Identificarea Parcelelor Agricole(IPA) online de catre fermieri se face foarte usor incepand cu data de 1.04.2009.

Utilizati link-ul http://lpis.apia.org.ro oferit de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA).

La Nume utilizator treceti initialele judetului de care apartineti urmate de numerele 1 sau 2. Exemplu: CT1 sau CT2, VS1 sau VS2, TM1 sau TM2, MM1 sau MM2, AB1 sau AB2, etc. Parola pentru toate cazurile este 12345. Dupa ce ati intrat in program, faceti click pe patratelul ce contine semnul intrebarii denumit asistenta, din tabelul din stanga ecranului, unde gasiti informatii despre LPISweb-Asistenta, IPA-Online-Manual si IPA-Online-Demonstratie.

Pentru orice informatie si instructiuni de depunere a cererii, va stau la dispozitie incepand de astazi pe blogul meu, pana la data de 9.06.2009, ultima zi de depunere a cererii de subventie.

De asemenea, puteti contacta APIA Central prin adresele si telefoanele de pe www.apia.org.ro

Cateva sfaturi pentru a va ‘antrena’ inainte de a depune cererea online:

-urmand pasii de logare descrisi mai sus, in tabelul din stanga, click pe butonul ‘lista parcele digitizate’ apoi ‘selecteaza prin patrat’, amandoua butoanele se afla in randul trei din tabelul cu instrumente. Cu ajutorul ‘selecteaza prin patrat’ veti selecta  judetul in care v-ati logat. Imediat apar toate parcelele celui care s-a logat inaintea Dvs cu acelasi user sub rubrica din stanga jos, a ferestrei denumita ‘depunere electronica a cererii’ . Apasati ‘stergerea parcelei din baza de date’. Astfel veti putea incepe  sa simulati depunerea cererii Dvs prin stergerea parcelelor celui care a testat inainte cu acelasi user. Se recomanda acest lucru deoarece simbolurile numerale ale parcelei(1,2,3..), culturii asociate cu simboluri literale(1a, 2a, 3a..) se salveaza dar la afisare apar ale celui care a testat inaintea Dvs depunerea cererii cu acelasi user.

-cand digitizati si salvati vi se va cere suprafata masurata. O veti masura cu instrumentul de masurare fara sa uitati sa debifati  orto-foto plan de mai jos pentru a face o masuratoare cat mai exacta.

-in testare nu apasati niciodata simbolul stegulet care inseamna ‘incheierea introducerii datelor’

-atunci cand considerati ca ati invatat acest mecanism de depunere a cererii, puteti urma cu rigurozitate instructiunile din manualul IPA-online.

Succesuri!


127 Comments on “IPA online”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. ana says:

  buna ziua, Aveti dreptate ,APIA are prea multi sefi si directori care in ulimtul timp la noiin judet se maresc. nu suntem la incisoare sa se asigure garda de corp cu sume mare de bani, scaun cald,
  paraream mea este ca s ar trebui incepe de aici cu schimbarea , sefii dinaintea erei noastre scimbati.
  si mai redus numarul, nu le vad rostul daca sunt multi si se calca pe picioare, rog domnule antoniu rezolvati aceasta problema

 2. musat mihaela nela says:

  Buna seara,domnule Poenaru .Va rog sa imi spuneti cum reusesc sa ma loghez pt a ma putea digitiza .Trebuie sa sun musai la APIA pt a-mi da parola?Mentionez ca sunt PFA si deasemenea ca sunt inregistrata la APIA din anii anteriori.Va multumesc.

 3. Vasile says:

  Am salvat cateva zone de interes ecologic (ZIE). NU am finalizat declaratia de suprafata pt 2015.
  Cum sterg sau modific zonele de interes ecolologic salvate?
  Va multumesc anticipat

 4. GHITA ILIE says:

  BUNA ZIUA,
  MA INTERESEAZA SA VAD DECLARATIA MEA PE SUPRAFATA .
  CUM POT SA MA LOGHEZ?

