La ora la care redactez acest articol, examenul scris pentru concursul de recrutare pentru ocuparea functiilor publice de conducere vacante de director executiv al Agentiei pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului Braşov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti, Targu Mures si Timisoara s-o fi incheiat.

La acest concurs, pentru agentia din Cluj, s-au incris nu mai putin de sase persoane: Aron Bogdan, Bugnar Vasile Iulian, Lup Cristian Eusebio, Mazet Rozor Mihaela Anica, Mihestean Mircea Ioan si Mitile Ana Maria.

De remarcat este faptul ca Mihestean Mircea, actualmente in concediu de paternitate, a fost sef al acestui oficiu. El a fost concediat si in urma procesului de la Curtea de Apel Cluj din 25.11.2015, in dosarul nr. 899/117/2014, este repus in drepturi: ’Admite apelul declarat de reclamantul Miheştean Mircea Ioan împotriva sentinţei civile nr. 6369 din 05.12.2014 a Tribunalului Cluj pronunţată în dosarul nr.899/117/2014, pe care o schimbă în parte, în sensul că obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 1.000 lei cheltuieli de judecată la fond. Păstrează restul dispoziţiilor din sentinţă. Respinge ca nefondat apelul declarat de Ministerul Energiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri declarat împotriva aceleiaşi sentinţe.

L-a urmat Aron Bogdan care, la fel, printr-o sentinta definitiva a Curtii de Apel Cluj din 30.06.2017, in dosarul 1586/117/2016, este reincadrat: ’Dispune reintegrarea reclamantului în funcţia şi postul avut anterior concedierii, acela de Şef Oficiu. Obligă pârâtul Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj-Napoca să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceasta, începând cu data de 25.03.2016 şi până la reintegrarea efectivă.

Ca urmare a OUG nr.43/2017, Articolul 9, alin.(1), privind infiintarea, organizarea si funcţionarea agentiilor pentru intreprinderi mici si mijlocii, atragere de investitii si promovare a exportului,’
Conducerea fiecărei agenţii este asigurată de un director executiv, funcţionar public de conducere, numit prin ordin al ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, în condiţiile legii.’

Astfel a fost numita in functia de dir. exec. AIMM Cluj , Danciu Veronica.

Dupa cum se vede, la AIMM Cluj se aflau in acelasi timp trei sefi: doi fosti sefi de oficiu, din perioada in care agentia avea personal contractual si un dir. exec. pe noua agentie, cu angajati functionari publici.

Din cate se pare Danciu Veronica a renuntat sa se prezinte la concurs pentru a fi validata pe post, lasand de voie, de nevoie, locul altora. Pana la ora la care scriu acest articol, a organizat local concursuri pe posturi vacante si temporar vacante de consilieri.

Eu am contestat concursurile, inclusiv cel de dir. exec. al agentiei, cu desfasurare la ANFP Bucuresti, adresandu-ma ministerului de resort, dar si ANFP.

ANFP-ul nu a raspuns pentru ca si acolo au fost alegeri dupa algoritm si oricum nu este genul sa raspunda, desi, gestioneaza functiile publice si fara avizul ei nu se desfasoara niciun concurs.

Mi-a raspuns ministerul ce coordoneaza agentiile pentru intreprinderile mici si mijlocii, printr-o procedura ilegala. Ministerul s-a adresat lui Danciu Veronica, ea a raspuns ministerului, adresa care apoi mi-a parvenit.

Ea nu avea nicio calitate sa raspunda ca director de agentie, in numele ministerului, referitor la concursul de dir. exec. organizat de ANFP din 28.03.2018 si initiat de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Adresa prin care o directoare de agentie locala numita politic, raspunde in numele initiatorului concursului , ministerul de resort, pentru o functie publica de conducere, avand organizator ANFP, mi-a dat de inteles ca aceasta doamna poate face orice.

Pe plan local s-a incheiat concursul pentru cele doua posturi de consilier. Au castigat cei care au avut note mici la scris si foarte mari la oral.

Dupa cum se poate observa, Aron Aida, sotia candidatului de astazi de la Bucuresti, Aron Bogdan, a devenit brusc , fara vreo experienta in redactare si monitorizare proiecte comunitare, din inginera, consilier superior. Este un drept castigat iar oralul totdeauna face diferenta.

Oare cine va castiga concursul pentru post de dir. exec. al agentiei din Cluj!?.

Ce se vor face de acum incolo angajatii, fosti contractuali deveniti functionari publici, pe o agentie publica ce nu va mai permite pe banii statului si ai nostri, sa se lucreze cu firme de consultanta a diversilor interpusi?

Daca ‘Aida’ de Verdi este o drama romantica, ‘Aida’ de Veronica este o opera politica de un adevarat triumf!


No Comments on “‘Aida’ de Veronica”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>