Depunerea cererii de subventie pe suprafata se poate face in curand din fotoliu, din grajd sau de la stana. Conditia este sa ai o suprafata de pamant in proprietate sau in arenda, o conexiune internet, sa cunosti lucrul cu calculatorul.

Porunci de urmat sau manual de utilizare:

-sa nu folosesti calculatorul pe post de ingrasamant

-soricelul numit mouse sa nu-l plimbi pe ecran sau sa-l apuci de coada

-sa nu folosesti ugerul vacii in loc de tastatura

-ceea ce transmiti prin posta electronica la APIA*,  se numeste e-mail, nu mei, nici hamei

APIA iti ofera posibilitatea de a folosi un soft geografic specializat, logarea facandu-se cu numele tau si parola pe care o vei primi prin posta.

Daca vrei sa scapi de aroganta unor functionari care sunt bine platiti, mai putin pregatiti, care refuza sa-ti treaca in cerere toate parcelele, de unii directori care te tin la usa fara sa-ti rezolve doleantele, de drumurile la centrele locale si statul la cozi interminabile, fara apa sau  grupuri sanitare, trebuie sa inveti rapid sa te identifici pe harta, sa-ti desenezi parcelele si sa-ti completezi singur cererea, apoi sa le listezi daca vrei, pentru ca impreuna cu documentele in copie care atesta identitatea ta ca persoana fizica sau juridica si copia unui cont bancar, sa poti merge la APIA cu dosarul gata facut.

Asa se intampla in aproape toate tarile civilizate.

Beneficiile unui astfel de efort sunt: scaderea numarului de functionari APIA platiti din bani publici, rezolvarea rapida a supradeclararilor, controlul pe teren facut la timp, pentru ca in final sa se efectueze plata in contul tau, iar cu acesti bani sa poti incepe lucrarile agricole.

Astept intrebarile vostre.

*APIA-Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura


No Comments on “Depunerea online a cererii de subventie pe suprafata”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. Antoniu says:

  @cotet- trebuie sa aveti cel putin un hectar de pamant cu parcele de cel putin 0,30 ha astfel incat 0.3+0.3+0.4=1 ha.Nu puteti avea o suma de parcele aflate sub 0.3 ha si adunate sa faca un ha. Dupa ce indepliniti aceasta conditie aveti obligatia sa declarati si parcelele aflate sub un ha, asa cum amintiti de parcela cultivata cu legune de 0,28 ha si de pe care, in conditiile amintite mai sus, nu veti primi subventie.

 2. cotet says:

  Am 1/73h am facut un schimb de cateva 10 de ari cu un consatean {dar numai 28ari}pe acel pamant cultiv legume .As dori sa intreb daca pot sa iau suventie pe parcela amintita ptr legume
  Si daca pot sa merg la APIA Iasi sa-mi dea o parola in care pot sa-midepun cererea ptr suventii

 3. Antoniu says:

  @elena turba- daca nu aveti un identificator, mergeti la centrul judetean unde se depun cererile pentru marii fermieri cu 50 ha sau mai mult si solicitati inregistrarea in Registrul Fermelor printr-o cerere. Nu uitati ca in cerere sa motivati solicitarea, prin intentia de depunerea on-line a cererii de subventie. Avand identificatorul, ID-ul, functionarul trebuie sa solicite pe linie ierarhica, obtinerea unei parole dupa care sa va anunte imediat. Cu Id-ul de forma RO285… , reprezentand nume utilizator sa zicem si parola care o primiti in plic, va veti loga la adresa http://lpis.apia.org.ro/
  In situatia in care sunteti in baza de date si aveti ID-ul nu va ramane decat sa cititi cu atentie Imanualul de utilizare IPA Online care se gaseste aici http://www.apia.org.ro/dir_iacs/man_ipa.pdf

 4. Elena Turba says:

  Buna ziua, eu am 50 ha de teren agricol,si as dori sa imi fac cererea pentru plata pe suprafata la ha online, daca se poate as dori sa imi explicati ce trbuie sa fac ,si de ce acte am nevoie in afara celor specificate mai sus.

 5. Antoniu says:

  Ati paticipat la control? Daca ati participat, inseamna ca ati semnat de confirmare acel raport. Veti primi o copie a acelui raport. Pentru orice neintelegere puteti face contestatie.

 6. MOLDOVAN VIORICA says:

  am fost nominalizat la control in anul 2008, nu am iesit chiar bine cu toate parcelele, adica unele au fost mai mare decat am declarat , iar altele mai mici.Pe total am iesit in minus.
  Intrebare nu am primit nici un raspuns in urma controlului facut,nu stiu cum am fost incadrata eligibila sau nu?
  va multumesc

 7. Antoniu says:

  Se preconizeaza sa se inceapa imediat depunerea online a cererii.

 8. Radoslav Popov says:

  Faina prezentare, dar faceti odata, ca de 2 ani urmaresc actiunile apia si treaba e f complicata.
  Fermierii la momentul inregistrarii au adus toate doc, care au fost inreg intr-o baza de date(sau nu?), iar apoi fiecare an li se cer aceleasi doc si sunt plimbati toata ziua pt clarificari, in loc sa vina doar cu modificari.
  Ideea e buna – dar trb pusa in practica cat mai repede.

  cu respect, Radoslav

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>