Hotărârea privind aprobarea schemei “Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012, asupra culturilor agricole” a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 639/ 7 septembrie 2012.

Astfel, începând cu data publicării în Monitorul Oficial, fermierii pot depune cereri  la direcțiile pentru agricultură, până la data de 15 octombrie 2012. Sprijinul va fi acordat începând cu data de 1 noiembrie 2012.

Ajutorul stabilit de actul normativ se acordă producătorilor din domeniul vegetal şi compensează o parte din pierderea producţiei destinată autoconsumului. Beneficiarii schemei sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008, persoane juridice precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011, primăvara anului 2012.

Cuantumul ajutorului este de 100 de lei pe hectar şi se acordă pentru suprafeţe cuprinse între 1 ha şi maxim 10 ha inclusiv. Numărul estimat de beneficiari este de aproximativ 573.000 de fermieri, iar suprafaţa de teren arabil pentru care se acordă sprijinul este de aproximativ 1,9 milioane ha.

Suma maximă a sprijinului financiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar. Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor sunt de aproximativ 42,8 milioane euro şi se asigură de la bugetul de stat.

sursa: MADR

Hotararea 897 din 1 septembrie 2012 si CERERE PENTRU AJUTOR DE MINIMIS ÎN AGRICULTURĂ


No Comments on “CERERE PENTRU AJUTOR DE MINIMIS ÎN AGRICULTURĂ”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. agro24 says:

  Nu spun ca subventiile nu sunt bune, insa se acorda prea tarziu ….. ar trebui facut ceva in acest sens, pentru a ne bucura de bani mai repede si a putea investi mai departe, de ce nu intr-o alta cultura.

  1. Antoniu says:

   @agro24-Corect. La asta se lucreaza ani de zile si vad ca nu se face niciun progres, din pacate. Ar trebui ca avansul SAPS sa se dea integral in oct.-noi., in dec. sa se dea la o data bine stabilita, integral PNDC-urile, iar in februarie anul urmator, masurile de dezvoltare rurala, 211,212 si 214. La animale, la fel: prevazut anual in buget bani pt bovine si ovine si stabilita o data clara a platilor.

 2. Beian Adina says:

  sunt din alba si pina la aceasta data nu am primit nici un ban de suventie.
  De ce nu primim bani de suventie?

  1. Antoniu says:

   @Beian Adina-va rog sa sunati la centrul local sau judetean de care apartineti si sa intrebati de stadiul in care se afla dosarul dvs. Pentru Campania 2012, plata se face integral in perioada 1decembrie 2012-30 iunie 2013, fermierilor care nu au fost pe lista de avansuri, si diferenta, pentru cei care au incasat avansul(~50% din plata de baza SAPS) in perioada 16-30 noiembrie 2012.

 3. gabriel says:

  Acest sprijin se acorda si agricultorilor caere au terenul in asociatie?

  1. Antoniu says:

   @gabriel- cititi cu atentie aici

 4. ionescu says:

  100 lei/HA#22euro/HA =praf in ochi…..

  1. Antoniu says:

   @ionescu-… la care se adauga subventia de la Apia!

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>