In nenumarate randuri am afirmat cu toata raspunderea ca anumiti indivizi de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) ar putea raspunde penal pentru faptele lor. Dir. gen. adj. al Apia , Nicolae Sterghiu, m-a facut chiar nebun, in prezenta unor fermieri de la Cluj aflati in audienta la Adrian Radulescu, ministru secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Asa ceva nu se spune in prezenta fermierilor si a unui secretar de stat, chiar daca eu as fi ‘dus cu capu’. De faptul ca acest director are rude in APIA, care pot forma lejer un centru local, au afirmat-o altii, nu eu.

 Nu intamplator refuza cu obstinatie sa-mi raspunda institutiile carora m-am adresat punctual, probleme care mi-au atras destituirea disciplinara din functia publica de consilier superior incepand cu data de 1 martie 2011.

Sub amenintarea ca voi anunta Curtea Europeana de Justitie, serviciul Antifrauda al APIA, avertizat de DLAF, a sunat recent la agentie, in lipsa mea, solicitand colegilor o adresa unde sa-mi raspunda, spun ei, pentru ca facusem o reclamatie de pe adresa [email protected]. Nu sufla o vorba, in schimb, de faptul ca, Apia mi-a blocat aceasta adresa, imediat dupa sesizarile mele, si accesul la internet doar de pe IP-ul calculatorului meu(mai-iunie 2010).

 

Sa explicam cum stau lucrurile:

1. societatea S.C. MILBRA 2002 SRL, RO253951123,CUI 14824223, J12/3019/2004  a intrat in faliment in 17.02.2011, si in acelasi timp se afla pe listele de plata la APIA Cluj in 2010. Persoanele implicate in ascunderea situatiei juridice a acestei firme sunt Serban Gheorghe, dir. exec., Ciuca Maria sef serv. MS-IT si actualmente dir. exec. adj, Ungur Dorina, actualmente sef serviciu MS-IT,Dorhoi Rodica, responsabil de dosar si Barbur Cristina, jurist, toti angajati ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Cluj.

 

Camelia Cegher, judecator sindic, il numeste administrator judiciar pe Marius Grecu in 11.06.2009 la Milbra 2002 SRL. Acesta isi face firma Solvendi Impurl la data de 2.10.2009, cod fiscal 26058251. Pana aici e bine, dar administratorul judiciar e obligat ca lunar sa raporteze in fata judecatorului sindic situatia firmei SC Milbra 2002 Srl. In ‘Ultimul raport de activitate’ noua societate aminteste la

Cap. IV. Solicitarea de intrare în procedura de faliment în formă generală ca :

‘Mentionam ca la baza planului de reorganizare a stat contractul de asociere incheiat cu SC Gavis Agro Impex SRL la data de 26.11.2009, avand ca obiect exploatarea de catre aceasta societate a terenurilor agricole ale societatii debitoare cu consecinta obţinerii subventiilor agricole de catre SC Milbra 2002 SRL. Acest contract nu a fost insa pus in executare, pana la acest moment(decembrie 2010) nefiind executate de catre SC Gavis Agro Impex SRL, niciun fel de lucrari agricole.’

 

Intrebari care isi cauta raspunsul:

 

a. De ce administratorul judiciar admite in planul de reorganizare SC Gavis Agro Impex SRL, o alta firma detinuta de fostul administrator al SC Milbra 2002 SRL si aflata in procese juridice?.

b. Prin recunoasterea faptului ca la data intocmirii raportului ‘Acest contract nu a fost insa pus in executare, pana la acest moment nefiind executate de catre SC Gavis Agro Impex SRL, niciun fel de lucrări agricole.’, atunci, de ce a permis firmei SC Milbra 2002 SRL sa declare la Apia Cluj in 2010 peste 400 ha de cultura verde, fara sa cultive ceva-asa cum arata si rapoartele noului administrator ca nu s-a cheltuit nimic pentru insamantarea acestei suprafete-,angajament de agromediu pe cinci ani, cerere aflata in verificare in acest moment la in baza de date a Apia Cluj? Asta se cheama tentativa de frauda la bugetele comunitare.
c.
Noul administrator judiciar, Marius Grecu, a anuntat Apia Cluj in 2009 de schimbarea administratorului, data la care eu gestionam dosarul SC Milbra 2002 Srl.

