AxaI din PNDR(plati pe suprafata):

-schema de plata unica pe suprafata SAPS

-plati nationale directe complementare: PNDC1,PNDC2,PNDC3,PNDC4,PNDC5,PNDC6

-schema de plata separata pentru zahar

-schema de sprijin pentru orez din zonele defavorizate, altele decat zona montana

Axa II din PNDR(dezvoltare rurala):

Masura 211 ZMD valoare107euro/ha

Masura 212 ZDS  valoare 80euro/ha

                         ZSD  valoare 94euro/ha

Masura 214: pachetul 1-pajisti cu inalta valoare naturala  valoare 124 euro/ha

pachetul 2-practici agricole traditionale- valoare 24 euro/ha

pachetul 3-pajisti pentru pasari

                               P3-IBA – Crex crex   valoare 209 euro/ha

                               P3-IBA – Lanius minor şi Falco vespertinus        valoare 101 euro/ha

pachetul 4-culturi verzi- 130euro/ha

pachetul 5-agricultura ecologica

Varianta 5.1 Culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ)- valoare 162euro/ha

Varianta 5.2 Legume (inclusiv ciupercişi cartofi)-valoare 335euro/ha

Varianta 5.3 Livezi-valoare 393euro/ha

Varianta 5.4 Vii-valoare 393euro/ha

Varianta 5.5 Plante medicinale şi aromatice- valoare 270euro/ha

pachetul 6-pajisti importante pentru fluturi     valoare 240euro/ha

pachetul 7- terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru gasca cu gat rosu    valoare 171euro/ha


58 Comments on “Pachetele financiare la APIA: agromediu si zona defavorizata”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. Rbn says:

  Buna ziua. Sunt interesat de un proiect, fostul 112, si pamantul, respectiv 2 ha il iau in arenda de la tatal meu, dar suprafata este in programul apia, respectiv zona defavorizata, si este la inceputul anului 5. As dori sa stiu daca pot sa preiau eu prin arenda, din anul acesta(inainte de terminarea celor 5 ani) fara ca sa se returneze banii din anii trecuti, si care este procedura. Multumesc

 2. plesea rodica says:

  e primu an cand am sepus cerere pt subventie beneficiez si de zona defavorizata ca am auzit ca nu pentru asa vrea sa stiu.

  1. Antoniu says:

   @plesea rodica-nu, nu aveti dreptul la plati pe zona defavorizata.

 3. Valentin calin says:

  Buna ziua.Domnule Poienaru ce se intampla daca nu respect cerintele pachetului 2 agromediu

 4. gaby says:

  buna seara sunt dintr-o zona montana defavorizata si am 1.5 ha de pasune si as dori sa stiu cat este subventia cu tot cu agromediu si pentru 0,1 ha de livada,va multumesc

 5. nelu says:

  Buna seara! am un teren care a fost trecut la cadastru cu categoria de folosinta arabil,acum vreau sa-l declar la apia fineata.Cum pot sa fac schimbarea, cu carte funciara sau cu o declaratie pe propia raspundere la apia? Va multumesc!

  1. Antoniu says:

   @nelu-intrati pe IPA Online, activati butonul ‘i’ din bara de unelte apoi click in interiorul blocului fizic unde aveti parcela. Vi se vor deshide doua ferestre pop-up, una dintre ele continand atributele blocului fizic. va rog sa-mi spuneti categoria principala de teren si cea secundara.

 6. Josefa Eisele says:

  Buna ziua domnule Antoniu,

  cu atentie urmaresc sfaturile pe care le dati fermerilor.
  Am si eu o “problema”. Detin in jud. Brasov doua terenuri despartite de o sosea. Unul este TA si celalalt este PP. Cum sa procedez pt. a transforma TA in PP ?
  Cine poate sa faca aceasta transactie ? Apia? Cadastrul?

