici http://www.iacs-twinning-ro.com/index.htm.
Proiectul comunitar a permis angajarea a aproximativ 5000 de persoane. Conform unor reglementari comunitare, aceste persoane au fost admise sa lucreze, doar daca indeplineau minime conditii in consonanta cu Legea functionarului public din Romania. Proiectul s-a desfasurat in cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si a fost un succes.

Identificarea parcelelor agricole(IPA) online, parte a acestui proiect comunitar, vine in sprijinul fermierului, elimina birocratia si aduce importante economii la bugetul statului. Hartile nu se mai imprima, economisind hartie si tot ce tine de aparatele de fotocopiere implicate in proces, se elimina contactul cu functionarul statului care poate fi suspectat uneori de neputinta, nepricepere, etc. Identificarea parcelelor si depunerea online se face de acasa din fata unui calculator.
Atentie!
Unele comune au un strat care contine hartile cadastrale, un ajutor in program pentru fermier la identificarea parcelelor. In stanga la ‘Harti’ se pot deschide fisierele, ce contin diverse straturi, bifand sau debifand dupa preferinte.

Softul contine si mici imperfectiuni.

Cand veti separa o suprafata neagricola vi se va cere automat printr-o fereastra sa atributati parcela. Inchideti fereastra si urmati pasii din manual.


Cei care se afla deja in baza de date vor constata faptul ca pot vedea declaratia pe care au facut-o in 2009 apasand butonul IACS din bara de unelte.

Digitizarea se face pe stratul de referinta 2010 unde puteti construi parcele sau sa le stergeti din baza de date Lpis.

O parcela digitizata se poate sterge din baza Lpis fara teama ca aceeasi parcela din baza de date IACS sa dispara.

Nu se permite apasarea butonului din bara de unelte, ce reprezinta un stegulet, pana nu se definitiveaza cererea. Pana la definitivarea cererii poti face orice, dar numai cu manualul in fata, manual ce il gasiti aici http://www.apia.org.ro/dir_iacs/man_ipa.pdf

Pentru orice informatii nu ezitati sa sunati functionarul care va gestioneaza dosarul.

Cei care nu cunosc lucrul cu calculatorul pot apela la rude sau cunostinte pentru ajutor in depunerea cererii.

Eu va stau la dispozitie pe acest blog non-stop.


No Comments on “Depunerea cererii de subventie pe suprafata 2010 prin IPA Oline”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. doina tor says:

  Acum va rog mult sa-mi spuneti de cand se poate face digitizarea parcelelor pentru anul 2013?Multumesc!

  1. Antoniu says:

   @doina tor- inainte cu cateva zile de inceperea campaniei 2013(1 martie 2013) se vor activa in IPA online ‘uneltele’ de digitizare, schimbare parola, finalizare cerere,etc. Pana atunci, exersati softul prin deschiderea succesiva a straturilor geografice, modificand scara, samd. Tinem legatura aici cand o sa va apucati de digitizat. Va recomand pana atunci sa mergeti fiecare la primarie si, daca aveti titlul de proprietate sau nu, solicitati sa vi se dea in format digital parcelele din planul local cadastral. Formatul lor se poate converti in formatele cerute de Apia si apoi se pot transfera in IPA Online. Dupa transfer va fi mult mai usor sa digitizati parcelele exact asa cum le aveti la primarie.

 2. doina tor says:

  D-le Antoniu,
  sunteti un inger pentru fermieri.faceti niste lucruri pe care altii ne le-ar face in mod gratuit,se vede de departe ca iubiti aceasta meserie.Felicitari!

 3. TOFAN iOAN says:

  La control se arata suprapunere cu uina sau mai multe parcele. Cind se merge la bloc fizic, cum se constata asta si cum se indreapta

  1. Antoniu says:

   @TOFAN IOAN-suprapunerea parcelelor este una, iar supradeclararea blocului fizic este alta. Pana acum, Apia a ‘indreptat’ suprapunerile aranjand parcelele astfel incat toti din blocul fizic sa ia subventie, fara sa anunte fermierii. Functionarii trageau de limitele blocului fizic ca la gradinitza, cand ii pui pe copii sa aranjeze un puzzle. Astfel, Apia se lauda ca are o baza de date geospatiale cum nu are Cadastrul. Fals!. In mod normal, documentele fermierului ar trebui sa elucideze suprapunerile, si, cum ati spus, urmat de o vizita la blocul fizic a celor de la control pe teren impreuna cu fermierii.

 4. Dumitru says:

  O întrebare aş vrea: mama detine o suprafata de teren în acelaş bloc fizic cu a vecinului, iar vecinul ia trecut si suprafata mamei la apia cum trebuie sa procedez pentru a inta în normalitate.

  1. Antoniu says:

   @Dumitru-pentru a evita supradeclararea, vecinul sa mearga urgent la Apia si sa ceara un formular de modificare a suprafetei si o harta pentru a-si pozitiona corect parcela. Altfel, in conflictul de supradeclarare, el va fi sanctionat.

 5. IONITA says:

  BUNA ZIUA As vrea sa stiu daca se desactiveaza parola daca nam utilizato de mult timp Multumesc mult

  1. Antoniu says:

   @IONITA-parola s-a dezactivat pentru toti fermierii, urmand ca in Campania 2012 sa primiti alta parola. Pentru confirmare, sunati la cel mai apropiat centru local al Apia, unde probabil v-ati depus cererea de subventie in Campania 2011.

 6. alina apostu says:

  pentru satul corlateni com.corlateni,jud.botosani

  1. Antoniu says:

   @alina apostu- acelasi raspuns:Apia a ridicat acest drept al fermierilor pentru perioada controalelor prin teledetectie, perioada in care se fac exporturi si importuri de baze de date, intre Apia si firma Gauss.

 7. alina apostu says:

  cine ma poate ajuta?