De ce, Cristina Barbur, jurista Apia Cluj, loctiitor sef sectie nr. 53 de votare, Palatul Copiilor, la alegerile din 7 iunie 2009 si sefa de sectie de votare nr 158 la sectia speciala de la Gara Cluj la alegerile din 22 noiembrie 2009, activista de frunte a PDL, nu a anuntat modificarea facuta de administratorul judiciar decat in momentul cand Apia Cluj, prin dir. exec. Serban Gheorghe si Ciuca Maria sef serv. MS-IT, mi-au luat dosarul firmei falimentare, blocandu-mi adresa Apia de pe utilitarul Outlook si accesul la Internet de pe calculatorul de la serviciu?. 

d. De ce se incearca ascunderea datelor reale ale Milbra 2002 SRL, Apia Cluj facand plati in 2007, 2008 si 2009?

e. De ce Apia Central nu s-a sesizat in cazul SC Milbra 2002 SRL, mai ales ca in 2008, an in care s-a facut prima cerere de insolventa de catre creditori, in instanta, a avut o sesizare la serviciul Antifrauda al agentiei, de catre d-l Butnar Vasile, impotriva SC Milbra 2002 Srl, sesizare inregistrata la Apia Central cu nr. 446/SIIP/10.10.2008?

f. De ce  DLAF, DG-AGRI si DNA, institutii pe care le-am anuntat, nu s-au sesizat, numai OLAF?

 

2. Plata si sanctiunile aferente pentru Campania 2010,efectuate fermierilor aflati sub loturile de teledetectie si nu numai, a caror dosare- depuse legal pana la data de 11 iunie 2010-au fost interpretate de catre SC Gauss Srl in formate digitale livrate de catre Apia, dupa depunerea online a acelorasi dosare, depunere efectuata de catre functionarii agentiei dupa data de 11 iunie 2010, fara acordul fermierilor(un singur fermier cu doua cereri de subventie). Aceasta actiune a fost ordonata sub amenintare de catre dir. gen. al Apia, Florin Faur. In mod ilegal, in cererea de plata pe 2011 la pag. 4 paragraful 16 se solicita fermierilor sa confirme ca si-au digitizat parcelele in Campania 2010:

’16. Declar ca la momentul completarii declaratiei de suprafata 2011am avut la dispozitie suprafetele determinate (constatate) în urma controalelor pentru cererea depusa

anterior si parcelele digitizate asa cum au rezultat în urma controalelor conform art. 19 din Regulamentul CE nr. 73/2009, cu modificarile si completarile ulterioare si art. 20 din

Regulamentul CE nr. 1122/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.’

 

Ce a facut Apia imediat dupa ce am sesizat pe blogul Andreei Vass Paul, consiliera personala a lui Emil Boc?

 

a. A anulat accesul la IPA online a celor care vroiau sa devina fermieri sau fermierilor, vechiul nume de utilizator lpisweb si parola apia2008 nemaifiind valide.

 

b. A sters stratul cu parcelele digitizate dupa data de 11 iunie 2010, ca sa arate auditorilor externi in peroada 14-18 martie 2011 cum si-au respectat ei Planul de actiune. Noroc ca am informat eu Directoratul J3-DG AGRI din timp.

 

c. cererile pe 2011 contin ilegal la pct 16. pag. 4, obligatia fermierilor de a confirma ca si-au digitizat cererea in 2010, majoritatea avand pana la 11 iunie 2010 cererea pe suport de hartie. Si ca sa se stearga urma, imediat dupa ce ti-ai inchis cererea pe 2011, folosind IPA Online dand click pe stegulet, vei vedea ca daca te pozitionezi pe stratul 2010 si vrei sa aduci parcelele buclucase colorate cu verde,vei observa ca au disparut.

 

Daca pe fermieri si institutii ale statului, conducerea Apia a reusit sa-i pacaleasca, Olaf si DG-Agri n-au ‘muscat’ smecheria. Sa vedem care va fi raportul si care vor fi sanctiunile in urma auditului extern din martie 2011.