  Va multumesc
  Josefa

  1. Antoniu says:

   @Josefa Eisele-pe adresa antoniu_poienaru@yahoo.com puteti sa-mi transmiteti RO..-ul si parola ,indicand cele doua parcele. De asemenea sa-mi spuneti cum sunt incadrate in planul cadastral de la primarie cele doua parcele, Ta sau PP? Am sa va raspund pe mail, pt a pastra confidentialitatea datelor cu caracter pesonal(Legea 677/2001).

 7. Pop Mihai says:

  Nu am primit inca plata pe pechetele de agromediu pe teren? Nu stiti cand se vor finaliza,am primit doar avansul in luna noiembrie????

  1. Antoniu says:

   @Pop Mihai- din raspunsurile fermierilor, primite de la la Apia, inteleg ca in luna martie 2013 se vor relua platile. Mare atentie insa! reducerile liniare vor fi mari si subventia diminuata pt fiecare fermier. De ce? pt ca Ro a negociat o suprafata de peste 8 mil ha pt subventii pe suprafata, iar in 2012 s-au solicitat subventii pt o suprafata de peste 9 mil ha. Astfel, reducerile se aplica tuturor fermierilor, pana la suprafata negociata.

 8. ioan euzeb says:

  cand incep platile la minim DOUA VACI CU LAPTE pt anul 2012.?sau altfel spus pt VACA DEFAVORIZATA din zonele montane defavorizate.iara si se vor da acesti bani la vara cand vaca i la pascut si acum nu am bani sa i cumpar furaje ??vai de ea organizare in AGRICULTURA………….. multumesc

  1. Antoniu says:

   @ioan euzeb-important sa se dea acesti bani. din pacate fermierul roman a ajuns la mila propriilor autoritati sa cerseasca banii care apartin unei intregi comunitati europene. si asta an de an, din pacate.

 9. socaciu ion bogdan says:

  anu trecut am facut o cerere pt reziliere a unor terenuri de la apia intrebarea ar fi daca din anu acesta voi beneficia de plata pe agromediu sau ce am declarat anu trecut se respecta 5 ani si daca cu un efectiv de 50 de capre pot beneficia de proiectu masura 141 si daca se mai face acest proiect va multumesc pt intelegere

 10. nelu says:

  pentru vaci de lapte in zona de munte defavorizata cit e subventia+cota de lapte?va multumesc!

  1. Antoniu says:

   @nelu-simplu de tot: sunati aici si la Autorizare CNDP şi Ajutoare specifice Comunitare, Măsuri de Piaţă, va vor spune cat este subventia la vaca de lapte din zona de munte defavorizata si la serviciul Administrare şi Control Cota de lapte, cat este cota de lapte.

 11. ionel says:

  sunt dintr-o zona montana defavorizata si am citeva ha de teren(pasuni si finete permanente),as vrea sa stiu cit e subventia pe ha cu tot cu agromediu? va multumesc!

  1. Antoniu says:

   @ionel-119 euro/ha plata de baza denumita SAPS + 107 euro/ha zona montana defavorizata ZMD + 124/euro/ha pachetul 1+58euro/ha practici agricole traditionale=… suma la care se aplica reduceri liniare, daca se depaseste suprafata negociata de Ro cu instit. europene si coeficienti de degresivitate daca ai suprafete mai mari de 50 ha

 12. Matei says:

  Ce mai faceti, domnule inginer Antoniu? Multumim pentru toate postarile facute pe site!

 13. CEPYPY says:

  DA MULTUMESC ,,,,SI EU CARE CREDEAM CA TRE SA INTRE BANIII,,,,,,,,,,,,,,,,

 14. CEPYPY says:

  D-LE ANTONIU L-ATI PRIMIT?

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-am si raspuns

 15. CEPYPY says:

  DOMNULE ANTONIU ,,AM PRIMIT RASPUNSUL DE LA APIA ,PE MAIL VIL TRIMIT D-VS PE MAIL CA NU PREA INTELEG CE SCRIE ACOLO?