 8. alina apostu says:

  AM SCRIS ID UL RO… DIN 9 CIFRE .PAROLA DE LA APIA DAR NU MA POT LOGA .DE CE?

 9. PETRESCU says:

  din ce cauza nu imi mai da voie sa intru cu aidiu si parola pt a vedea suprafetele declarate va multumesc

  1. Antoniu says:

   @PETRESCU-Apia a ridicat acest drept al fermierilor pentru perioada controalelor prin teledetectie, perioada in care se fac exporturi si importuri de baze de date, intre Apia si firma Gauss.

 10. ceausu says:

  am depus actele in luna mai ,si bani cand se primesc

  1. Antoniu says:

   @ceausu-in perioada16 oct-30 noi 2011 se va da un avans care se va stabili din timp.daca nu va incadrati atunci perioada de plata integrala a subventiei va fi 1 dec.2011-30 iun. 2012, pentru cererile depuse in campania 2011.

 11. maria says:

  Mutumesc foarte mult! nu stiu cum m-as fi descurcat fara ajutorul dumneavoastra.
  M-ati scapat de statul la cozile de la Apia si plus reprosurile d-nei responsabila de dosarul meu,(asta daca ma primea).
  Nu puteti sa va clonati? macar pentru functionarii de la Apia

 12. Antoniu says:

  @maria- sa-mi trimiteti userul si parola pe antoniu_poienaru@yahoo.com si va ajut. Cu Id-ul meu, antoniu_poienaru, intrati pe Yahoo Messenger si discutam.

 13. maria says:

  BUNA ZIUA,
  va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. nu am fost la sediul apia pt depunere declaratie si semnare in ziua cand m-au chemat ei, acum mi-au zis ca nu au timp sa astept
  am zis ca daca competez eu declaratia ma pot programa mai usor doar sa semnez dar…
  am inceput cu primul bloc fizic ce anul trecut avea doua culturi si acum trebuie sa le comasez, dupa ce selectez parcela nu-mi le comaseaza(am facut dupa manual)
  la un moment dat am crezut ca mi-a reusit sa modific am dat salvare si nimic, unde ar trebui sa apara daca a reusit digitalizarea?
  am trecut la parcela a doua ce trebuia taiata am facut loc si linie cum zic ei dar nu-mi taie
  scuze pt postarea lunga si Multumesc.

 14. Antoniu says:

  @Mariana Abălaru-intrebati CL Bechet, in baza Legii NR.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, printr-o adresa inregistrata la Centrul Judetean Apia Dolj-Adresa:CRAIOVA Str. Nicolae Titulescu, nr. 22, cod 200134
  Telefon / Fax: 0251/595.395
  E-mail: apia.dolj@apia.org.ro
  daca fermierul denumit ‘unchi’ a folosit documentele Dvs. si ale fratelui, la solicitarea subventiei.

 15. Mariana Abălaru says:

  Multumesc mult pt informatie. L-am gasit in lista de plati APIA pe 2007-2010, insa nu pot sa-mi dau seama daca platile sunt pentru intreaga suprafata de circa 28 ha. Stiu ca o parte din teren il are la un arendas (10 ha), care in momentul cand i-am cerut sa ma socoteasca si pe mine ca proprietar mi-a replicat ca el are contract cu dom profesor… Cum ar putea avea contract doar cu dansul, din moment ce inca n-am iesit din indiviziune ? Insa, vorba ceea, traim in Romanica, iar asta de uimeste tot timpul…

 16. Antoniu says:

  @Mariana Abălaru-Unchiul Dvs. nu avea dreptul sa primeasca subventia pe suprafata mostenita dupa Prioteasa Petre. Daca aveti titlul de proprietate, faceti o copie verso, scanati-o si trimiteti-mi-o pe adresa antoniu_poienaru@yahoo.com. Incerc sa va identific de la Cluj. Orasul Dabuleni apartine de Centrul Local Bechet al Apia Dolj http://www.apia.org.ro/centre/dolj.htm
  Primaria nu stie ce subventii au cetatenii ei, desi e o informatie deocamdata publica. Puteti introduce aici numele unchiului si filtrati. Daca nu reusiti dati-mi numele lui si localitatea si il gasesc eu. http://plati.apia.org.ro:8089/payment_info/pages/svapnt/paymentinfo/PaymentInfoPublicListReport.jsp?x46026966reLoadingTxt=%7B%21reportEngine.loadingOn%7D&x46026966reLoadingTxt=%7B%21reportEngine.loadingOn%7D&x46026966reLoadingTxt=%7B%21reportEngine.loadingOn%7D&x46026966reLoadingTxt=%7B%21reportEngine.loadingOn%7D&x46026966reLoadingTxt=%7B%21reportEngine.loadingOn%7D&x46026966reLoadingTxt=%7B%21reportEngine.loadingOn%7D&x46026966reLoading=0&x46026966reLoading=0&x46026966reLoading=0&x46026966reLoading=0&x46026966reLoading=0&x46026966reLoading=0&

 17. Mariana Abălaru says:

  Sunt mostenitoarea unica a tatalui meu, Prioteasa Petre (Traian), iar in aceasta calitate detin cota de 1/2 din terenurile mentionate in titlul de proprietate nr.4247/16.01.2004 emis de Comisia Judeteana Dolj (circa 30 ha, dintre care 28,05 extravilan, in orasul Dabuleni, jud.Olt). Ma judec din 2005 pentru iesirea din indiviziune cu fratele tatalui meu, insa nici pana azi n-am reusit sa finalizez procesul de la Judecatoria Craiova. Intre timp, unchiul meu – localnic, eu locuind in Corabia – a cules aproape toate fructele de pe aceste terenuri si a primit toate subventiile de la APIA. Primaria Dabuleni nici macar n-a binevoit sa-mi raspunda la scrisorile prin care ii solicitam relatii despre cuantumul subventiilor primite de unchiul meu sau desprea localizarea cadastrala a terenurilor cu pricina. Cui trebuie sa ma adresez ? Ce trebuie sa fac spre a primi si eu subventii ? Este obligatoriu sa-mi muncesc personal pamantul ca sa am dreptul la subventii ? Cum pot sa vizualizez online terenurile asupra carora sunt coproprietara ? Va multumesc mult pt eventuala solicitudine.

