Bizonii Apia

Speriat de retinerea in arestul politiei Suceava a lui Dorel Benu, dir. gen. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), in scandalul subventiilor comunitare si nationale acordate ilegal, dir. exec. al Centrului judetean APIA, Cluj, Adrian Zaharia a trimis o scrisoare angajatilor sai:

“Buna ziua,

Avand in vedere situatia aparuta in presa referitoare la cercetarile ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie de catre functionari publici din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, va aducem la cunostinta mai jos stirile aparute in presa nationala.
Totodată am rugamintea sa tratati cu multa atentie gestionarea dosarelor de plata (pe suprafata, zootehnie sau alte masuri) iar pentru orice nelamurire sau suspiciune va rugam sa contactati Centrul Judetean APIA Cluj.

Va multumesc”

Marea teama a directorului APIA Cluj rezulta din faptul ca Dorel Benu a picat pe interceptari si astfel ar putea afla pulimea cum se ajunge din prodecan la USAMV Cluj in functia de dir. exec. al centrului judetean, fara sa ai habar de ceva.

Initial Zaharia a picat examenul de director, Benu dorind sa instaleze un PSD-ist la Cluj. Dupa interventia lui Daniel Constantin-coleg de generatie, de partid si de liga a studentilor din universitatile agricole cu Zaharia-, acesta l-a reinscaunat impotriva dorintei pesedistului Benu.

O alta teama, de data aceasta cu sunete de catuse, rezulta din faptul ca, APIA Cluj este suspectata ca ar fi dat subventii pe bizoni firmelor SC R&K HUNTING SRL si ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE din RECEA CRISTUR, jud. Cluj.

Aceste firme au sau au avut pasuni comunale luate in arenda, solicitand subventii pe suprafata cu conditia sa aiba animale in exploatatie. Cele doua firme, din informatiile aparute in presa clujeana, cresc in regim intesiv animale salbatice si anume bizoni.

Exista suspiciunea ca cele doua firme ar fi luat subventii pe animale si pe suprafata fara a avea acest drept, bizonii neputand fi inclusi in categoria bovine sau bubaline. Dupa cum stim, reglementarile comunitare si nationale nu acorda subventii pentru animale salbatice.

Din acest motiv, Zaharia s-a consultat si la APIA Bucuresti cu ‘bizonii’ de acolo, incercand probabil sa stopeze depunerea cererii de subventie in 2014 pentru SC R&K HUNTING SRL.

In schimb, ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE si-a depus cerere de subventie pe suprafata in 2014, achizitionand probabil, conform legii, animale pentru care se pot da subventii, asigurand si incarcatura de animale pe suprafata concesionata de la primarie.

Daca nu este asa, DNA-ul e la cotitura si ar putea sa ‘salte’ histrionii, exact in ordinea operatiunii de la Suceava: dir. exec.(Adrian Zaharia), dir.exec. adj. (Ioan Merca), sef serviciu Masuri Specifice(Marica Valer) si sef serviciu Autorizare Plati(Ciuca Maria).

 


No Comments on “APIA Cluj? Ho ‘bizonio’ di te!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>