 5. Closca Iulian says:

  Domnule Poienaru, in mod gresit am digitizat o parcela de pasune, iar la controlul efectuat de APIA mi-am dat seama de acest lucru. Aceasta parcela este in proportie de aproximativ 35 % din totalul suprafetei pe care am declarat-o pentru obtinerea subventiei. Ce modalitate am de indreptare a acestei erori? Va multumesc!

 6. Jermendy Zoltan says:

  Buna, as avea si eu o intrebare. Prestam servicii in domeniul agricol. Beneficiarii pentru care lucram sustin anumite suprafete *(ha) pe baza hartilor APIA. La noi in urma masuratorilor rezulta alte suprafete, adica sunt diferente. Este posibil ?

 7. chiretoiu says:

  o alta persoana din satul in care m-am nascut si are teren langa parcela mea din lipsa de suprafata minima inscrisa la APIA,a trecut,se pare si o bucata din terenul meu.Pot sa verific online fara sa ma deplasez in zona? Multumesc!

  1. Antoniu says:

   @chiretoiu-da, se poate.

 8. Francisc Castiov says:

  Stimate Domnule Antoniu Poienaru,
  Sunt biolog wildlife la Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, dar m-am nascut si am trait pana in 1995 in Banat, la vest de Timisoara. Calatoresc acasa in fiecare toamna pentru o scurta vizita si sunt in fiecare an din ce in ce mai dezamagit de ce gasesc acolo. Fostele terenuri IAS au fost vandute strainilor care fac pe ele agricultura pustietoare, in monoculturi uriase fara nici un fel de respect pentru biodiversitate. Au defrisat si continua sa distruga palcurile de arbusti din margini, ara pana in buza canalelor si santurilor de desecare. Mai nou ara si drumurile. Nu se mai vad pasari cantatoare in zona, au disparut pasari de prada listate ca amenintate (Falco vespertinus), si chiar potarnichea cenusie care a fost candva abundenta.
  Am aflat recent despre noua orientare CAP si am sperat ca poate duce la remedierea situatiei, insa dupa ce am citit regulamentele 1305-1310/2013 am ramas cu cateva nelamuriri.
  Astfel se prevede ca orice fermier care lucreaza peste 35 ha sa cultive 75% specia A, 95% cultura A+B si sa mentina 5% (7% dupa 2017) zona ecologica. Ce se intampla cu detinatorul de peste 10000 ha? In intelegerea mea el poate cultiva 7500 ha cu porumb, 2000 ha cu grau si 500 ha cu lucerna, toate acestea in parcele compacte de monocultura, in acest fel realizand “compliance” cu cerintele CAP si incasand in continuare subventii UE. Dar aceste practici nu vor aduce nici un fel de beneficiu ecologic, nu vor ajuta prea mult biodiversitatea locala si nu vor contribui la dezvoltarea rurala cu nimic mai mult decat pana acum. Desigur daca cerintele noi CAP ar stipula (sa zicem): “cultura se poate practica pe tarlale de cel mult 50 ha, fiecare astfel de tarla necesita 5% zana de interes ecologic” ar fi cu totul altceva.
  Un alt lucru ce nu il inteleg: Anexa 1 din regulamentul 1305/2013 specifica alocarea de € 1 149 848 554 pentru Romania pe anul 2014, in timp ce regulamentul 1307, art. 44, 46 (pg. 640-642) spune ca statele membre vor aplica noile reglementari incepand cu 2015. Deci, cum se vor distribui cei peste 1 miliard € in 2014?
  Din observatii personale si din comunicare cu o gama larga de iubitori ai naturii din Romania, am ajuns la concluzia ca agricultorii de acolo au profitat si profita de subventiile UE fara a respecta nici un fel de legi, nici macar masurile de baza “cross-compliance.” Pentru cazul concret din zona mea natala avem dovezi (fotografii si documente) despre defrisari de kilometri de perdele de protectie. S-au facut demersuri la Agentia de Protectie a Mediului si nu s-a luat nici o masura.
  Pe site-urile Ministerului Mediului si APIA nu se pot gasi indrumari pentru procedura de contestare sau semnalare a cazurilor de “non-compliance.” De asemenea nu gasesc Manualul de utilizare a aplicatiei IPA si Ghidul de identificare si delimitare a zonelor de interes ecologic pentru 2014-2020. Ma gandesc ca am putea lucra cu primarul localitatii natale (cu care sunt prieten) spre a interveni la latifundiarii de care amintesc.
  Problema este de interes mai larg si ne pregatim (incercam, ne zbatem) pe un forum de discutii sa actionam cumva, dar nu stim cum.
  Care ar fi modalitatea de a va angaja ca si consultant? Ati fi interesat sa ne ajutati? Bineinteles contra cost. Daca se poate atinge ceva in sensul celor explicate mai sus.
  Cu speranta ca ma puteti ajuta in lamurirea celor prezentate, va salut cu tot respectul,
  Francisc Castiov

