Foto: Patricia Bacalu

Foto: Patricia Bacalu

De cateva zile, personalul APIA Cluj este in alerta. Nu, nu e vorba de Covid-19, din cauza caruia se dezinfectau toate mesele, clantele, mai putin cei care miroseau din nastere a usturoi.

Este vorba de fantomele care bantuie mai nou agentia clujeana.

Dupa cum stim, fostul director, Adrian Zaharia, se afla inca pe fundul lacului Belis. La suprafata, alt fost director APIA Cluj, destituit de Zaharia, incearca din rasputeri sa revina in forta la conducerea agentiei.

Zaharia a fost numit politic exact cum a fost numit si Gheorge Serban. Serban i-a cedat locul, preluind sefia serviciului Controale pe teren. Doi neputinciosi pusi sa conduca o agentie informatizata in proportie de 95%. Dupa certuri si dat din mouse, Zaharia i-a facut evaluarea lui Serban si i-a dat „nesatisfacator”. Numai ca evaluarea trebuia sa i-o faca alt individ, care a fentat toate schimbarile politice pentru a se mentine „derector”, actualul director executiv, APIA Cluj, Merca Ioan. Merca, la vremea evaluarii, era dir. exec. adj. Apia Cluj iar Serban ii era subordonat.

Pe fondul acestor nereguli, Serban a dat Apia in judecata si a pierdut. In paralel se desfasurau si alte procese, unul de-al meu, eu fiind destituit din functia publica de catre Serban Gheorghe, care era dir. exec. Apia Cluj inaintea lui Zaharia, si un altul, al unei foste colege, care-i statea in calea fericirii lui Zaharia- tot printr-un proces de destituire-, toate datorita evaluarilor profesionale arbitrare. Tribunalul Cluj a sesizat Curtea Constitutionala. Curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 69 alin. 5 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor   publici,   care   prevedea   ca  „Metodologia   de   evaluare   a   performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici se aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, dupa consultarea organizatiilor sindicale ale functionarilor publici, reprezentative la nivel national”.

În motivarea admiterii exceptiei, Curtea Constitutionala a spus ca prevederile cuprinse in art. 69 alin. 5 referitoare la aprobarea prin hotarare a Guvernului a metodologiei de evaluare   a   performantelor   profesionale   individuale   ale   functionarilor   publici,   sunt neconstitutionale, deoarece, evaluarea activitatii si a conduitei unui functionarpublic  tine de statutul acestuia si trebuie reglementata, potrivit art.73 alin. 3 lit. J din Constitutie, prin lege organica.

Pierzand pe toate fronturile in tara, eu m-am adresat CEDO, cauza mea fiind pe rolul acestei instante.

Serban, mai smecher, a dat Guvernul in judecata la Curtea de Apel Bucuresti, cerand anularea hotararii de guvern amintita mai sus(HG 611/2008) in integralitatea ei si cu efecte din urma. Curtea de Apel si-a declinat competentele in favoarea Tribunalului Cluj. Termenul de judecata este 1.04.2020, chiar de ziua pacalelilor.

Intre timp, ca prin minune, langa Gherla, orasul de nastere a lui Adrian Oros, ministru MADR, in comuna liberala Fizesul Gherlii  apare un post de executie vacant de inspector, grad profesional superior, la Compartimentul Agricol. Rezultatul selectiei de dosare din data de 9.03.2020, constata existenta unui singur candidat in persoana lui Serban Gheorghe. Secretara comisiei de concurs, invoca pompos art. 63 din HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici. Adica, lui Serban ii este admis dosarul, si, fireste, castiga concursul  in data de 16.03.2020 pe baza unei hotarari de guvern pe care o ataca in instanta, cu termen la Tribunalul Cluj de ziua pacalelilor, dosar nr. 724/2/2018*.

Miscarea este demna de filme cu banditi, pentru ca de la primarie isi poate cere transferul la APIA. Merca ii va aproba transferul cu conditia sa treaca din nou dir. exec. adj. , pozitie care-i permite sa ramana director „autosuspendat” pana la adanci batraneti.

Miscarile astea bandidesti le-a facut si Les pesedistul, care, din consilier juridic la o comuna, a fost transferat consilier si facut director executiv la Apia Satu Mare, unde a blocat dosare suspectate de fraude cu fonduri comunitare, apoi transferat direct in MAPN, ulterior ajungand ministru. La fel a procedat si Turcescu Cornel, dir.gen.adj. APIA, care provine dintr-o primarie, apoi saltat la un centru judetean unde tatal lui era dir.exec. APIA. Cand a venit Irimescu, acesta l-a saltat direct dir. gen. adj. peste sfanta agentie. Si exemplele pot continua.

In rest, Agromed Impex Srl, firma lui Serban sau a nevestei, ce mai conteaza! avand obiect de activitate „Comert cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat”, functioneaza si are profit.

Ce frumos se imbina toate! Sa fii functionar public cu firma agricola si cu magazine daca se poate pe langa primarii si sediile centrelor locale Apia.

Asadar, de Sfatul Gheorghe, Serban isi poate sarbatori ziua onomastica cu prietenii care i-au mai ramas din Apia Cluj, ceilalti trebuind, ori sa-si gaseasca avocati , ori sa pupe moastele.

 


One Comment on “Panica la APIA Cluj”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Maria says:

    IOI!!

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>