 18. Antoniu says:

  @Catalina Marian Danut-faceti o noua cerere pe numele dvs.Sa aveti un nou cont deschis la banca pe numele dvs, in copie, o copie buletin identitate, o adeverinta de la primarie cu suprafata rezultata din acelasi titlu si mergeti la Apia de unde solicitati un nou identificator(RO25…) si o parola pentru a va depune online cererea. Solicitati o copie a dosarului tatalui decedat ca sa va orientati in pozitionarea parcelelor, daca nu stiti.Din cate observ, in cererea tatalui nu au fost solicitari de pachete de agromediu si zone defavorizate.

 19. Catalina Marian Danut says:

  Tata a decedat si avea dosar la Apia pe numele lui dar pamantul este pe titlu socrului.

  Ca sa trec dosarul pe numele meu de ce acte am nevoie si ce trebuie sa fac?

  cu stima,
  Marian

  Astep un raspuns

 20. alexandru says:

  Detin in arenda pe 10 ani o pasune in suprafata de 56HA de la primarie din 2009 pentru pascut caprine.Pasunea estein proportie de 40% acoperita cu arbusti ce constituie cu predilectie hrana caprinelor.Am curatat pe cheltuiala propie aproximativ 8HA ras,pepante au ramas palcuri de arbusti,pe penti mai mari 20 de grade,intr-un bloc fizic in suprafata de 32HA.La teledetectie a fost gasit bine,dar la controlul pe teren a fost considerat TPA fapt ce a dus la excluderea de la acordarea subventie pe 2009 si 2010.

  As vrea sa va adresez cateva intrebari:
  -curatirea pasunii se face dupa primirea subventiei?
  -suprafata curata estimata de mineca fiind intre 10-12 HA poate fi acceptata la plata?
  -am inteles ca sunt totusi admisi 30% arbusti la cei care cresc caprine!cat reprezinta la o suprafta de 32HA?o treime?concret 30% * 32HA=9.6HA?
  Va multumesc!

 21. ion says:

  Am o suprafata de 30HA pasune arendata pe 5ani din anul 2007 de la Primarie,intr-un bloc fizic in suprafata de 44HA.La depunerea cererii de sprijin in 2007 la APIA mi-au delimitat longitudinal lasand cu aproximatie diferenta de 14Ha Primariei.
  In 2009 cei de la APIA au delimitat suprafata blocului,diferenta considerand-o neagricola.
  In 2010 primaria arendeaza altei personae inca 15HA tot in acelasi bloc si ai delimiteaza pe teren transversal ,fara sa ma anunte sipe mine pentru a participa la noua delimitare,in urma acestui lucru ai revine celuilalte personae intreaga suprafata de 15HA ramasa eligibila .APIA constata EROAREA imi sugereaza sa clarific situatia cu primaria,in caz contrar trebuie sa returnez subventia primita in anii anteriori.Explic situatia primarului care motiveaza ca nu are cum sa ajute intru-cat el stia ca avea suprafata alocata ambelor persoane si nu are cunostinta de conditiile impuse de APIA!
  CE MAI POT INTREPRINDE?
  CARE SUNT SFATURILE DV?
  va multumesc!

 22. HOGAS GHEORGHE says:

  Incepe, in a doua jumatate a lunii octombrie ac. plata a ce-l putin 70 % din subventia pe suprafata aferenta anului 2010?
  Din cate se cunoaste sprijinul pe suprafata in anul 2010 se ridica la 166 euro/ha, din care 81 euro din fonduri europene si 85 euro de la bugetul national.
  Se mentine nivelul respectiv al subventiei pe suprafata pe anul 2010, si daca nu, cat se v-a acorda?

 23. Antoniu says:

  @Elena-Luati legatura cu d-l Botez Calin de la Centrul Local Iasi al Apia, de care cred ca apartine comuna Dumesti si el va va explica totul.http://www.apia.org.ro/centre/iasi.htm 0232/215.222
  Retroactiv nu se pot da subventii.
  In fiecare an in perioada 1.03-15.05 se depun cereri de subventie la Apia. Trebuie sa aveti un cont bancar activ si o copie dupa buletin. Declaratia este data pe propria raspundere.
  Pentru a va identifica terenul in blocul fizic intrati pe http:/lpis.apia.org.ro cu nume lpieweb si parola apia2008
  Daca nu reusiti eu va ajut sa va identificati si sa va pregatiti declaratia pentru a solicita in 2011 subventie.

 24. Elena says:

  DEtin un teren de un hectar si aproximativ 200 metri patrati in comuna Dumesti, Iasi din anul 2006. Pana acum nu am stiut ca pot incasa si eu subventie pentru acesta. Ma puteti ajuta cu informatii in legatura cu procedura de obtinere a acestei sume de bani? Si inca o intrebare: Se pot obtine si retroactiv subventiile?

 25. Antoniu says:

  @Luiza- nu mai puteti depune online cererea de subventie. Mergeti la centrul local de care apartineti si functionarii Apia va vor spune cum sa procedati. Termenul final este 11 iunie 2010.

 26. Luiza says:

  Buna ziua, sunt total straina de situatie, a venit tata la mine si m-a rugat sa ii fac acea cerere unica de plata online…si nu am inteles nimic de acolo, m-am logat cu parola si id si mai departe nu stiu ce sa fac.

  Va multumesc anticipat.