 9. MANUELA says:

  De ce nu ma pot loga cu ID-ul si CNP?

 10. LACI says:

  Stimate domnule Antoniu ma intereseaza cum se procedeaza adica cum potsa intru la harta catastrala a mun odorheiu sec multumesc

  1. Antoniu says:

   @LACI-in softul APIA(IPA Online) nu exista strat cu harta cadastrala a Mun. Odorheiu Secuiesc. Cu un nume(identificatorul Apia al fermierului) si o parola, puteti vedea in schimb harti cadastrale a unor comune din toata tara. Selectati stratul de harti cadastrale si pozitionati scara la 1:2500 sau 1:5000.

 11. ioana says:

  nu merge ipa online…de ce?

  1. Antoniu says:

   @luati legatura cu responsabilul dvs de doasar pentru a va comunica parola.

 12. dumitru says:

  pot transfera o bucata din parcela de pasunat altcuiva si ce trbuie sa fac va multumesc.

  1. Antoniu says:

   @dumitru-transferul se realizeaza in conditiile descrise aici la pag. 6

 13. Mihai says:

  Aceeasi problema o am si eu imi genereaza parola si cand incer sa intru in cont imi spune ca sunt gresite

  1. Antoniu says:

   @Mihai-Nu mai incercati pentru ca aplicatia IPA Online este inaccesibila pana la data de 28.02.2013: “Numai pentru testare pana la 28.02.2013 “. Vezi aici

 14. dan says:

  nu ma pot loga in aplicatie, stiti cumva, nu mai se poate accesa aplicatia cu RO si parola din 2012, desi imi genereaza dupa introducere CNP aceeasi parola, dar tot imi spune ca sunt gresite?

  1. Antoniu says:

   @dan-trimiteti-mi pe mail RO..-ul si CNP-ul dvs.

 15. adriana says:

  nu ma pot loga in aplicatia ipa online…am intodus id-ul si cnp-ul si am primit pass nou dar in aplicatie imi spune ca sunt gresite…cum ar trebui sa procedez???
  multumesc

  1. Antoniu says:

   @adriana-ID-ul este RO..-ul exploatatiei iar CNP-ul este cel al persoanei care a depus la Apia cerere. Daca nu reusiti, sa-mi trimiteti pe antoniu_poienaru@yahoo.com, CNP-ul si Ro.-ul si incerc sa va ajut.

 16. Rosca Iadranca says:

  Buna ziua, m-am inscris recent (octombrie 2011) in Registrul Fermierilor fara intentia de a cere in acest an subventii. Insa nu am primit parola si user – cica procedura nu mai permite alocarea de parole decat in 2012. Totusi, am nevoie de o harta in KM pentru identificarea corecta pe teren a parcelei. Cum procedez? Multumesc.

