Motto:
Podul de piatra s-a daramat
A venit apa si l-a luat
Vom face altul
Pe mal, in jos
Altul mai trainic si mai frumos.

Versuri de Mircea Rusu

Versuri de la: http://www.versuri.ro/

Destituit din functia publica de consilier superior al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) Cluj in data de 1 martie 2011, m-am adresat justitiei clujene. In conformitate cu legea functionarului public, destituirea se face ca urmare a unor abateri repetate. Astfel, am incasat doua mustrari pe care le-am contestat imediat in instanta, asa cum am facut si cu celelalte patru sanctiuni, inclusiv destituirea. Pana sa le vina randul la dreapta judecata, dupa aproape un an de la destituire si nejustificate amanari, conform aceleasi legi a functionarului public, mustrarile s-au anulat de drept. APIA a contestat in instanta dreptul meu de a mi se face dreptate, invocand exceptia lipsei de interes pe motiv ca mustrarile s-au anulat. Eu stiam asta, dar solicitam anularea si in instanta a mustrarilor, chiar daca erau anulate dupa sase luni de la emitere, urmand sa demontez mai usor celelalte sanctiuni venite in cascada, conform legii functionarului public. Mai stiam ca agentia a refuzat sa prezinte in instanta acte solicitate de mine, eu fiind in posesia unor documente falsificate de ea. Mirosul penal a declansat panica intre acolitii puterii, iar teama de catuse te determina sa suni un prieten sau sa alegi fifty-fifty, ca la emisiunea ‘Vrei sa fii primar?’.
Judecatoarea s-a facut ca nu cunoaste legea functionarului public si a admis exceptia lipsei de interes inaintata de Apia, hotarandu-se in data de 9 noiembrie 2011, dupa cinci zile, sa dea verdictul de mai jos.
Numai ca, ‘uciga-l toaca’ o fi scapand pe sub Dealul Pesterii din comuna Ponoarele, atunci cand Dumnezeu a vrut sa-l pedepseasca pentru faradelegile facute oamenilor-nascandu-se podul unic de piatra-, insa, eu ma voi adresa institutiilor europene pentru imixtiunea politicului in actul de justitie si judecati facute dupa bunul plac si in afara legii.

Tribunalul CLUJ
CLUJ
Dosare
Informaţii detaliate despre dosar

Numãr unic dosar: 6505/117/2010
Înregistrat în data de: 26.08.2010
Obiect dosar: litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)
Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Fond
Părţi: POIENARU ANTONIU : Reclamant
AGENTIA DE PLATI SI INTERVENTIE PENTRU AGRICULTURA – APIA CLUJ : Pârât

CĂI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Pagina 1

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
25/02/2011 Amână cauza
Solutie:
06/05/2011 Amână cauza
Solutie:
01/07/2011 Amână cauza
Solutie: pentru studiu acte
07/10/2011 Termen preschimbat
Solutie: preschimbat termen cu ocazia defiinţării completului 3 C.
04/11/2011 Soluţionare
Solutie: admis exceptia lipsei de interes a actiunii. respinge actiunea ca urmare a admiterii acestei exceptii. cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. pronuntata in sedinta publica din data de 04.11.2011.
Pagina 1

Ultima actualizare: 09.11.2011

de pe site-ul public http://portal.just.ro


No Comments on “Podul lui Dumnezeu si justitia clujeana”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Antoniu says:

    @razvan-ok si multzam. e de lucru la greu!

  2. razvan says:

    sant razvan robu, redactor la gazeta de cluj. dupa cum ati vazut am publicat un articol despre problemele sesizate de dumneavoastra in privinta apia cluj. ma intereseaza sa scriu si despre litigiul dumneavoastra cu aceasta institutie. numarul meu de telefon este 0769.072.054 sau imi puteti trimite un email.

    va doresc o zi buna

  3. Mihaila Raul says:

    Solutia era sa lipiti afise la partid. Oricum, eu constat ca majoritatea sefilor actuali (inclusiv un ministru care mi+a fost coleg de liceu) s-au chinuit efectiv la scoala si erau printre ultimii din clasa. Dintre astia s-au ales absolventi de facultati agricole sau constructii(ca cei buni se duceau la automatica, aeronave, electrotehnica, etc.)care sunt mari politicieni in ziua de azi. Si cunosc cazuri la Neamt: o gramada de fosti si actuali politicieni absolventi de facultate agricola: raposatul Bobeanu PSD, Munteanu PSD – PDL, etc. Era scoala de partid acolo, ca au trecut si pe la PCR
    Cred ca Fenechiul e si el din aceeasi categorie. Ar fi interesant un studiu. Cum naiba majoritatea sunt de la facultati unde se intra fuierand, pe cand cei de la facultati grele nu se regasesc in politica? Explicatia e simpla: politicianul e tipul smecherului caruia nu i-a placut scoala si care, fiind mai puturos, a cautat sa se fofileze. A fugit din campul muncii la birou, etc. Iarasi, Crin Antonescu este exemplu tipic: cu repartitie la Vaslui inseamna ca a fost ultimul in an. Nu i-a placut catedra, ca trebuia sa se trezeasca devreme, asa ca s-a bagat in politica. Din pacate, acesti indivizi ne conduc.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>