Intr-o discutie avuta cu d-na Zoe Petre cam prin 2002, domnia sa lauda UDMR-ul, felul cum isi organizau intalnirile la Cotroceni si cat de concisi erau in solicitari, spre deosebire de ai nostri politicieni, care, fie intarziau la intalniri, fie se parau unii pe altii.

 

Era perioada de empatie fata de Büdös Oláh.

Perioada teribila pe care o traiesc in acest moment ungurii, avand posturi cheie in conducerea tarii, ii face sa se gandeasca la o empatie fata de maghiarii din Romania, vezi-doamne!. Cel putin asa a declarat Kelemen Hunnor.

 

Este inca o dovada a faptului ca vor face jocurile in Romania si pe viitor, si ,nu oricum, solicitand in continuare posturi in care pot destructura statul national roman, o utopie in conceptul lor. Isi vor mari aria de influenta cu vesnica grija fata de minoritatetea lor presarata, iata, pentru prima data, dincolo de Carpati.

 

Strategia maghiarimii nu va fi niciodata, dar niciodata, indreptata spre binele tuturor si mai ales a romanilor.

Csibi Barna, un angajat al statului roman, isi permite, iata, de ziua maghiarimii, sa isi bata joc de simbolurile romanesti. Nu va fi dat afara.

Eu, tot un functionar al acestui stat, am fost dat afara pentru ca am dat in vileag  ‘insemnele’ fraudei la bugetele comunitare si bugetul national.

Sa nu uitam ca ungurii conduc presedentia UE in acest moment.

Sfidand protocolul, si-au scos presul din cort, si l-au intins la Bruxelles, sa arate din nou, obsesiv, ca de fapt, nu sunt o natiune ci o vesnica minoritate. Este cea mai mare gresala pe care o fac. In loc sa se comporte elegant, asa cum dadeau impresia romanilor la inceputul anilor ’90, ei continua sa faca opinie separata in toata Europa.

De ce n-am face si noi romanii la fel, am strange randurile si am face pe grozavii?.

Stam pasivi intr-un stat superfluu condus de niste neispraviti, cu admiratie bolnavicioasa fata de toti si de toate, ne parasim casele si tara si nu facem nimic pentru eliberarea de constrangerile atavice care ne domina existenta. 


No Comments on “Parcelele politice, ude mereu.”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. stefan says:

  Lumina asta care vine de la centru pentru intreaga Transilvanie indiferent de etnie a facut tabula rasa in sensul ca a nivelat cultura economia obiceiuri economia la nivelul sudistilor.90 de ani de umilinte mitocanie furturi deznationalizare ipocrizie perfidie.Daca pe vremuri pentru un sudist Transilvania era occidentul acum e vaca de muls si batjocorit in numele UNITATEA ROMANILOR pe care ei nu dau doi bani daca nu “PICA”ceva.Alo vede cineva?

 2. Paun Cristian says:

  @ Mihaila Raul

  Şi de aici la permanenta obsesie a românilor pentru SOCIALISM şi TĂTUCUL PROTECTOR nu e decât un simplu pas. Trebuie să recunoaştem că suntem un popor prea simplu, prea comod şi prea condus iresponsabil de lideri îndoielnici pe care tot noi îi alegem, aruncând la marginea societăţii tot ceea ce ar putea fi de valoare.

  Există două cărţi interesante şi definitorii pentru noi ambele scrise de Mircea Bălan:

  – “Istoria beţiei la români”

  – “Istoria trădării la români”

  Le recomand ca lectură alternativă.

 3. Mihaila Raul says:

  De la gena ni se trage. Noi suntem autohtonii tarani, iar ungurii sunt invadatorii pastori nomazi. Intotodeauna civilizatiie sedentare au fost supuse de cele migratoare. Dar, in istorie, autohtonii au asimilat pe migratori. Asa ca nu va dura mult si ungurii vor deveni ca si noi. Daca nu cumva devenim noi migratori, adica plecam din tara.
  Acum trebuie sa recunoastem ca una e stapanirea austriaca si alta cea ruseasca (sau turceasca).Chestie de orient sau occident. Aici si biserica ortodoxa are partea ei de vina. Nu ne spune preotul sa ascultam de conducator? Indiferent daca acesta e impotent sau ateu. Toata istoria noastra e un lung sir de compromisuri pe care alte popoare nu le-au facut (polonezii, ungurii, etc.). Nu noi spunem “capul plecat sabia nu-l taie”? Constat ca ne-am nascut cu capul plecat si o sa murim tot asa.

 4. Antoniu says:

  @Paun Cristian- Ai perfecta dreptate Cristian!

 5. Paun Cristian says:

  Frica…

  Frica de schimbare şi fatalismul asumat de o naţiune întreagă, ridicate la rang de balade existenţiale (Mioriţa şi Drobul de sare).

  Socialismul a cauterizat (şi încă o face) creativitatea şi iniţiativa de a-ţi prelua în propriile mâini destinul individual. În continuare credem că lumina vine de la centru şi că numai tătucul este responsabil de bunăstarea noastră.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>