  1. Antoniu says:

   @Rosca Iadranca- intrati aici si incepeti sa masurati http://wikimapia.org/#lat=46.8836616&lon=24.425354&z=10&l=0&m=b

 17. POP Ionuut says:

  nu merege lpis web am user si parola dar tot nu merge

  1. Antoniu says:

   @Pop Ionuut-Engleza sa fie limba setata, apoi introduceti cu atentie RO..-ul de identificare la nume utilizator si parola folosind Caps Lock sau nu si semnele corespunzatoare.

 18. Antoniu says:

  @Craciun-Solicitati la Apia sa va inregistreze, dupa ce prezentati o adeverinta de la primarie prin care faceti dovada ca aveti pamant. Dupa inregistrare primiti un identificator. Solicitati in acelasi timp si o parola pentru a va depune cererea online. Cu numele de utilizator care va fi identificatorul si parola, puteti accesa IPA Online iar acolo puteti sa va identificati terenul. In bara de unelte, click pe butonul ce are in interior un semnul intrebarii si gasiti acolo manualul de utilizare IPA Online. Daca nu reusiti, va rog sa ma contactati pe blog.

 19. Craciun says:

  Cum pot gasi blocurile fizice daca de la primarie nu le dau si la APIA nu primesc cererile fara blocuri???
  Acum Fac prima cerere pentru APIA.

 20. Antoniu says:

  @catalina marian-tatal dvs. lucra un pamant pe care nu avea titlu de proprietate sau adeverinta.Pe acel teren nu se poate face succesiunea la notariat. Puteti face un contract de arenda cu proprietarul de drept al pamantului, contract vizat de primarie,sau orice fel de contract vizat de catre primarie sau notar, dupa caz, apoi puteti depune cererea de subventie la Apia.

 21. catalina marian says:

  pamantul declarat la apia era pe numele tatalui meu care a decedat (nu era rolul pe numele lui).am fost la apia si mi sa spus ca trebuie sa ma inscriu eu ca fermier nou. am fost la primarie sa iau adeverinta ca lucrez eu pamintul dar mau trimis la notariat unde m_au refuzat . ce pot sa mai fac? va multumesc

 22. Marta Filip says:

  Multumesc mult. Va scriu pe adresa care mi-ati dat-o.

 23. Antoniu says:

  @Marta Filip-nu ati depus cererea online ci pe suport de hartie; inteleg ca aveti user-ul si parola pentru accesul in IPA online. Aici ati observat situatia de suprapunere a parcelelor. Inspectorul avea posibilitatea, chiar era obligat sa va avertizeze de aceasta suprapunere. La depunerea cererii Dvs. acesta trebuia sa aiba softul IPA oline deschis pe Intranet, unde vedea si ceilalti fermieri din jurul parcelelor Dvs. Daca aveti siguranta ca v-ati identificat bine parcelele si aveti documente justificative, nu e necesar sa mai mergeti la Apia. Sa stiti ca la o simpla atingere a parcelei Dvs cu parcele vecine, o atentionare care se poate corecta, softul arata suprapunere.Daca nu sunteti sigura, atunci mergeti. Dar daca doriti o lamurire rapida, trimiteti-mi userul si parola la antoniu_poienaru@yahoo.com si va raspund punctual.

 24. Marta Filip says:

  Buna ziua,
  v-as ruga foarte mult, daca puteti, sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: Am depus cererea pentru anul 2011, la centrul local APIA(nu “on-line”). Dupa depunerea cererii (dupa doua zile), am consultat aplicatia “on-line” si … la butonul “Controlul parcelelor digitizate ferma … – 2011″, la citeva parcele apare observatia ” Parcela … se suprapune cu una sau mai multe parcele digitizate”. V-as ruga sa-mi spuneti daca acesta este o problema si daca ar trebui sau nu sa revin la “centrul local” pentru corectii. Mentiopnez ca specialistul de la “centrul local” nu m-a informat despre aceste “observatii”.
  Va multumesc foarte mult.

 25. dorel says:

  Va multumesc.

