uta-utaAni de-a rândul micii fermieri au fost drastic sancționați, fie pentru declarațiile neconforme cu realitatea din teren, fie pentru nerespectarea normelor de ecocondiţionalitate.

Nu s-a aplicat nicio sancţiune funcționarilor statului, care nu cunosc limba română scris și vorbit, o condiție eliminatorie pentru a fi numit într-o funcție publică.
Pe lângă manualele APIA, traduse de multe ori greșit și editate într-o română plină de greșeli de ortografie, iată cum transmite un funcționar de la APIA Central subiectul unui mail adresat centrelor locale:’S-a deblocat criteriile C9 și C10 referitoare la pragul de 7,7 ha mici fermieri’. Corect este :’S-au deblocat criteriile C9 și C10 referitoare la..’

Acest Uță Adrian a fost șef birou la APIA Curtea de Argeș și în mod miraculos a aterizat împreună cu soția sa la APIA Central. Cum ar veni, pe limba expeditorului mail-ului de mai sus: ‘Uţă Adrian si soţia sa a aterizat…’
El dă indicații prețioase colegilor din teritoriu: ‘avem rugămintea să verificați existența bifei de mic fermier din dosarele fermierilor’ pentru că ‘trebuie să vă asigurați că nu sunteți vinovați de operarea eronată’.

Nu vreau să-l incriminez pe Uță de solidaritatea cu colegii săi, însă, colegii domniei sale trebuiau să informeze fermierii atunci când la depunerea cererilor nu aveau voie să-și mai adauge teren după închiderea sesiunii de depunere , tocmai pentru a nu depăși plafonul financiar în care se încadrează micii fermieri.
Pe de altă parte, chiar dacă s-au încadrat în statutul de mici fermieri, unii dintre aceștia vor pierde, nu din vina lor, datorită faptului că se află în zone cu pachete financiare multiple iar softul APIA îi scoate automat din sistem, pentru că au depășit estimările financiare pentru mic fermier.
Așa ceva este de-a dreptul stupid iar APIA trebuie să remedieze urgent parametrii față de care softul face astfel de estimări.

După cum se observă, 6200 de fermieri vor pierde bani, de care nimeni nu are nicio treabă și fără ca cineva să răspundă. În schimb, funcționarilor li se spune să se ferească de vreo vina, anticipandu-se contestațiile micilor fermieri perdanţi, la instituțiile de forță ale statului.

Un ‘cadou’ de 1 iunie făcut micilor fermieri nici că se putea mai frumos!


No Comments on “De Ziua copilului, sancțiuni drastice pentru Micii fermieri!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>