La APIA se petrec lucruri trăsnite, am putea zice, de când toate centrele județene au primit personalitate juridică. Geaba merge Petre Daea, ministrul MADR, deghizat în fermier pe la centrele județene APIA, ca să dea un bot în boaşele funcționarului, ca mielul la oaie,  cum se spune, da de l-ar prinde cu ceva nereguli.

Centrele județene fac oricum ce vor. Au prins curaj, mai ales că bugetul MADR îl depăşește pe cel al MAPN.

Intrând pe SEAP, Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pe lista de cumpărături directe atribuite, constatăm că APIA Hunedoara, precum alte centre județene, cumpără la greu servicii și consumabile necesare bunei desfășurări a activităților centrului județean și centrelor locale arondate.
Observăm astfel că C&C Computers SRL, abonată la lista de furnizori, vinde către Apia Hunedoara capsatoare, hârtie copiator, cartușe tonner, elastic, pungi, notes adeziv, capse, ordine de deplasare, photoconductor imprimantă, prelungitoare, prize, textmarker pelican, foi de parcurs, registre de intrare-ieșire, reparații IT, etc.
Tora Print vinde hârtie igienică în trei straturi(geografice), prosoape de bucătărie, registre format A4, plicuri siliconice și cutii de arhivare.
Autocar Serv face revizii auto la mașinile instituției. Diacom Prestcom verifică sistemele de alarmă. Alice Grem Impex face și ea reparații auto dar la SUV-urile din dotarea Apia Hunedoara.
Asta pe partea mecanică pentru că One Side face reparații instalații electrice.
SANEX vinde capace WC de culoare albă(nu maro!), clapete WC, zăvoare ușă, baterie instalație apă, corpuri de neon, colţari, dibluri, burghie, soluţie de geamuri, pronto spray, mopuri și prosoape.
Curățenia în instituție o face Asociația MERIT, Asociația pentru Mediu, Ecologie, Responsabilitate, Incluziune Socială, Tineret.

Dar cea mai tare achiziție a APIA Hunedoara s-a făcut în data de 17.03.2017. În aceeași zi s-a inițiat anunțul și tot atunci s-a și atribuit. Valoarea este, țineți-vă bine, de 45.000 RON, mai exact 9.888,154 EURO.
Apia Hunedoara a solicitat prestarea unui număr de 3.400 de ore, pe bază de contract, cu un număr de opt persone în perioada 20.03.2017 până la 31.05.2017, conform ofertei nr. 4 din 15.03.2017.
Firma căreia i s-a atribuit contractul este Elena’s Modern Fashion din Bucureşci, jud. Hunedoara.
Când am văzut așa ceva, normal că m-am întrebat ce servicii ar putea face o firmă de fashion, în afară de a îmbrăca personalul Apia care lucrează la controlul pe teren. Dar din descrierea achiziţiei se pare că firma de fashion prestează, probabil, cu opt persone făcând 3.400 ore paradă a modei prin instituția publică.
Pentru a mă lămuri, am pus mâna pe telefon și dă-i și sună:
-Alo, bună ziua! Sunteți Elena’s Modern Fashion? după care m-am prezentat.
-Da, bună ziua, spuneți..
-Cu cine am plăcerea să vorbesc?
-Spuneți.
-E secret?
-Nu. Otilia Oancea, administrator, îmi răspunde ea cu greu.
-În legătură cu contractul cu Apia Hunedoara, ce îmi puteți spune? adăugând detalii privind orele de prestare a serviciului și suma contractului.
-Haide domnule, vreți așa la telefon să discutăm?
-Da, dar e vreun secret?
-Nu. Dar la telefon vreți să discutăm..după care îmi închide brusc telefonul în nas. Vorba aia, ți-l pun pe nas și-acol’ ți-l las!
Nu mă dau bătut și sun la Apia Hunedoara pentru a obţine un al doilea punct de vedere și cer la șefa serviciului economic, d-na Crăciun Mariana. Îmi spune foarte respectuos că funcționarii Coste Darius și Horga Liliana știu mai multe detalii despre contract dar lipsesc și să revin luni. Mai imi spune că dir. exec. Apia Hunedoara știe de contract și să-l sun direct pentru informații.
Sun din nou dar dir. exec. Socol Ioan este plecat. Mi se face legătura cu dir. exec. adj., d-na Veronica Topor, care îmi spune că nu intră în atribuțiile sale un răspuns la întrebarea mea privind contractul de ‘fashion’ și-mi dă numărul de telefon a lui Socol. L-am sunat dar nu a răspuns.