 26. dorel says:

  Vă multumesc pentru raspuns domnule Poienaru.
  Păcat ca APIA nu are un serviciu ONLINE pentru completarea cererilor. Mulţi dintre noi ştim să folosim un computer dar puţini ştim să completăm o cerere online fara greşeli, mai ales în cazurile particulare care pot să apară odată cu modificarea blocurilor fizice. Întăresc şi eu ideea care a spus-o Mihai mai sus şi anume că : “Avem nevoie de oameni ca dumneavoastră”. E trist când vedem că oameni ca şerban şi ciucă nu ştiu să preţuiască oamenii de valoare.
  Succes în continuare.

 27. Antoniu says:

  @dorel-Apia are multi ‘specialisti’ condusi de Serban, Ciuca, Ungur si altii. Toti stau bine cu grămatica!.
  Da, aveti dreptul: ‘G(gradini familiale) – suprafata destinata obtinerii produselor
  agricole, în principal pentru consumul propriu al membrilor exploatatiei/gospodariei agricole individuale. Pentru aceasta categorie de
  folosinta, suprafata eligibila este de 0,3 ha, chiar daca aceasta cuprinde vii, pomi fructiferi, culturi de hamei, pepiniere pomicole, pepiniere
  viticole, arbusti fructiferi. Este singura categorie de folosinta care permite declararea pe aceeasi parcela a unor culturi care în mod normal
  apartin unor categorii de folosinta diferite (din mai multe categorii de folosinta)’
  Va rog sa-i aratati cererea tip pe 2011 ‘specialistului’ la pag. 8 http://www.apia.org.ro/dir_iacs/Formular_cerere_saps_2011.pdf
  Atentie! declarati intreaga parcela de 0,34 ha cu cat. de folosinta G.

 28. dorel says:

  Problema e ca un “specialist APIA” din judetul CJ mi-a spus ca NU si eu nu inteleg de ce!!! cu toate ca anul acesta APIA a modificat marginile blocul fizic si gradina este situata itr-un singur bloc fizic si nu in doua ca anul trecut(gradina trecea dintr-un bloc fizic in altul)

 29. dorel says:

  Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru intocmirea cererii pe anul 2011.

  Gradina familiala compusa dintr-o parcela de 34 de arii ce are trei subparcele: 8 arii porumb, 14 arii lucerna si 12 arii pruni este eligibila pentru plata la apia sau nu ?

 30. Gheorghe Mihai says:

  Va multumesc ca m-ati ajutat.Avem nevoie de oameni ca dumneavoastra.

 31. Gheorghe Mihai says:

  Terenul este o pasune,situata in imediata vecinatate a orasului Tulcea.Va pot trimite o poza tip “Google Earth” cu amplasarea pasuni,dar nu stiu cum sa o atasez.

 32. Antoniu says:

  @Gheorghe Mihai-da. va ascult

 33. Gheorghe Mihai says:

  Buna ziua, ma poate ajuta cineva sa aflu nr. unei parcele.

 34. Antoniu says:

  @ioja pentru olteni iasi- la nume utilizator folositi RO… si parola date de catre centrul local sau judetean al Apia, unde v-ati depus dosarul de subventie. Numele utilizator lpiweb si parola apia2008 au fost blocate de catre Apia, vaduvind viitorii fermieri de mijloacele de identificare a parcelelor.

 35. ioja petru oteleni iasi says:

  de ce nu merge numele de utilizator pe judetul iasi?care este adresa ?.

 36. Antoniu says:

  @Marius-userul este RO..-ul dvs de identificare de la Apia si parola care ati primit-o odata cu invitatia de depunere a cererii. Atentie cum introduceti parola. Verificati mai intai, scriind parola la user, daca tastatura bate cifrele, semnele si literele date de catre Apia. Intrand apoi in program exista in bara de unelte obtiunea de a schimba parola cu una aleasa de dvs. mai simpla. Succes!

 37. Marius says:

  Nu mai merge userul lpisweb de cateva zile. Nu stiti de ce l-au dezactivat?