 

Am solicitat de asemenea institutiilor statului si celor europene , verificarea firmelor care au primit contracte de actualizare a blocurilor fizice, control prin teledetectie si cele care au facut la final controlul de calitate. Nu am primit niciun raspuns.

 

Toate acestea au dus la deficiente in efectuarea platilor in Campania 2010 si depunerea cererilor online in Campania 2011.

 

De asemenea, solicitarile mele au ramas fara raspuns  in ceea ce priveste verificarea directorului exec. Serban Gheorghe si modul cum a fost evaluat in 2009 cand a lipsit aproape un an de la serviciu, castigand in acel an o licitatie publica pe firma sotiei lui(http://licitatiipublice.clubafaceri.ro/licitatie/erbicid-95376.html) iar declaratia de avere a facut-o in fals.

Sau cum Hirbea Ioan, sef Centru Local Apahida a fost angajat la Apia in 2006, el fiind destituit din funcia publica de secretar al comunei Apahida, de catre fostul prefect Alin Tise, actual presedinte al Consiliului judetean Cluj, jud. Cluj.

De asemenea Corda Titi Iuliu, sef Centru local Huedin, este actionar la Panicor Srl Huedin(MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA A IV-A, Nr. 620/4.III.2010) iar in declaratia de avere nu apare si sotia asociata la firma.

Cum a devenit Ungur Dorina, sotia lui Ungur Gheorghe Horia angajat Apia, sefa de serviciu MS-IT la Apia Cluj, fara sa fi dat vreodata vreun concurs in aceasta agentie, o constructie bazata pe un proiect european la care nu puteai lucra fara concurs conform prevederilor europene si pentru care a aparut Oug nr.1/2006?

Cum a castigat Marica Valer postul de sef serviciu plati nationale, picand examenul final, pentru ca apoi sa faca ilegal contestatie la prima proba, examenul scris, si sa treaca?.

De asemenea, Ciuca Maria, director executiv-adjunct, sotia fostului director exec. Ciuca Dorin de la Romsilva Cluj, suspectata ca nu ar avea studii de lunga durata, coroborate cu vechimea de cinci ani si care a ocupat aceasta functie inainte si dupa ce OUG 37/2009 si 105/2009 au fost declarate neconstitutionale.

Despre fratele presedintelui Curtii Constitutionale, Tiberiu Zegrean Viorel, radiat de la Registrul Comertului in data de 23.06.2010, inregistrat cu nr. F12/408/2006, desi era functionar public,care face ce vrea de cinci ani in Apia Cluj, si de care toata lumea stie frica, nimeni nu se intreaba?.

Nimeni din conducerea aceastei tari nu vrea sa vada cum s-au fundamentat procesele verbale de acordare de salarii de merit si prime exorbitante in aceasta agentie, sanctionata mereu de catre UE?.

Finalul, care le pune capac la toate, reflecta atitudinea dir. gen. al Apia si a institutiei pe care o conduce: ‘..nu vrem sa stricam anumite relatii care s-au creat intre angajatii nostri si fermieri’  , interviu din Profitul Agricol. Relatia dintre fermieri si functionari, transcende procedura de rotatie pe posturi si stabilirea limitelor financiare impuse functionarilor care aproba platile. Aceste reglementari comunitare elimina suspiciunile de frauda iar ‘pretinia’ fermier-functionar, le intareste.

Sa fie oare aceeasi persoana care a permis ilegal unor apropiati din conducerea centrala si din conducerile judetene, accesul in baza de date APIA, de la domiciuliul acestora, actiune ce ar putea aduce atingere intereselor financiare ale Comunitatii?. 

 

Vai, Romania!


No Comments on “Hai, Romania!”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. tvm says:

    eu sunt o persoana inselata de aceste doua firme milbra si gavis agro
    toti cei implicati inclusiv italienii ar trebui lasati saraci si bagati la puscarie sa vada cum e

  2. Remus Haiduc says:

    Multe chestiuni Bizare !!!!
    In aceste conditii nu vom progresa….din pacate.

    O sansa pentru cei care vor sa diversifice activitatile/pentru cei care renunta/au renuntat la agricultura !!!