 27. Antoniu says:

  @Vasile-Campaniile 2007,2008,2009 se afiseaza din baza de date Iacs. Ceea ce ati digitizat reprezinta declaratia pentru Campania 2010 care inca nu se ‘leaga’ cu baza de date Iacs decat dupa incheierea campaniei. Ma bucur ca ati reusit sa folositi aplicatia si ca v-ati dat seama de existenta celor doua baze de date. Salvati local dupa ce finalizati cu butonul ce reprezinta un steguletz din bara de unelte. Numai dupa ce salvati local hartile apare lista cu parcelele digitizate pentru imprimare, lista pe care o prezentati la Apia.
  Inainte de finalizare mai aruncati o privire asupra listei cu parcele digitizate si eliminati erorile in rosu(blocante de altfel) si cele cu albastru care dau diferente de peste 20% intre declarat si digitizat(sanctionabile). Restul erorilor trecute la Observatii nu sunt decat atentionari.
  Succes!

 28. Vasile says:

  Va multumesc mult, mi-ati ridicat moralul.
  In directorul (fereatra) Raportul “Informare baza de date IACS” pentru anii 2007, 2008, 2009 tabelul “Parcele Alocate Fermier” pentru anii respectivi este completat corespunzator, dar pentru anul 2010 apare numai capul de tabel “Parcele Alocate Fermier” cu toate ca am facut salvarea finala a declaratiei de suprafata si am depus cerere la APIA (inregistrand cererea), anexand “Declaratia de suprafata 2010- IPA –online” tiparita, etc.
  Care este pasul urmator pentru ca tabelul “Parcele Alocate Fermier pentru anul 2010” din IPA online sa fie afisat de sistem, completat corespunzator. Sa fie vreo conexiune cu eroarea de tip comentariu precizata anterior sau trebuie ca Declaratia de Suprafata pentru 2010 sa fie validata de APIA on-line (daca da, cand se va face validarea, etc)?
  Va multumesc pentru intelegere si ajutor, neclaritati sunt in orice domeniu si oriunde pe glob la inceput, MAI ALES LA NOI.Comunicand pe bloguri sau forumuri vom minimiza neclaritatile sau erorile.
  Va multumesc anticipat.

 29. Antoniu says:

  @Vasile-nu veti fi penalizat.Penalizarile apar daca supraf. digitizata este >20% decat cea declarata.

 30. Vasile says:

  Am scindat un poligon S2=0.94 ha in 3 parcele:
  S2a=0,25 ha (porumb)
  S2b=0,64 ha (plante de nutret)
  S2c=0,05ha (legume proaspete)
  In raportul IPA online “Controlul parcelelor digitizate” dupa finalizarea declaratiei (salvare date) apare eroare de tip comentariu (scris albastru)

  “Parcela 2b se suprapune cu una sau mai multe parcele digitizate.
  Parcela 2c se suprapune cu una sau mai multe parcele digitizate.”

  (Probabil este un conflict soft intre parcelele 2c si 2b)
  Suprafetele S2b si S2c sunt masurate corect si suprafetele declarate sunt egale cu cele digitizate
  Daca vizualizez parcelele in blocul fizic parcela S2c apare colorata cu rosu.
  In raportul IPA online “ Fisier pdf= Schite parcele parcelele S2c si S2b sunt desenate corect.
  In Declaratia de suprafata parcele sunt inscrise corespunzator
  As putea oare sa elimin eroarea dupa ce am finalizat declaratia de suprafata , Voi fi oare penalizat?
  Daca stiam mai bine nu faceam a 2-a scindare pentru 5 ari din 94 de ari (suprafata totala din declaratie fiind de 15, 77 ha)
  Va multumesc anticipat.

 31. Antoniu says:

  @Bogdan-tastati F5 sau accesati din nou aplicatia.

 32. Bogdan says:

  Buna ziua,
  Am salvat o prima parcela pana aici totul ok…. la ce-a de-a doua aflata intr-un alt bloc fizic am identificat-o iar la salvare apare mesajul “Eroare la salvarea parcelei digizate ” ce ar trebui sa fac ?

 33. Antoniu says:

  @Tataru Ionel-In tab-ul Harti bifati Open Street Map si veti identifica comuna Dragalina prin pozitionarea ei fata de elementele de infrastructura(autostrada, drum, etc) apoi debifati. Puteti debifa si Bloc fizic 2010 si Parcele digitizate in 2010 si Suprapunere parcele si veti avea imaginea de la o scara pe care o alegeti din bara de unelte. Dupa ce va veti identifica(nu aveti harta cadastrala pe Dragalina, din pacate!)bifati Bloc fizic 2010 si astfel veti putea declara parcela. Blocul fizic este definit avand in fata codul SIRUTA urmat de nr efectiv al blocului fizic. Folosind aplicatia simpla doar sa va identificati pentru a depune cerere la Apia, in tab-ul Harti veti proceda asemanator cu descrierea de mai sus.

 34. Tataru Ionel says:

  Buna ziua

  Am o rugaminte detin o proprietate data in arenda in judetul Calarasi com. Dragalina teren extravilan agricol 10Ha Tarla 190 parcela 3 conform titlul de proprietate si asi vrea sa o identific pe harta cu ajutorul acestei aplicatii http://lpis.apia.org.ro/mapbender/frames/index.php?PHPSESSID=kp3me63dk3bs7fqj6r24v4gld0&gui_id=LPISweb. M-am blocat la blocul fizic 93487 nemaistiind ce inseamna numerele care preced blocul fizic -250 etc.
  Pot identifica astfel unde se afla acest teren dupa nr. tarla si parcela.

