Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) a platit recent din Fondul European de Garantare pentru Agricultura, Fondul European pentru Dezvoltare Rurala si bugetul national, pentru Campania 2010, o firma aflata in faliment.

Sumele sunt exprimate in EURO

Denumire
beneficiar
Cod
unic
Localitate Plati
directe FEGA
Alte plati
FEGA
Plati FEADR
(UE+RO)
Plati
interventie (stocaj public)
Total
plati
S.C. MILBRA 2002 S.R.L. RO253951123 MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA 198500.46 0.00 68245.42 0.00 266745.88

Este vorba de SC Milbra 2002 Srl, despre care am relatat pe larg aici: https://antoniupoienaru.finantare.ro/2011/03/25/hai-romania/

Gestul n-ar fi iesit din comun, daca e sa tinem cont de campania electorala pe care agentia a facut-o lui Adrian Radulescu, mai intai, prin revistele agricole pe care le subventioneaza din bani publici dar si prin atribuirea ilegala candidatului PDL, a unei liste prin care, chipurile, datorita acestuia s-au marit subventiile europene si nationale catre fermieri in anul 2011.

In cazul societatii falimentare, mai sus amintite, existau toate conditiile ca ea sa fie clasata la intentie de frauda a bugetelor comunitare si nationale, mai ales ca, in anul 2008 i-a fost solicitata in instanta insolventa de catre firmele creditoare. In parcursul ‘linistit’ al acestei firme au fost implicate Barbur Cristina, jurista, Dorhoi Rodica, verificator plati, Ungur Dorina, sef serviciu MS-IT, Ciuca Maria, dir. exec. adj. si Serban Gheorghe, dir. exec., angajati ai APIA Cluj, dar si APIA Central si firma de insolventa.

Exista un dosar la OLAF, prin care am anuntat posibile implicatii a celor amintiti, in ‘ajutarea’ firmei dar nu am primit raspuns. Inca.


8 Comments on “APIA plateste o firma en faillite”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. Bejan Daniela says:

  Având în vedere că aţi lucrat la APIA şi-i cunoaşteţi pe toţi în zonă ,după pricepere, seriozitate şi experienţă, vă rog să-mi recomandaţi o firmă de consultanţă sau o persoană ,capabilă să-mi facă proiectul şi să-mi obţină finanţarea nerambursabilă ,pentru construirea pensiunii turistice în HUREZ(jud.Sălaj).Mă refer la cineva care “cunoaşte drumul”

  1. Antoniu says:

   @Bejan Daniela- va recoman un consultant sau o firma de consultanta

 2. Bejan Daniela says:

  Vreau să-mi fac o pensiune turistică în zona rurală (în
  judetul Salaj),în localitatea Hurez-declarată zonă montană defavorizată,prin măsura 313 PNDR.Spuneţi-mi dacă MADR a sporit procentul de finanţare nerambursabilă de până la 90%, şi dacă ştiţi cam pe când va fi următoarea sesiune de depunere a proiectelor?
  Mulţumesc.

  1. Antoniu says:

   @Bejan Daniela-toate explicatiile solicitate de catre dvs. le gasiti aici

 3. neculau corneliu says:

  Domnule Antoniu Poienaru, puteti afla ce s-a facut cu aceasta suma la IPURL Solvendi ?
  Va multumesc foarte mult pentru posibilul Dvs. raspuns.

  1. Antoniu says:

   @neculau corneliu- daca va aflati pe lista creditorilor, urmatiti aici tabelul de creante, ultimul raport de activitate, etc., sau contactati firma Solvendi: http://solvendi.ro/ro/portofoliu_detalii/76/%20Milbra%202002%20SRL/ . In mod cert, intreaga suma s-a distribuit creditorilor pe criteriile stabilite de lege.

 4. Marinela says:

  Antoniu sunt Marinela de la Ocna Mures (vecina) te rog sa imi lasi e-mailu tau ca as dori sa vorbesc cu tine in legatura cu APIA . Multumesc

  1. Antoniu says:

   @Marinela-ti-am trimis un e-mail pe adresa ta.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>