agri-coolÎncă de la început l-am suspectat pe Achim Irimescu că face ce vrea la ministerul pe care-l conduce. ‘Şcoala’ lui Vasile Pușcaș se pare că își spune cuvântul. Plecări în vizite exotice, numiri și schimbări după bunul plac, primiri de miniștri, negocieri în numele României, centrat și dat cu capu’-spart, cum s-ar spune.

Mai nou, se pregătește să numească, urmare a unor ‘concursuri’ transparente și fără inhibiții, atașați agricoli pe lângă ambasadele românești din 12 state.

Fără avizul lui Cioloş, fără ‘deştiul’ lui Prună, fără aviz de la Finanțe, cu o semnătură doar a unui secretar de stat de la Externe, pe un ordin publicat pe repede-înainte, ieri, în Monitorul Oficial, partea I, nr. 990/8.12.2016.

A mări schema ambasadelor cu atașați agricoli, denotă faptul că atașații economici existenți nu-și fac treaba.

Cu 12 mașini și un consum de 300 l pe luna, cei 12 atașați agricoli vor intermedia afaceri agricole pentru prosperitatea patriei. Ce să-ţi spun!

Condiția de participare la concurs este să fii funcționar public din minister sau din agențiile din subordinea MADR.

Nu cumva viitorii atașați agricoli, acoperiți de cojoacele de lână, vor fi acoperitii Serviciului de Informații Externe? E la mintea oricărui copil, faptul că, un atașat de orice fel , se va supune rigorilor de comunicare, deplasare și securitate specifice oricăror ambasade.

Parcă vad cum la plimbarea cu mașina MADR-ului, prin târgurile și oboarele străine, unde ataşatele agri-cool își vor face veacul pentru a vinde produsele românești, vor fi prezenţi şi câte un șofer cu urechi pe post de radar.

Cui vor raporta activitatea externă acești atașați?

Probabil Irimescu își extrage acoperitii din agențiile din subordinea MADR-ului și își formează o divizie ‘agro-informativă’.

În acest context, ne întrebăm, în mod firesc, dacă fetele de pe ‘divizia’ Orientul Mijlociu trebuie să fie blonde și ce măsuri trebuie să aibă?.

Nu, nu măsuri de agromediu, ci măsuri la piept, talie și șolduri, pentru ca președinții de asociație ai crescătorilor de ovine, caprine şi bovine de carne-prietenii de suflet și agenți electorali ai lui Irimescu-, să-și poată valorifica produsele.


No Comments on “Ataşatele agri-cool!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>