  Va multumesc

 35. Tataru Ionel says:

  Buna ziua

  Am o rugaminte detin o proprietate data in arenda in judetul Calarasi com. Dragalina teren extravilan agricol 10Ha Tarla 190 parcela 3 conform titlul de proprietate si asi vrea sa o identific pe harta cu ajutorul acestei aplicatii http://lpis.apia.org.ro/mapbender/frames/index.php?PHPSESSID=kp3me63dk3bs7fqj6r24v4gld0&gui_id=LPISweb. M-am blocat la blocul fizic 93487 nemaistiind ce inseamna numerele -250 etc.
  Pot identifica astfel unde se afla acest teren dupa nr. tarla si parcela.

  Va multumesc

 36. Antoniu says:

  @DRAGAN-nu se poate digitiza decat o singura excludere prin metoda descrisa in manual;pentru a face mai multe excluderi se pleaca de pe limita bf in interior spre excluderi cu un drum care parcurge succesiv limitele fiecarei excluderi si se intoarce din nou pe limita exterioara. Astfel, fiecare excludere se leaga una de alta prin acest drum iar dupa revenirea pe limita exterioara parcurg pasii normali de digitizare.

 37. DRAGAN says:

  am o parcela de pasune din care trebuie sa extrag mai multe zone de teren neutilizabil. cu prima a mers dar la urmatoarea i-mi da eroare la salvarea parcelei, ce sa fac?

 38. Antoniu says:

 39. maria says:

  dupa modificarea ord.541/2009 sunt valabile numai contractele de concesiune ?
  primariile nu tin cont de ord.541/2009,multe primarii nici nu cunosc modificarile ordinului.

 40. Antoniu says:

  @treifete_gina-folositi butonul ’selectare parcela prin punct’ din bara principala de comenzi, facand click in interiorul parcelei digitizate. Imediat sub butoanele ‘digitizare parcela’ apare un rand, format de la staga la dreapta, dintr-un punct, semnul ‘i’ adica introducere/stergere/actualizare informatii urmat de un ‘x’ pe fond rosu ce inseamna stergerea parcelei din lista temporara si un ‘x’ pe fond gri ce inseamna stergerea parcelei din baza de date. Apasati pe ultimul ‘x’ si se sterge parcela-digitizata pe 2010- din baza de date dupa care o puteti redigitiza.

 41. treifete_gina says:

  am digitizat intr-o parcela de 2 ori, cum pot face sa sterg tot ce am lucrat in parcela si sa o pot lua de la capat , dar sa fac corect;odata am parcela 2a si odata parcela 5a in acelasi bloc fizic in care ar fi trebuit sa fie numai o parcela si nu doua. multumesc pentru intelegere.

 42. CRISTIAN S. says:

  multumesc si scuze pt insistenta

 43. Antoniu says:

  @CRISTIAN-credeam ca vreti doar sa stergeti ce ati digitizat. Daca la redigitizare va apar din nou suprapuneri iar terenul este bine identificat, inseamna ca, celalat fermier nu s-a identificat bine suprapunandu-se cu Dvs. Lasati asa si incercati sa finalizati cererea.

 44. CRISTIAN S. says:

  am facut asta dar dupa regidizare si salvare iar apar suprapuse

 45. Antoniu says:

  @CRISTIAN- Nu uitati sa cititi manualul Ipa online! http://www.apia.org.ro/dir_iacs/man_ipa.pdf

 46. Antoniu says:

  @CRISTIAN-folositi butonul ‘selectare parcela prin punct’ din bara principala de comenzi, facand click in interiorul parcelei digitizate. Imediat sub butoanele ‘digitizare parcela’ apare un rand, format de la staga la dreapta, dintr-un punct, semnul ‘i’ adica introducere/stergere/actualizare informatii. un ‘x’ pe fond rosu ce inseamna stergerea parcelei din lista temporara si un ‘x’ pe fond gri ce inseamna stergerea parcelei din baza de date. Apasati pe ultimul ‘x’ si se sterge parcela-digitizata pe 2010- din baza de date dupa care o puteti redigitiza. Succes!

 47. CRISTIAN S. says:

  TERENUL E SIGUR ACOLO

 48. CRISTIAN S. says:

  tot ce e declarat in 2009 e aiurea, digitizat in 2009 nu apare nimic ,iar acum cand digitizez pt 2010 la control imi apare ca cinci parcele se suprapun cu altele.E posibil sa le fi salvat inca odata dar nu le mai pot sterge. Va rog ajutati ma.

 49. Antoniu says:

  @CRISTIAN-daca aveti sigur in acel loc lasati-o asa. Cel care a digitizat peste parcela Dvs. in mod sigur nu are pozitionata corect parcela in acel loc.
  In caz contrar veti digitiza in asa fel incat sa nu va suprapuneti cu parcela respectiva.

 50. CRISTIAN S. says:

  cum fac corectarea daca dupa digitizare o parcela se suprapune cu alta parcela digitizata

 51. Antoniu says:

  @MIHAIESCU MIHAI- formularele din manualul Apia spun cam asa:
  M1-Schimbare de DECLARATIE DE SUPRAFATA
  M2-Completarea DECLARATIEI DE SUPRAFATA
  M3-Retragerea DECLARATIEI DE SUPRAFATA
  M4-Schimbarea adresei sau a coordonatelor bancare

 52. MIHAIESCU MIHAI says:

  Daca inchid cererea online si vreau sa modific o parcela in sensul ca vreau sa o repozitionez pe harta si sa modific suprafata se poate cu M2? La APIA la centrul local mi s-a spus ca pot sa modific doar cultura

 53. Antoniu says:

  @mona-in cazul in care se unesc doua parcele, nu blocuri fizice!, parcela noua va avea un nou numar. Numarul nou este cel urmat dupa ultima parcela din declaratia pe 2009 accesata prin butonul Iacs.

