sedintaCa un făcut, exact în ziua în care Florian Coldea a fost suspendat de la conducerea operativă a SRI, Florin Ilia, managerul general Siveco, a declarat pentru Mediafax, fără să-l întrebe cineva, că softul APIA va funcționa și că de acum încolo nu vor mai fi probleme cu întârzierea plăților pentru fermieri.

Ieșirea intempestivă a lui Florin Ilia la declarații, ne arată, de fapt, cine conduce APIA, dar e și un semn de slăbiciune al firmei Siveco la pierderea unui susținător de nădejde în persoana lui Florian Coldea.

Cum e posibil ca un inculpat penal și urmărit internațional, Sebastian Ghiță, care este în spatele Teamnet sau o condamnată definitiv pentru corupție și spălare de bani cu țiganii de la Sinteşti, Irina Socol, patroana de la Siveco, să câștige toate licitațiile la APIA? Mai mult, să dețină ‘cheia’softurilor care fac plățile comunitare pentru fermieri, îi controlează și sancționează doar pe unii iar pe alții niciodată. Nu-l mai adăugăm pe arestatul la domiciliu pentru flagrant de spagă, Tiberiu Urdăreanu de la UTI, care are și el ‘firimituri’din contractele cadru ale Siveco sau Teamnet cu Apia. Lista ar putea continua și se află pe SEAP printr-o simplă filtrare.

Venirea tehnocraților la conducerea guvernului a legitimat acțiunile de forță și dezvoltarea afacerilor SRI în toate agențiile statului român, înlăturând de la butoane o întreagă pleiadă de politicieni care nu erau colaboratori SRI.

La conducerea MADR a venit, după cum știm, un alt posibil ‘acoperit’care a încercat să deblocheze plățile către fermieri în Campania 2015. Dacă vă mai amintiți, a transferat întreaga vină a lui Siveco și Teamnet , pentru neefectuarea softului de plăți la timp, deși, banii fuseseră încasați, pe umerii funcționarilor APIA.

Apoi, în loc să restructureze agenția, a început să plece în străinătate sau să primească omologi străini, sub masca promovării agriculturii românești, de ziceai că el este prim-ministru. A inventat 12 posturi de atașați sau mai bine zis de ‘acoperiţi’ agricoli pe lângă ambasadele românești , pentru același scop de promovare a agriculturii, când știm cu toții că ‘acoperitii’ ambasadelor au în fișa postului și promovarea intereselor economice ale României. A mai solicitat angajarea a 50 de persoane la APIA, pentru actualizarea LPIS, motivând că Direcția Topografică Militară, aflată sub contract, nu mai are personal suficient iar personalul agenției este prost pregătit, motiv pentru care Comisia Europeană a sancţionat România.
Aceeași persoană și-a pus oamenii la APIA numindu-i cu mandat pe perioadă limitată, fără să organizeze concursuri, știind faptul că, întreaga conducere APIA este decapitată de către DNA.

Nu contează pentru nimeni nici în acest moment, faptul că, directorul Direcției Antifrauda APIA(DACIS) este fost ofițer SRI, persoana de contact de la toate licitațiile atribuite de către agenție firmelor agreate de SRI este o fostă colaboratoare a vechii securități, sau că soții sau soțiile celor din conducerea APIA sunt parlamentari, ofiţeri activi sau în rezervă SRI, MAPN, șefi de agenții, șamd., pentru care posturile sunt menținute la plecare și ‘încălzite’ la întoarcere.

Un caz de notorietate este soția actualului șef MADR, nimeni alta decât directorul Direcției Resurse Umane de la APIA.

Într-o astfel de organizare securistă, toți nedreptățiții, fie ei fermieri sau functionari, care își caută sau îşi vor căuta în instanţă drepturile, sunt sortiţi sau vor fi sortiţi eșecului, pentru că structurile statului din ‘câmpul tactic’ apără și se apără cu înverșunare.


No Comments on “SRI, Siveco și Teamnet fac legea la APIA”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>