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-ok

 16. CEPYPY says:

  MULTUMESC DOMNULE MOCANU DE RASPUNS

 17. CEPYPY says:

  MULTUMESC DOMNULE ANTONIU PS ARENDASUL SUNT EU…DECI NU E NICI O PROBLEMA MULTUMESC DE RASPUNS

 18. CEPYPY says:

  D-LE ANTONIU AM SI EU O INTREBARE,….AM O MATUSA CARE ARE O SUPRAFATA DE 10 HA …I SE ACORDA SPRIJIN PENTRU (ZSD)LUCREAZA TERENUL IN PARTICULAR……ARE MASURA (ZSD)DE 2 ANI …EA NU MAI POATE SA LUCREZE TERENUL DIN CAUZA VIRSTEI SI VREA SAL DEA IN ARENDA…(ZSD)ARE CUMVA VREO CERINTA ADICA SA FACI AGRICULTURA PE RESPECTIVUL TEREN 5 ANI?….VA ROG SA-MI RASPUNDETI VA MULTUMESC

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-in cererea de plata pe 2012 de aici la pag. 3 pct. 5, si pag.4 pct. 15 cititi cu atentie. in concluzie, cel caruia ii va da in arenda pamantul trebuie musai sa preia si contractul pt ZSD-ul, altfel matusa va returna banii din urma pe aceasta masura. Nu cred ca arendasul va refuza un ban in plus si va prelua si contractul cu ZSD.

 19. CEPYPY says:

  da domnule Antoniu dar coeficientul de reducere lineara la zone defavorizate????? nu am depasit la acestea suprafata negociata in 2007 pina anul asta la zone defavorizata nu sa aplicat nici un coeficient de reducere lineara ,din cite stiu , ma uit pe deciziile mele din anii precedenti ,si nu am la zsd reducere ….. zic si eu asa ..defapt nu stim ce drac sa mai credem cu calculele lor…

 20. CEPYPY says:

  d-le Antoniu sc ,dar va contrazic …a loat saps in valoare de1450 ron…iar ceilati din ianoarie e zona defavorizata…6*80*4.3=2064ron in ianoarie s-au facut plati pe agromediu si sone defavorizate……..am o matusa care a loat tot asa au calculat euro la 4.3 in nici un caz la 4.5 …A AVUT 10 HA CU 94 EURO=940EURO ,SI A LOAT 4051 RON DECI EURO LA 4.31

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-d-na Visan Dorina n-a specificat daca terenurile au fost cultivate. Am presupus eu. Calculul nu s-a facut la un curs mai mic decat cel dat de Banca Centrala Europeana. Sumei-rezultata la matusa dvs si la VD-, i s-a aplicat coeficientul de reducere lineara, in niciun caz nu s-a ‘umblat’ la cursul de schimb. Daca tot au primit bani, fermierii sa ceara decizia de plata si acolo se vede clar ce bani au intrat, pentru ca Apia, desi are obligatia sa dea decizia, n-o mai face din lipsa de bani pt. taxele postale.

 21. visan dorina says:

  DLE INGINER REVIN SI VA SPUN CA SUPRAFATA DE TEREN SE AFLA IN COM CHIOJDEANCA JUD PRAHOVA SI ESTE ZONA DEFAVORIZATA ALTA DECIT CELE MONTANE IAR CONTRACTUL ESTE PE NUMELE SURORII MELE PETRE ELENA SI AVEM O SUPRAFATA DE 6HA ,AM LUAT IN OCT 1450 LEI SI IN IAN 2060 LEI VREAU SA-MI SPUNETI DACA AS MAI AVEA DE LUAT SI DACA IN E
  I AU INTRAT SI CEI 100 RON/HA
  MULTUMESC ANTICIPAT .

  1. Antoniu says:

   @visan dorina- ati primit doar plata SAPS +PNDC pe cele 6 ha. Urmeaza sa primiti 80euro/ha x 4,5383 RON x 6ha pe ZDS(zona defavorizata de conditii naturale specifice). Cei 100Ron/ha se dau pt. seceta si prin DADR am inteles, nu prin Apia. Va rog sa sunati la Apia si sa solicitati decizia de plata.