Un contract aflat în derulare pe bani publici, la sfârşitul lunii martie 2017, este atât de secretos încât nimeni nu are voie să vorbească decât dir. exec. Apia Hunedoara, Socol Ioan Marcel!

Contractele prezentate mai sus au valori mici, reparațiile auto nedepășind suma de 3.000 RON și fac parte indiscutabil din serviciile și consumabilele necesare bunei funcționari a instituției, chiar dacă ele sunt prezentate ușor hazliu.

Secretomania din jurul acestui contract m-a făcut să mă gândesc la eventualele preferințe ale APIA Hunedoara pentru unul sau altul dintre furnizori, fapt ce pune în discuţie transparenţa tuturor licitaţiilor pe bani publici.

Socol Ioan Marcel a fost salariat la Eurojobs Petroşani şi este acasă cu plasarea forţei de muncă. Mai este şi actionar la Imobil Instal din Brad.

Cele doua Elene de la Modern Fashion, Suciu Ancuţa Elena, acţionar şi Oancea Elena Otilia, administrator, au prietenii frumoase cu dir. exec. Socol Ioan Marcel si Horga Liliana de la serviciul econominc de la Centrul Judeţean Apia Hunedoara.

Firma Elenelor sau Elena’s Modern Fashion, cu sediul în Bucureşci, dă bine la Deva! Numai că firma asta înregistrată în 2012  se ocupă cu comerţul cu amanuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate. Or, Apia Hunedeoara nu are magazine specializate second-hand. Din 2012 până în 2015 nu a avut niciun angajat dar a avut profit, aşa cum arată site-ul ministerului de finanţe. Suciu Ancuţa Elena figurează în declaraţia de avere şi interese din 2016, director numit temporar de PSD la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, acţionar 90% la Invest Credit Gold, cu 50%  la Elena’s Modern Fashion, cu o participaţie nespecificată la Invest Credit Gold si 100% la Agrocons Business.

Soţul său Suciu Dorin Teofil este avocat în Baroul Hunedoara.

Ancuţa ne mai spune în declaraţie că este secretar executiv la Organizaţia Femeilor Social Democrate Hunedoara şi preşedinte la organizaţia pesedistelor din Deva.  Suciu Ancuţa Elena apare şi pe lista de consilieri din partea PSD la Consiliul Judeţean Hunedoara.

Asta ca să va fie clar!

Până la a-și exprima cele doua firme, una privată şi una de stat, un drept la replică, noi, împreună cu cititorii noștri am putea să ne închipuim orice, începând cu îmbrăcarea sărmanilor din Apia Hunedoara,  prezentarea de modă în fața funcționarilor, până la şpagatul şi podul din picioare drept bonus, dacă din lotul de opt fac parte şi foste gimnaste de la Deva.
Din această cauză s-ar putea ca activitatea de control administrativ a cererilor de subvenţie să fie îngreunată iar plățile către fermieri să fie încetinite sau chiar stopate.

Chiar dacă legea achiziţiilor publice îi permite lui Socol să cumpere direct servicii până în 50.000 Euro, considerăm că achiziţia celor opt persoane pentru a presta la Apia Hunedoara servicii, probabil de arhivare, consultanţă pentru fermieri la depunerea cererilor de subvenţie sau actualizări de blocuri fizice, s-a făcut netransparent, cu dedicaţie pentru cele trei simpatizante PSD şi la o sumă exagerată, din banii contribuabilului român. La care mai adăugăm şi un posibil conflict de interese prin avocatul Suciu Dorin Teofil, care ar putea pe perioada contractului să apere în instanţe doar interesele Apia Hunedoara.

În locul lui Daea m-aș deghiza în Elena’s și aș face podul din picioare numai pentru a prinde în ofsaid funcționarul Apia pentru a-l sancționa pentru această achiziţie, marca PSD!


One Comment on “APIA’s Modern Fashion PSD”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. andrei says:

    bravo lor ca pot fura…dna doarme…nistor si ai lui fura de pe unde apuca…azi apia…maine casa de sanatate…poimaine fondurile europene

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>