In paginile acestui blog s-au mai facut referiri la obiceiurile dantesti, preluate poate  de la fanariotii greci, prin care noi romanii nu reusim sa ne respectam propriile promisiuni sau angajamentele fata de altii.

 

Acest articol semnaleaza faptul ca, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura nu respecta o hotarare a Curtii Europene de Justitie(CEJ).

 

Hotararea CEJ a aparut in urma sesizarilor facute de catre doi fermieri nemti, prin care solicitau sa nu li se mai publice sumele incasate pe site-ul oficial al agentiei de plati din tara lor, considerand ca li se incalca dreptul la protectia datelor cu caracter personal.

 

CEJ a hotarat printr-un comunicat de presa ca incepand cu data de 9 noiembrie 2010:

impunand publicarea datelor cu caracter personal referitoare la toate persoanele fizice beneficiare de ajutoare din FEGA si din FEADR, fara a face distinctie in functie de criterii relevante, precum perioadele in care acestea au primit astfel de ajutoare, frecventa sau tipul si valoarea acestora, Consiliul si Comisia au depasit limitele pe care le impune respectarea principiului proportionalitatii. In aceasta masura, este necesar sa se declare nevaliditatea anumitor dispozitii din Regulamentul 1290/95 precum si a Regulamentului 259/2008 in totalitate.’…Aceasta decizie este obligatorie, in egala masura, pentru celelalte instante nationale care sunt sesizate cu o problema similara.’

 

APIA ar putea invoca faptul ca inca nu a fost sesizata ’cu o problema similara’, conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, dar ar putea tine cont de nulitatea de drept a Regulamentului 258/2008 rezultata prin hotararea CEJ. Ar mai putea tine cont de cealalta agentie, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP), care s-a conformat hotararii CEJ, afirmand pe site-ul lor, prin Organismul Coordonator al agentiilor de plati ca  ’Romania va urmari cu atentie actiunile intreprinse la nivelul Comisiei Europene pentru asigurarea noului cadru juridic pentru transparenta si deschidere in utilizarea fondurilor UE.’

 

Asadar, APIA poate publica, tinand cont de hotararea cu pricina, doar informatii privind platile efectuate persoanelor juridice, nu si persoanelor fizice.

 

Alaturat va prezentam un fisier extras in data de 21.03.2011 de pe site-ul Apia, data la care hotararea CEJ nu era pusa in aplicare.


No Comments on “Craii din casa APIA(Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura)”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>