 22. visan dorina says:

  va rog sa-mi raspundeti si mie dle inginer ;pentru zone defavorizate ce suma trebuia sa primesc la ha?pina acum am primit mai putin decit anul trecut iar din cite stiu eu trebuia sa mai primim anul acesta si 100/ha in plus ?

  1. Antoniu says:

   @visan dorina-zona def. e de doua feluri” montana ZMD si alta decat cea montana:ZSD si ZDS. In care sunteti si in ce jud.?

 23. CEPYPY says:

  am inteles in mare d-le Antoniu e cu albastru ( antentie)dar nu inteleg rostul ei ADICA SENSUL EI ,MENTIONEZ CA AM MAI AVUT (ATENTIE)DAR NU CA ACEASTA

 24. CEPYPY says:

  domnule Antoniu eu am intrat pe IPA si nu inteleg o (atentie)(atentie parcela 19 c se recaseste intro zona cu restrictii pentru practicarea activitatilor agricole. verificati daca aveti dreptul de a solicita sprijin in locatia respectiva)pai cum vine asta eu am si propietate acolo in sola respectiva ,si fac agricultura acolo de 20 ani …..cei cu( atentia) astaam doua sole cut atentie),una cu 15 ha alta cu 25 ha ce inseamna asta?va rog sa-mi raspundeti va multumesc

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-este o atentionare scrisa cu albastru, pentru care softul te lasa sa digitizezi. Tot cu albastru o sa va apara la digitizare o atentionare pe care va trebui sa o corectati, pentru ca altfel va va face debitor, si anume la digitizarea unei parcele, suprafata digitizata sa nu fie cu 20% mai mica decat suprafata declarata. Cele scrise cu rosu, la fel: unele atentionari sunt blocante si trebuie rezolvate, altele peste care puteti trece. Discutam cand va apucati de digitizat incepand cu 1 martie 2013.

 25. Matei says:

  O intrebare, domnule Antoniu! O parte din terenul agricol pe care il detin, cca. 2 ha,din total de 6,8 ha nu mai este lucrat de 3 ani, pentru ca este un sol argilos. Am vrut sa-l trec la pasune, ca este in apropierea pasunii comunale, dar au zis sa nu schimb pana anul acesta. Ce ma sfatuiti, il trec la pasune?
  Multumesc tare mult!

  1. Antoniu says:

   @Matei-activati butonul interogare “i” din bara de unelte de pe IPA Online apoi click in interiorul blocului fizic unde aveti cele aprox. 2 ha nelucrate. Se va deschide o fereastra si veti afla informatii despre blocul fizic. Daca la categoria de folosinta principala aveti TA si la categoria de fol secundara PP atunci puteti schimba fara ‘jena’. Sperietura pentru Apia este ca din 2010, prin lege, Armata a preluat actualizarea blocurilor fizice, iar practic face asta din 2011. Schimbarea de cat. de folosinta le da batai de cap catanelor, probabil ,dar din pct. dvs. de vedere puteti sa va schimbati cat. de fol. atata timp cat nu exista o interdictie; exceptie fac terenurile aflate sub angajament.

 26. Matei says:

  Multumim domnule inginer. Toate cele bune!

