HPIM7331

Toate ONG-urile din tara si strainatate trebuie sa faca plangere penala impotriva lui Ponta Victor, a membrilor guvernului si a trusturilor de presa beneficiare a publicitatii de la RMGC.

In Fapt:
1. fostul procuror cu pregatire juridica, numitul Ponta Victor, actual sef de guvern, a aprobat si a trimis spre aprobare in Parlament o lege fara forma si fara avizul Ministerului Justitiei, prin tentativa de inducere in eroare a deputatilor si senatorilor, favorizand astfel o firma privata in detrimentul interesului public.
2.referitor la legea pe care numitul Ponta Victor a aprobat-o in Guvern, apoi a inaintat-o spre dezbatere in Parlament, a declarat, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, ca va vota impotriva ei.
3.manipularea societatii civile, impreuna cu o parte a mass-media si coalitia aflata la guvernare, prin prezentarea agresiva si fara precedent, in toata aceasta perioada, a publicitatii costisitoare oferita de catre firma RMGC trusturilor media, pentru a prezenta doar punctul acesteia de vedere, fara a prezenta manifestatiile din strada si puncte de vedere ale celor care sunt impotriva proiectului.

In Fond:
1. Pozitia Ministerului Justitiei este clara si defineste aspectele de neconstitutionalitate ale legii propuse spre dezbatere forului suprem, Parlamentul:’dubla expropriere’, statul si firma privata pot expropria deopotriva; ‘entitatea publica’ fiind definita si firma privata.
2. Ministerul Agriculturii, prin numitul Constantin Daniel, ministru PC, reprezentant indirect a Grup Intact(beneficiar publicitate RMGC), nu precizeaza in lege garantia ca fermierii expropriati nu vor trebui sa inapoieze subventiile pe pasunile cu pachete de agromediu, angajamente facute sub contract pe cinci ani cu APIA, desi, REGULAMENTUL (CE) NR. 1974/2006 AL COMISIEI din 15 decembrie 2006, art 46 si 47, nu prevede obligativitatea returnarii subventiilor in caz de forta majora, cu conditia ca fermierul sa anunte agentia de plati inainte cu 10 zile de data expropierii.
3. O parte a actionariatului firmei private se afla in cercetari internationale, asupra acesteia desfasurandu-se in mai multe tari anchete privind modul de mituire a unor sefi de stat si de guvern.
4.Anuntarea de indata a Bursei din Toronto, pentru posibile practici speculative privind cresterea artificiala a actiunilor companiei, in acord tacit cu un guvern dintr-un stat european.

Concluzii: anchetarea de indata a membrilor guvernului, a premierului si a trusturilor de presa beneficiare a publicitatii RMGC, sub aspectul infractiunilor de fals, uz de fals, inselaciune si tentativa de frauda in dauna interesului public; ancheta privind manipularea bursei din Toronto in scopul cresterii nejustificate a valorii actiunilor firmei RMGC pe piata bursiera; cercetarea de indata a firmei RMGC, cu ajutorul organelor in drept, in acord cu ministerele de justitie din tarile in cauza, privitor la partea din actionariatul RMGC aflata in cercetare.


2 Comments on “Ancheta penala impotriva lui Ponta Victor si a sustinatorilor proiectului Rosia Montana”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Rossi says:

    Imi pare rau ca nu sunt in domeniu pentru ca altfel sigur as fi participat la o astfel de initiativa. Sper sa se gaseasca un numar suficient de mare de avocati care sa puna in miscare acest proces.

  2. Sara says:

    Foarte bine, ma bucur ca mai exista oameni inteligenti si curajosi. Felicitari pentru organizarea demonstratiilor. Faceti cumva sa va organizati. Cooptati-l in demersul vostru si pe prof.dr. Radu Golban (vezi facebook-pagina oficiala).

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>