poza de la Catavencii

Motto : ‘Victor Ponta sa traiesti, mineritul sa-l pornesti’

Acest articol se adreseaza si organelor statului care monitorizeaza in draci in aceasta perioada ‘dusmanii’ proiectului exploatarii Rosia Montana, pentru a verifica daca Electrica SA a inceput cu adevarat sa construiasca infrastructura pe banii nostri pentru Rosia Montana Gold Corporation(RMGC), inainte ca firma sa obtina toate autorizatiile pentru inceperea exploatarii.
Circul la care asistam cu infiintarea unei comisii si deplasarea acesteia pe banii contribuabililor la Rosia Montana, ne indreptateste sa credem ca socoteala de la Parlament nu se potriveste cu socoteala din Piata Universitatii.
O vorba care circula prin targ, spune ca la nivelul conducerii PSD, s-a trasat, pe sest, unuia ce si-a tras departament pentru energie la usa lui Vosganian, de a da ordinul ca Electrica SA sa traga liniile de distributie a energiei electrice si sa faca statiile de transformare de pe amplasamentul RMGC.
Pregatiri intense se fac la filialele de distributie a energiei electrice, pentru furnizarea de stalpi de inalta tensiune, zeci de km de cabluri si transformatoare necesare demararii proiectului.
Se stie de existenta liniei de 110kV care vine de la Zlatna, facuta pentru exploatarea Rosia Poieni si operata de Electrica SA. Linia de inalta tensiune traverseaza amplasamentul proiectului RMGC si trebuie deviata. Ar fi o joaca pentru electricieni, dar cu conditia ca devierea sa se faca ziua, la vederea autorizatiei data de catre autoritati pentru inceperea exploatarii.
Electrica SA se mai pregateste pentru achizitionarea transformatoarelor de 63/80 MVA pentru statia de transformare si racordarea acesteia la bucla de 110kV, Zlatna-Rosia Poieni, si achizitionarea a inca doua transformatoare de 12,5 MVA. Sa faci rost de zeci de km de cabluri necesari exploatarii, n-ar fi o problema ; au ramas multi km de la minele inchise si de la ..mineriade.
Daca in aceste conditii Electrica SA incepe sa traga cabluri si sa monteze transformatoare, asteptand plata, probabil dupa efectuarea lucrarii, sa ne spuna ce va face atunci cand exploatarea va fi terminata, cunoscand faptul ca unele dintre transformatoare contin bifenili policlorurati.


No Comments on “Unda verde pentru exploatarea cu ceanuri de la Rosia Montana!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>