 27. Mircea B says:

  Este foarte curioasa comunicarea dintre APIA / Min AGriculturii / Guvern / Ponta / Constantin / Chitoiu şi fermieri după 9 decembrie 2012. Până la această dată se spuneau lucruri exacte: se va da atat pe ha, până la data x, a fost autorizată plata, etc. După 9 Decembrie o tacere deplina, anunturi pe site seci: se va relua, la multi ani s.a.m.d. Aproape in fiecare seara Ponta iese la TV, la radio, la Hotnews şi de o luna astept un ziarist sa ii puna o intrebare de subventiile din anul 2012. Numic si nimeni… Il lasa sa bata apa in piuă cu subventiile de acum incolo, cu sprijinul pe care il da agriculturii. Culmea culmilor a fost acum doua yile la Federatia Agrostar cand tampitii de jurnalisti au pus intrebari de genul: clasa yero la scoala sau la gradinita, coabitarea cu Presedintele, rolul femei in zona rurala. Aceleasi intrebari si pt Min Agriculturii (si el de faţă): taxarea la micul fermier, luam mai putin de la mai multi. Doamne Fereste. Si bomboana pe colivă: intalnirea era in curtea Federatiei Agrostar. Despre cand se platesc subventiile, sumele nesosite de la Trim 3 pentru acciya la motorina, despre dosarul degeaba pentru trim 4, de ce unii fermieri au primit si altii nu, de ce platim PNDC1 ne oprim si apoi reluam AXA2? De ce nu se plateste SAPS ca sa putem deconta catre Bruxelles? Si despre greutatile unui an catastrofal in 2012 si cum vom ajuta agricultorii… tacere. Si atunci vina este a noastra. O seara buna tuturor!

 28. Matei says:

  Astazi au intrat bani la restntieri AXA 2

  1. Antoniu says:

   @Matei-incep sa mai curga si vesti bune pe strada noastra! Ma bucur pentru toti care au primit banii. Ceilalti sa mai aiba putina rabdare, pentru ca vor primi banii; toti care au dosarele in regula.

 29. Matei says:

  …ce mai stiti de bani, la cei care nu au primit nimic?

 30. Matei says:

  De la finante, au virat banii in conturile fermierilor( foarte putini din zona mea)vineri si luni, acum pauza. Sa mai intre ceva bani luna asta? Eu vorbesc de jud. Hunedoara.

 31. DOLHA ADRIANA says:

  SI LA MOLDOVENESTI CLUJ A INTRAT BANI PE ZONA DEFAVORIZATA VINERI 18.01.2013

 32. visan dorina says:

  banii au intrat astazi in contul beneficiarilor apia

 33. Matei says:

  Eu sunt din TARA HATEGULUI, zona montana defavorizata. Inseamna ca trebuie sa intre ceva bani, din ce am citit aici.
  Multumesc!

 34. Matei says:

  Ma bucur tare mult ca am gasit acest site Finantare.ro.
  Domnule ANTONIU, ati adunat multi fermieri aici, in jurul d-tra. E bine ca putem avea informatii utile si o gandire liber exprimata. Tot inainte!
  Matei

  1. Antoniu says:

   @Matei-ma bucur si multumiri tuturor. va rog pe toti sa intrati in cererea dvs. de pe IPA Online si sa va ‘jucati’ cu toate optiunile ca sa nu va mai ‘intoarca’ nimeni. pentru orice neclaritate vorbim aici.

 35. mingita vasile says:

  cind intra subventia la motorina pe trim 4 cind nici cel pe trim 3 nu a intrat integrala iar subventia pe suprafata ca e SAPS sau PNDC vor intra dupa 20 februarie din sursa sigura de la APIA nu va mai faceti griji si apucati va de treaba CU RESPECT

 36. Dobrei Dan says:

  Corect, domnule Mocanu.

 37. Dobrei Dan says:

  Mircea, un coleg de forum, spune ca au intrat bani in contul lui, vineri la ora 17!!!!
  Doamne ajuta!

 38. Dobrei Dan says:

  Am citit pe alte forum-uri ca o serie de fermieri au sunat la APIA Bucuresti si le-a comunicat ca de luni intra banii pe AXA 2. Inseamna ca a avut dreptate APIA Iasi, au stiut ceva.

 39. Dobrei Dan says:

  danut nicoara…vedem luni, marti in conturi. Daca sunt goale, e pacaleala! Ma mir ca domnul Antonie nu stie nimic despre plati, asa ca stam sa vedem saptamana vitoare.

 40. danut nicoara says:

  mocanu aurel este o informatie oficiala sau speculatii?

 41. Dobrei Dan says:

  …domnule Mocanu Aurel, speram sa fie adevarat, ca nu mai credem nimic. Multumim pentru informatie!
  Doamne ajuta..

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>