 54. Antoniu says:

  @stan d constantin-daca este vorba despre nr. cardului dvs. de exploatatie sau de nr. de identificare din Registrul fermelor-doua chestiuni total diferite-, atunci sunati la centrul local de care apartineti pentru ca numai ei va pot da raspuns. adresa este
  BABENI Str. Dragos Vranceanu, nr. 192 0250/765.715
  babeni.valcea@apia.org.ro POPESCU VALENTIN sef Centru local

 55. mona says:

  In cazul in care se unesc doua blocuri fizice si evident doua parcele se pastreaza cumva numarul la vreo parcela sau se da alt numar? Multumesc

 56. mona says:

  Buna ziua!
  lucrez un bloc fizic intreg in care am 2 culturi cand se face digitizarea imi apare intreaga suprafata a blocului la ambele culturi.e normal?

 57. stan d constantin says:

  nustiu daca cardul meu emis de la apia mai este valid numele meu este STAN D CONSTANTIN Loc galicea sat ostroveni jud valcea
  va rog sami dati raspuns

 58. Antoniu says:

  @starparu cristian- va rog sa-mi trimiteti CNP-ul bunicului Dvs pe adresa de mail antoniu_poienaru@yahoo.com pentru a vedea care este situatia, iar maine va dau raspuns.

 59. starparu cristian says:

  Domnule ANTONIU va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate.Defapt vorbesc in numele bunicului meu care a depus cerere de subventie in fiecare an incepand din 2007 dar nu a primit nici un raspuns referitor la situatia dosarelor cu toate ca a trimis o petitie.Mai are vreo snsa sa afle ceva sau sa o lase balta.poate imi dati vreo sugestie. Va multumesc

 60. Antoniu says:

  Adevarat a inviat! Solicitind la depunerea cererii la Apia formularul M2.

 61. windkush says:

  Hristos a inviat!
  Intrebare: daca s-a emis cererea de suprafata, dar acum trebuie sa modific digitizarea unor parcele, cum se procedeaza?
  Mii de multumiri!

 62. Antoniu says:

  @mariaurell-inteleg ca folositi aplicatia Lpisweb pentru identificare. S-ar putea ca la imprimare sa nu va apara imaginea rastru ci doar schitza facuta electronic cu instrumentul de masurat. Stergeti masuratoarea si incercati sa imprimati din nou. Pe formatul A4 sau A3 listat veti putea desena manual schita cu terenul Dvs.

 63. mariaurell says:

  cum sa scot la imprimanta?? mi-am gasit parcela de pamant, am delimitat si am calculat, dar cand dau sa scot la imprimanta nu imi iese imaginea. scoate doar schita delimitata de mine. am nevoie sa scoata tot ceea ce apare pe monitor, imaginea de ansamblu..cu terenul meu delimitat. sper sa ma intelegeti. ma ajuta cineva?

 64. windkush says:

  am inteles, intotdeauna mai exista o solutie!:) (chiar daca nu e cea mai convenabila).

 65. Antoniu says:

  @windkush- simplu:se solicita formularul M2 de completare suprafata atunci cand depuneti la Apia declaratia. In M2 treceti ce ati uiatat sa digitizati si gata.

 66. windkush says:

  Revin cu inca o intrebare. S-a emis declaratia de suprafata, si s-au salvat parcele in BD(baza de date)APIA; si s-a descoperit ca lipsesc de acolo vreo 3 parcele care anu trecut intrau in sfera subventiilor, dar care anul acesta, din diverse motive, nu au fost digitizate.
  D-abia in Declaratia de suprafata am vazut ca se sare de la parcela 40 la parcela 42. Iar la sfarsit mai lipsesc 2. Am inteles ca nu se mai poate modifica acum, dar ce altceva putem face?
  Astept raspuns!
  Multumesc anticipat!

 67. schadt says:

  Erwinschadt@yahoo.de adresa mea unde mä puteti contacta

 68. schadt says:

  HALLO CINE MÄ POATE AJUTA PT A DEPUNE 2 DECLARATI PENTRU SUBVENTIA PE SUPRAFATÄ ?? CU STIMÄ ERWIN-GERMANIA

 69. Antoniu says:

  @g.g@yahoo.com-ati procedat corect digitizand 1,2, parcela a treia. asa cum spuneam prin comasare rezulta o a patra parcela numerotata cu primul numar dupa ultima parcela din declaratia pe 2009. apoi stergeti 1,2 si atreia parcela. in baza de date iacs se va justufica astfel modul in care cele doua parcel, 1 si 2 s-au transformat. fara aceasta cale baza de date iacs pe 2010 nu va ‘intelege’ ce ati facut. ma bucur de reusita si succes!

 70. g.g@yahoo.com says:

  daca digit de la inceput parcela, fara sa mai apelez la functia de comasare a celor 3 poligoane digitizate sepat, procedez corect?

 71. g.g@yahoo.com says:

  mi-a reusit figura. am desenat parcelele de anul trecut(1si 2)apoi anm desenat si a 3-a parcela, la mijloc. am lipit 1 cu p arcela nouaiar parcela rezultata am comas. cu parcela 2. parcela noua rez am numerot. cu nr. urmator ultim nr. din 2009.
  a tb. sa desen. parcelele 1 si 2 pt ca anul trecut nu am depus cererea on line.
  am sa mai incerc sa exclud din supraf parc. digi a 2-a zona de teren neutiliz.(constructie).

 72. Antoniu says:

  g.g@yahoo.com– trimite-ti pe mail RO.. si parola si rezolv cazul descris in prima postare.(antoniu_poienaru@yahoo.com)

 73. Antoniu says:

  g.g@yahoo.com-ba, se poate!

 74. g.g@yahoo.com says:

  multumesc pt raspuns.

  am obs ca nu pot exclude din suprafata parcelei digitizate o a II-a zona de teren neutilizat. am incercat de mai multe ori si sunt sigur ca nu este posibil. din acest motiv parcela digitizata este mult mai mare decit in declaratie.

