Intr-un interviu acordat Bloombiz, consiliera personala a Premierului, d-na Andreea Vass Paul spunea ca ‘Furtul natiunii trebuie eliminat cu fapte, nu cu discursuri populiste’.

De acord. Iata si comentariul meu:

Intre ceea ce afirmati si realitate „ezicsta” mari diferente, stimata d-na Andreea Vass Paul. In data de 11 ian. 2011 m-am adresat cu un memoriu directiei Relatii cu publicul din cadrul guvernului si iata raspunsul:’Referitor la memoriul dvs., va facem cunoscut faptul ca a fost transmis, spre competenta solutionare, Ministerului Agric. si Dezv. Rurale, solicitand luarea masurilor legale ce se impun. Urmeaza ca, in termenul legal, institutia sesizata sa comunice Secretaruiatului General al Guvernului si dvs. solutia adoptata. Cu stima, Director” La Director este o semnatura doar, fara sa se scrie explicit cine a semnat, urmata de o stampila cat casa. He,he.. au trecut de mult timp cele 30 de zile pentru raspuns si nu am primit nimic.

M-am adresat apoi Ministrului Agriculturii, Presedentiei, presei agricole(subventionate tot din banii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura) si Directiei Nationale Anticoruptie. Singura institutie care mi-a confirmat primirea memoriului ramane guvernul. Restul institutiilor enumerate mai sus nici macar nu s-au sinchisit. Eram inca functionar al statului roman.

Colac peste pupaza, m-am trezit destituit disciplinar din functia publica de Consilier superior al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura-filiala PDL Cluj.

Hai sa ma adresez, imi zic, ANFP-ului, o institutie care gestioneaza functia publica. Zis si facut si le trimit o petie prin care sesizam ca la lichidarea urmata destituirii din functia publica de la Apia Cluj, in dosarul de activitate, nu apar intruirile facute la APIA pe banii Comunitatii si ai statului roman si nici procesul verbal prin care am depus juramantul. Am cerut ANFP sa anuleze decizia de destituire. Nici macar nu au confirmat primirea petitiei. E adevarat, incapand cu data de 1 martie 2011 nu mai sunt functionar al acestui stat.

Entre temp, cum zice francezu’, structurile aberante de conducere din Apia au crescut vertiginos, examenele mascate pentru pozitionare in functia publica, afacerile personale incompatibile cu functia publica, au crescut proportional, as zice, cu sanctiunile aplicate Romaniei in campaniile de plata a subventiilor comunitare din 2007 si 2008.

Urmariti, va rog, rezultatele misiunii de audit efectuata de catre Comisia Europeana in perioada 14-18.03.2011, privind monitorizarea punerii in aplicare a masurilor de remediere referitoare la deficientele Sistemului Integrat de Administrare si Control, in conformitate cu Planul de Actiune prin care Apia s-a angajat cu surle si trimbite ca-l va indeplini. Indiferent de ce zic eu aici, veti vedea cum s-a indeplinit Planul de Actiune in momentul in care CE va anunta sanctiunile pentru Campania 2010.

Ultima mea speranta ramane controversata Justitie, care sper sa faca dreptate in cele sapte procese aflate pe rol la Tribunalul Cluj, procese intentate APIA Cluj.
La multi ani de 8 Martie, multa sanatate si succes in activitate!


No Comments on “Controverse”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. Antoniu says:

  @mona-da, acelasi

 2. mona says:

  Buna d-le Poienaru vreau sa va intreb daca aveti acelasi numar de telefon pt ca as vrea sa va sun
  Cu respect Mona

 3. melania says:

  Mi-ar fi placut mult sa va cunosc si pe dumneavoastra si pe ceilalti membri ai echipei Finantare.ro. Dar imi este imposibil sa ajung la Iasi in perioada aceea.
  Cu toate astea, cand o sa ajung sa imi iau diploma, voi da de stire intregului popor!

  Melania

 4. Antoniu says:

  @melania-multumesc.poate ne vedem cu bine la Iasi in aprilie la conferinta.

 5. melania says:

  Va doresc mult succes in tot ceea ce veti intreprinde de acum incolo.

  Sunt sigura ca vor exista oameni care sa va aprecieze competenta si sa capitalizeze tot ceea ce aveti de oferit, inclusiv modul direct de abordare si criticile constructive.

  Sanatate si numai bine!

  Melania

 6. Antoniu says:

  @MATEESCU MIHAI-Mergeti la centrul local Apia de care apartineti si primiti user-ul si o noua parola, parola diferita de cea de anul trecut. User-ul a ramas acelasi, adica, Ro..-ul, identificatorul dvs. de inregistrare din baza de date a agentiei. Succes!.
  Daca aveti probleme la digitizare, va ajut si in zece min. aveti cererea pe 2011 facuta.

 7. MATEESCU MIHAI says:

  Imi cer scuze pentru ca subiectul pe care il abordez nu are legatura cu subiectul articolului!!!
  Va rog sa-mi spuneti de ce nu se mai poate accesa site-ul ipis.apia.org.ro folosind ID si parola obtinute anul trecut de la APIA? Anul trecut am reusit sa realizez on-line declaratia de suprafata si lista suprafetelor digitizate, pentru care am si ridicat banii….
  Stiti cumva daca ID si parola se schimba anual?
  Multumesc anticipat.

 8. Antoniu says:

  @Paun Cristian-N-am astfel de naivitati; ii stiu prea bine pe cei doi. Nu numai eu, o intreaga societate. Am folosit doar un ton elegant in exprimare si in corespondente.
  Tot am zis ca nu se mai moare din rostirea adevarului. Pot muri si de necaz cei care refuza sa-l asculte, metaforic vorbind.

 9. Paun Cristian says:

  Îmi pare rău pentru situația creată. Se vede că puneți suflet și poate că acesta este și motivul pentru care ați devenit indezirabil. Politizarea funcțiilor publice din România face ca sistemul de valori și competențe să nu conteze. De multe ori ”a te lua de șef” în sistemul public înseamnă semnarea demisiei. Un mecanism politic bine uns și foarte lucid se pune în mișcare și elimină din matrice pe cel care nu corespunde ”fișei postului”.

  Sincer îmi pare rău, mai ales că ați avut, să îi spunem, ”naivitatea” să credeți în funcționari publici ca Andreea sau ca Primul Ministru.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>