Astazi se incheie auditul extern efectuat la Centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), Alba, audit desfasurat in perioada 4-8 iulie 2011. E interesant de vazut daca auditul a constatat digitizarea facuta de catre functionari, in locul fermierilor, si toate consecintele ce decurg din aceasta actiune iresponsabila dictata de la centru de catre numitul Faur Florin. 

Disperarea acestuia este mare, atata vreme cat a sugerat catorva subalterni sa participe, astazi 8 iulie 2011, la concursul de dir. gen. al APIA, pentru a nu candida singur si a masca ‘aranjarea’ examenului de catre  Agentia Nationala a Functionarilor Publici(ANFP). Pentru cunoscatori, bibliografia pentru un astfel de post important se aseamna mai degraba cu cea facuta pentru absolventii de liceu, spre deosebire de bibliografia pentru alte posturi, cu o importanta mai mica, scotind in evidenta faptul ca, incompetentii, prin definitie, trebuie sa ocupe posturile cheie din administratia acestei tari.

Acelasi individ avid de putere, Faur Florin, a raportat un procent de peste 95% privind efectuarea platilor catre fermieri in Campania 2010, fara sa aminteaca faptul ca, in luna august 2011, dupa data de 30 iunie 2011, APIA va efactua plati de agromediu si zone defavorizate. Aceste plati sunt restantele anului 2010 iar efectuarea platilor dupa 30 iunie 2011 se va solda din nou cu sanctiuni pentru Romania.

Din punct de vedere al prelucrarilor mecanice prin aschiere, borwerghistul Ministerului Agriculturii, Adrian Radulescu a scapat porumbelul si a anuntat unificarea celor doua agentii de plati, APIA si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP), unificare ce se va produce probabil, in mai putin de o luna cu binecuvantarea Comisiei Europene.
Drept rasplata, ‘tabara’ de la minister, impreuna cu ANFP si ansamblul de dansuri populare din Rachitele, il vor inscauna pe Faur Florin la sefia banilor comunitari a celor doua agentii.

Cat de mult va creste gradul de absobtie al fondurilor europene?
Vom vedea.


No Comments on “‘Digitizarea’ si actualizarea posturilor de conducere la APIA”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. PAVAL ELENA says:

  CE SE INTAMPLA CU LEGEA ARENDEI CARE A AVUT VALABALITATE PANA PE 01.10.2011?

  1. Antoniu says:

   @PAVAL ELENA-Ce sa se intample? Este inca valabila Legea nr.16/1994 a arendarii cu modificările si completarile ulterioare. Modelul de contract il gasiti aici

 2. Mihaila Raul says:

  Nu inteleg ce aveti cu prelucratorii prin aschiere. Am facut liceu mate fizica pe vremea lui Ceausescu si mi-au dat si diploma in acest domeniu, chit ca nu am lucrat la strung niciodata.
  2. Nu inteleg ce e rau pentru fermierii din Cluj ca inginerii APIA au digitizat suprafetele. Oricum ei nu stiau. Practic i-au ajutat sa ia subventii. Este ilegal? In alte judete, fermierii au ramas cu buza umflata.
  Eu nu cunosc problema din interior, o fi respectivul un escroc politic, cum sunt o multime de sefi actuali, dar argumentul cu digitizarea efectiv nu-l inteleg.

  1. Antoniu says:

   @Mihaila Raul-1. Nu am nimic cu ei. Cunosc in schimb aversiunea ‘specialistilor’ din agricultura adusi cu japca de PD si PNL in 2006 la APIA, fata de toti cei care nu au dat admiterea din limba botanica si lucru manual.
   2. Digitizarea s-a facut dupa 11 iunie 2010. Asta a insemnat o alta cerere(pe suport electronic, online) pentru acelasi fermier care avea inca una depusa pe suport de hartie. Inadmisibil asa ceva! Indiferent cum si-ar fi depus fermierul cererea, trebuia sa se incadreze in perioada 1.03.2010-11.06.2010, cu o singura cerere, iar daca nu stia sa scrie sau sa lucreze pe calculator, exista un formular prin care imputernicea functionarul sa-i faca cererea sub semnatura. Nimic nu s-a respectat din regulamentele Apia pe care nu eu le-am inventat. Fermierilor cu cererea pe suport de hartie, selectionati la controlul prin teledetectie, trebuia sa li se scaneze hartile si sa li se georeferentieze, astfel incat declaratia lor sa poate fi interpretata si validata sau nu pentru plata. Treaba asta cadea in sarcina si cheltuiala firmei Gauss care a contractat lucrarea, actiune care presupune si aparitia unor erori datorate tot firmei contractoare. In urma digitizarilor facute de catre functionari, esantioanele pentru Gauss au fost transmise electronic, economisindu-li-se bani din buzunar, fara sa creasca precizia de interpretare. Suprapunerile care au aparut la declaratii s-au rezolvat electronic de catre functionari, pe principiul ‘traje de limita, mah, si muta-i parcela unde este loc, da-i in poala mea’. Acest ‘tras’ de limite si scrimbarea locatiei parcelei, nu mai bate cu desenul facut de fermier pe harta, ceea ce da nastere la suspiciuni de fals in declaratii si atingere a intereselor financiare ale Comunitatii Europene. Ca sa nu o pateasca, Faur a cerut modificarea cererii pe 2011, punandu-l pe fermier sa recunoasca faptul ca si-a digitizat singur cererea pe 2010. Astfel au ajuns cei din satele romanesti, aproape muritori de foame, mari specialisti in calculatoare. Olee.. olee..olee..OLAF!

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>