 75. Antoniu says:

  @g.g@yahoo.com-digitizezi parcelele 1 si 2. intre ele mai digitizezi o parcela astfel incat sa intersecteze pe 1 si 2, gata digitizate. O atributezi si pe asta a treia si ii dai un numar mai mare decat ultima parcela din cererea pe 2009, sa zicem nr.2000. Dupa digitizare ascunzi punctele de baza apoi le activezi si apesi pe butonul de comasare. iti va rezulta o a patra parcela pe care o atributezi si o numerotezi cu primul numar dupa ultima parcela declarata in cererea din 2009. ascunzi din nou punctele de baza a parcelelor dupa care le activezi. din cele patru parcele aparute sub tabelul de digitizare stergi definitiv din baza lpis 2010 parcela 1, 2 si 2000. ramane noua parcela ce contine comasarile de care aminteai. o sa incerc maine pe serverul de test aceasta varianta in caz ca nu reusiti.

 76. Antoniu says:

  @windkush-ma bucur si oricand puteti pune intrebari. sanatate multa si dvs.

 77. windkush says:

  am inteles:) va multumesc foarte mult!
  multa sanatate va doresc!

 78. g.g@yahoo.com says:

  cum tb sa numerotez in 2010 o parcela rezultata in urma comas. a doua parcele vechi numerotate cu 1 si 2, in cererea din 2009? in 2010 utilizez uprafata celor doua plus suprafata dintre acestea.conf. instructionilor tb sa pastrez nr parcelei vechi si sa modific suprafata.

 79. Antoniu says:

  @windkush-pe parcela 39 vad ca am plante de nutret, cod 451, pe ambele subparcele, 39 a si 39 b. Aceasta atentionare imi spune ca intr-o parcela pot avea o singura cultura sau mai multe culturi din aceeasi grupa de cultura. Prin urmare, din parcelele 39 a si 39 b fac una singura daca au aceeasi cultura si noua parcela o numerotez cu primul numar ce urmeaza ultimei parcele din declaratie, la care adaug litera a. Astfel, scot atentionarea din observatii de la ‘control parcele’. Atentie: poti sa lasi atentionarea asta in pace si sa mergi mai departe cu digitizarea; singurele lucruri pe care trebuie sa le rectifici sunt cele scrise la observatii cu rosu(erori blocante) si cele scrise cu albastru, aducatoare de sanctiuni, care spun ca suprafata digitizata e >20% decat suprafata declarata.

 80. windkush says:

  O intrebare as avea: daca apare la control parcele o observatie de tipul: “cultura de tip(451) din parcela (39a) apare declarata de mai multe ori” si “Cultura (451) din parcela (39b) apare declarate de mai multi ori” ce ramane de facut?
  astept raspuns!
  multumesc anticipat!

 81. Antoniu says:

  @ioan m-cultura trebuie sa faca parte din acelasi grup de cultura pentru a nu fi sanctionat. parola si nume utilizator se primesc de la centrul local al apia unde ati depus dosarul.

 82. ioan m says:

  Ce se intampla daca declar o anumita cultura si cultiv alceva?
  De unde primesc parola si utili. pt depunerea cereri pe suprafata…?

 83. Antoniu says:

  @cornels-La divizare parcela vei avea cazul in care pe stratul 2010 apar parcela veche si parcela cu numar nou cu subparcelele aferente culturilor. Pentru definitivarea digitizarii stergi parcela de la care ai plecat din baza de date LPIS. In baza de date IACS ea ramane acolo. La verificarea administrativa facuta de verificator se va vedea faptul ca parcela 1, sa zicem, s-a transformat in alta parcela cu mai multe culturi.
  Parcelele purtatoare de pachete financiare(P12, P4) noi sau care trebuie sa respecte Gaec 3(mentinerea teraselor existente la data de 1 ian 2007)sau 4(floarea soarelui nu se cultiva mai mult de doi ani consecutiv), au un istoric(trasabilitate). Sistemul nostru urmareste acest istoric si sanctioneaza daca nu sunt indeplinite angajamentele semnate de catre fermier la depunerea cererii.

 84. Antoniu says:

  @cornels-‘Nu a etichetei’: digitizeaza o parcela apoi intra in tabel si deschide fisierul ‘Parcele digitizate 2010’ debifeaza ‘ID Fermier-Parcela+Suprafata’ si ‘Parcela modificata’ apoi bifeaza ‘Nu a etichetei’ si vei vedea parcela digitizata fara eticheta. Yesss!

 85. cornels says:

  Care este problema daca digitizez in 2010 incepand de la 1. Ei zic ca daca digitizez parcele noi trebuie sa le dau umere in continuare. Eu trebuie sa le refac pe cele vechi. De ex. parcela din 2009 cu nuarul 1 o modific in 2010 deoarece am extins-o. Drept urmare, dupa cum zic ei, trebuie sa-i dau un numar in continuare. in cazul de fata 25.
  Pai asa ajung la 100 in 2 ani. or sa se umple listele.

 86. cornels says:

  intr-un bloc fizic am 4 culturi: grau,porumb, lucerna , porumb.
  Le-am dat 1a,1b,1c,1d.
  Imi da eroare cu albastru:”Cultura (108) din parcela (1b) apare declarate de mai multi ori.
  Cultura (108) din parcela (1d) apare declarate de mai multi ori.
  E problma mare?

 87. cornels says:

  Bine v-am gasit!
  E varza ce e digitizat pana in 2010. Cel putin la mine.
  Imi puteti spune ce face “Nu a etichetei” ?
  Multmesc!

 88. Antoniu says:

  @john-uneori se blocheaza in timp ce digitizati. inchideti aplicatia si logati-va din nou. cred ca se va gasi o solutie mai buna pentru a suporta mai multi utilizatori.

