In foaierul Casei Universitarilor din Cluj-Napoca a avut loc ceremonia de inmormantare a profesoarei Doina Cornea, oficiata de catre Preasfintia Sa Florentin Crihalmeanu, Episcop eparhial de Cluj-Gherla al Bisericii Greco-Catolice.

Printre personalitatile prezente i-am remarcat pe Emil Constantinescu, Laszlo Tokes, Radu Sarbu, Gabriel Liiceanu si Ana Blandiana.

Doina Cornea, a fost un simplu om. Asa spunea fiul ei, Leontin Iuhas, cuprins de durere, in cuvantul de ramas bun. Antevorbitorul lui Leontin Iuhas, un prelat greco-catolic, o cam luase pe aratura, propunand audientei si in special conducerii eparhiei, sanctificarea dizidentei.

Nici Crihalmeanu nu s-a lasat mai prejos si s-a aventurat in laudele la adresa Doinei Cornea.

Despre morti, numai de bine, cum se spune. Crihalmeanu a specificat faptul ca Doina Cornea nu a facut politica, uitand inginereste ca ea a fost membra a unui alt defunct, PNTCD. Fostul inginer electronist Crihalmeanu uita ca marea majoritate a bisericilor s-au luat de la ortodocsi prin stradaniile enoriasilor care erau membri PNTCD.  Ce sa facem daca liberalul Horea Uioreanu, mare greco-catolic si sponsor al bisericii, prin mijloacele de el stiute si de instante dovedite, este la Gherla!??. Amintim Preasfintiei Sale ca la Gherla nu mai sunt martiri. Numai hoti si pungasi, de sufletele si intretinerea carora trebuie sa ne ocupam cu totii.

La ceremonie, in apropierea mea, era primul primar autointitulat al Clujului, fost bisnitar la Hotel Continental. Cand am intrat a doua oara in Primarie in ’89, asta se dadea ragusit si se autointitula primar al Clujului. De fapt primaria era condusa de un ofiter al Armatei care ne-a adunat pe toti furiosii intr-o sala, ca sa ne spuna ca ‘ Armata e cu noi’. In fond, noi intrasem in 22 dec. 1989 pentru a protesta impotriva simulacrului de revolutie.

Spre deosebire de cativa revolutionari prezenti in sala, eleganti si cu averi probabil considerabile, Doina Cornea se odihnea modesta intr-un sicriu simplu de lemn. In mod umilitor, la terminarea slujbei de inmormantare, capacul sicriului a fost batut in cuie, in foaierul Casei Universitarilor.

Doina Cornea a murit in simplitate spirituala si financiara. Alaturi de ea a fost atasata si urna cu osemintele fiicei sale Ariadna.

Dumnezeu sa va odihneasca in pace!


No Comments on “Doina Cornea, pe ultimul drum”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>