    Rural Activ este un proiect dedicat persoanelor cu potenţial antreprenorial din mediul rural care vor să dezvolte afaceri în domenii non-agriole.

    Proiectul este implementat de SC RomActiv Business Consulting SRL (www.romactiv.ro), în parteneriat cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (www.ptir.ro), Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART (www.smart.org.ro) şi Asociaţia Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject (www.europroject.org.ro) .

    Rural Activ este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investește în oameni!”, având Contractul de finanţare POSDRU/83/5.2/S/58176.

    Proiectul vizează orientarea persoanelor din mediul rural cu potenţial antreprenorial spre demararea unor mici afaceri în domenii non-agricole, generatoare de venituri alternative.

    Durata de implementare a proiectului este de 2 ani: decembrie 2010 – noiembrie 2012.

    Obiective specifice:

    •creşterea gradului de interes şi conştientizare faţă de cultura antreprenorială, în special a persoanelor inactive şi a celor în căutarea unui loc de muncă;
    •motivarea şi mobilizarea persoanelor din mediul rural în iniţierea şi dezvoltarea de afaceri în sectoare non-agricole, inclusiv prin informarea asupra oportunităţilor de finanţare disponibile pentru acest tip de afaceri, în cadrul unor seminarii organizate la nivel microregional;
    •consilierea şi asistarea în domeniul demarării şi dezvoltării afacerilor în sectoare non-agricole sau conexe agriculturii şi servicii suport pentru accesarea şi utilizarea microcreditelor şi a fondurilor nerambursabile oferite în cadrul Centrelor de consultanţă cu acoperire naţională;
    •dezvoltarea abilităţilor manageriale ale persoanelor cu potenţial antreprenorial care vor participa la cursuri de competenţe antreprenoriale.
    Grupul ţintă al proiectului este format din persoane care locuiesc în mediul rural şi doresc să demareze o afacere non-agricolă şi din întreprinzători care au deja propria firma şi vor să o dezvolte cu fonduri europene.

    Proiectul vizează un număr de cel puţin 2.000 de persoane din mediul rural, dintre care:

    •800 de persoane care administrează în prezent afaceri, persoane care desfăşoară activităţi independente, personal de conducere din întreprinderi, mai ales din micro-întreprinderi şi IMM-uri, personal de conducere de mici dimensiuni sau aflate la început de drum;
    •500 de persoane implicate în agricultura de subzistenţă care vor beneficia de consiliere în vederea orientării spre activităţi conexe agriculturii, mai profitabile şi care generează venituri alternative;
    •200 de persoane în căutarea unui loc de muncă, tineri care au terminat şcoala şi care îşi caută o sursă stabilă de venit,
    •400 de persoane inactive, persoane casnice, elevi şi studenţi în an terminal;
    •100 de angajaţi interesaţi de mediul antreprenorial, care doresc să-şi deschidă propria lor firmă.
    Dacă locuiţi în mediul rural şi doriţi să vă dezvoltaţi o afacere non-agricolă nu ezitaţi să ne contactaţi!

    Aria de implementare

    Proiectul vizează populația rurală din localități aflate pe teritoriile a 23 județe, din cele 8 regiuni ale ţării. Persoanele din grupul țintă sunt rugate să contacteze Centrul de consultanță cel mai apropiat:

    •Birou București: judeţele Ilfov, Prahova, Călăraşi,
    •Birou Oradea: judeţul Bihor
    •Birou Baia Mare: judeţele Maramureş, Satu-Mare,
    •Birou Cluj-Napoca: judeţele Cluj, Sălaj
    •Birou Arad: judeţul Arad
    •Birou Tîrgu Mureș: judeţele Mureş, Bistriţa Nasăud
    •Birou Bacău: judeţele Bacău, Neamţ
    •Birou Târgoviște: judeţele Dâmboviţa, Teleorman
    •Birou Slatina: judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş
    •Birou Galaţi: judeţele Buzău, Galaţi, Vrancea, Brăila

  3. John Galt says:

    De ce nu este publicat pe Internet Monitorul Oficial? NU e public?

    De ce au restrictionat accesul la APIA?

    Vai de steaua lor de comunisti imbacsiti. Habar nu au care le sunt OBLIGATIILE fata de cetateni.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>