 89. john says:

  saru-mana. am citit si manualul si ma ajuta numai ca aplicatia ipa on line nu merge de cateva ceasuri bune. voi proba maine probabil.

 90. Antoniu says:

  @john-d-na de la apia a digitizat cateva parcele pe care vreti sa le stergeti sau modifica.

  stergere: in bara de unelte apas ‘lista parcelelor digitizate’ apoi click pe ‘mergi la bloc fizic’. apas ‘selectare parcela prin punct’ si click in interiorul parcelei digitizate , activandu-se punctele de baza, patratele albastre; in tab-ul ‘digitizare parcela’ imi apar pe un rand o mica discheta ‘introducere/actualizare/stergere parcela’, un cerculetz rosu cu un x de culoare alba ‘stergerea parcelei din lista temporara de lucru’ si un patrat negru cu un x de culoare rosie ‘stergerea parcelei din baza de date’. click pe ‘stergerea parcelei din baza de date’ si parcela dispare

  modificare: in bara de unelte apas ‘lista parcelelor digitizate’ apoi click pe ‘mergi la bloc fizic’. apas ‘selectare parcela prin punct’ si click in interiorul parcelei digitizate , activandu-se punctele de baza, patratele albastre; merg la tab-ul ‘digitizare parcela’ si apas pe cruciulitza ‘deplasare punct de baza’; ma deplasez apoi in interiorul parcelei si in dreptul punctului de baza tin apasat mouse-ul stanga , mutand cu cruciulitza punctele de baza stanga, dreapta, sus, jos. dupa ce am micsorat sau marit suprafata actualizez prin deschiderea dichetei ‘introducere/actualizare/stergere parcela’.

 91. john says:

  nu reusesc sa salvez si/sau sa sterg sau sa modific parcelele pe care le a salvat d na de la apia ca sa mi arate cum functioneaza. poate ma puteti ajuta.

 92. Antoniu says:

  @stefan cel mare-exact.

 93. Stefan cel Mare says:

  Dupa inactivarea pop-up blocker-ului trebuie inchisa fereastra curenta si sa se deschide o fereastra noua de explorer.

 94. Antoniu says:

  @trifu- in Menu bar click pe Tools. Aici pozitionati-va pe Pop-up blocker si apoi apasati pe Turn-Off Pop-up Blocker, ceea ce inseamna ca ferestrele Pop-up devin On, mai precis vizibile; astfel se va deschide automat fereastra de atributare imediat ce incheiati digitizarea unei parcele prin inchiderea poligonului exact in punctul de baza de la care ati plecat.

 95. trifu says:

  Nu pot deschide introducere /actualizare/stergere informatii in fereastra DIGITIZARE PARCELRE

 96. trifu says:

  nu pot sa deschid introducere/actualizare/sterge informatii.

 97. Antoniu says:

  @stefan cel mare-si sfant. corect!

 98. Stefan cel Mare says:

  Codul de identificare (adica RO…) trebuie introdus cu litere mari.
  Adica:
  – la rubrica user se introduce codul fermierului, inclusiv RO, cu litere mari, adica RO urmat de 9 cifre.
  – la rubrica parola se introduce parola primita de la APIA asa cum este scrisa acolo, cu litere mari si mici. Aveti grija sa nu confundati L mic (de la leu) cu i mare (de la Iepure).

 99. Antoniu says:

  @manole- nu va grabiti pentru ca aveti timp. cand sunt prea multi utilizatori serverul central se poate bloca. incercati dupa ora 16 zilnic sau seara. logarea se face cu Ro25… reprezentand id-ul dvs si se trece la nume utilizator iar la parola se trece parola data de Apia, ceva de genu: xVmUQl

 100. manole says:

  numi da voie sa intru sub nici o forma,scriu parola si nume de utilizator si numi apare nimic,cum pot sa intru???va rog ajutati-ma.

 101. Antoniu says:

  @trifan liliana-aceste parole s-au folosit anul trecut pentru testare. In 2010 cererea online se depune altfel. Urmariti manualul aici:http://www.apia.org.ro/dir_iacs/man_ipa.pdf

 102. trifan liliana says:

  Nu merge cu BZ1 su BZ2 cu se intimpla?

 103. Antoniu says:

  @Vasile-Aveti dreptul ca fermier inregistrat la APIA sa solicitati hartile, cu conditia ca dosarul Dvs. sa fi fost selectionat pentru Controlul prin Teledetectie.

 104. Vasile says:

  As vrea sa am acces la hartile (fotografiile) de teledetectie online (bineinteles asociate cu cererea de subventie).
  Multumesc anticipat pt inf.

 105. Antoniu says:

  @Mateescu Mihai-Babeniul apartine de Centrul local Ramnicu Valcea http://www.apia.org.ro/centre/valcea.htm asa cum se observa in harte WikiMapia din coloana din dreapta pe pe blog http://wikimapia.org/#lat=44.9424454&lon=24.2990112&z=11&l=29&m=b&search=Babeni%2CValcea.
  Sunati la telefoanele de la acest centru, intrebati cine raspunde de Babeni, iar functionarul cu pricina va va spune cum sa procedati. Cu Id-ul, adica RO28… introdus la ‘nume utilizator’ si parola secreta introdusa la ‘parola’ de pe http://lpis.apia.org.ro puteti depune din Bucuresti cererea mamei.Nu este greu dar, va rog sa cititi cu atentie manualul http://www.apia.org.ro/dir_iacs/man_ipa.pdf. Nu ezitati sa cereti lamuriri daca intampinati dificultati.

 106. MATEESCU MIHAI says:

  Pot sa obtin prin intermediul e-mailului numele de utilizator si parola de la APIA BABENI, VALCEA, necesare accesarii identificarii parcelelor si depunerii cererii de subventie pe anul2010?
  Mentionez ca locuiesc in Bucuresti si doresc sa o spijin pe mama mea in aceasta problema.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>