 38. Antoniu says:

  @SZABO-deblocati fereastra pop-up, apoi introduceti exact nume utilizator si parola.

 39. SZABO says:

  Tot incerc sa introduc nume utilizator si parola primita de la APIA in data de18 02 2011 corect,dar nu-mi descchide nici o pagina

 40. Antoniu says:

 41. moldovan izabella says:

  Buna ziua dl.Poienaru,

  revin la ajutorul dvs. in legatura cu modalitatile de plata pentru terenurile aflate in zone defavorizate. Societatea noastra detine o suprafata de 428,60 ha teren in ludetul Dolj, localitatile Bratovoesti – Marsani.

  Am depus cerere de acordare a subventiilor pentru respectarea Bunelor Conditii Agricole si de Mediu solicitand in acelasi timp si sprijin financiar in baza Masurii 212 Sprijin pentru zone defavorizate – altele decat zona montana, pentru respectiva suprafata.

  Am consultat documentul unde sunt explicate modalitatile de plata pentru suprafetele de teren dar pentru mai multa siguranta am dori sa stim exact cum se calculeaza suma care urmeaza sa o primim in baza Masurii 212, respectiv primim 100% din valoarea platii pentru primele 50 ha, 75% pentru urmatoarele 50 ha, 50% pentru 200 ha si 35% pentru 128,60 ha sau modul de calcul este diferit?

  De asemenea va rugam sa ne comunicati daca in cei 5 ani in care ne obligam sa continuam activitatile agricole ce se intampla in una din urmatoarele situatii:
  – achizitionam si alte suprafete de teren in anii viitori pentru care dorim sa solicitam sprijin financiar atat Bunele Conditii cat si in baza Masurii 212?
  – o parte din teren sau toata suprafata o dam in arenda catre o alta societate care lucreaza terenul. Incalcam in acest fel obligatia asumata? Daca exista o suprafata minima care trebuie sa o lucram noi direct care e aceasta supfata? Aceiasi intrebare daca vindem terenul.

  Am incercat sa avem mai multe informatii despre Masura 212 dar singura sursa cu mai multe detalii a fost PNADR versiunea a IV-a, Decembrie 2009. Exista si alte materiale mai detaliate sau un Ghid al solicitantului?

  Va multumim anticipat pentru sprijinul Dvs.

 42. Antoniu says:

  @moldovan izabella-separat astfel incat suprafata fiecarei parcele digitizata sa fie sub 20% din suprafata declarata.

 43. moldovan izabella says:

  era doar un exemplu cel cu 4a si 5a ca sa fiu sigura daca am facut bine initial.

  sterg parcelele din baza de date si le digitizez urmarind declaratia 2009: parcela 1a 4a 5a si in locul parcelelor 2 si 3 care sunt cu a si b voi crea 6a 7a respectiv 8a si 9a, corect?
  dar acuma problema este alta, daca nu va plictisesc,
  le digitizez separat sau prin SCINDARE

 44. Antoniu says:

  @moldovan izabella- aveti 5 parcele pe declaratia din 2009 si nu puteti sa redenumiti parcela 2 formata din 2a si 2b cu 4a si 5a existente. Eventual cu 6a si 7 a. Dar puteti sa construiti fiecare parcela cu subparcelele respective folosind IPA online.

 45. moldovan izabella says:

  am facut modificarile numerotarii, acuma apar supradeclarata…
  nu am schimbari.
  RO457079038
  daca ar exista o cale mai simpla decat scindarea ar fi mai bine.

 46. Antoniu says:

  @moldovan izabella- dati-mi Ro..-ul dvs sa vad. Puteti sa pastrati aceeasi numerotare daca nu aveti intentia de modificare semnificativa a parcelei 2.

 47. moldovan izabella says:

  asa am citit in manual va rog verificati si dvs.
  voi corecta parcela.
  probabil este o eroare in manual, nu scrie nimic de parcela cu a sau b.
  multumesc

 48. Antoniu says:

  @moldovan izabella-de ce nu ati pastrat parcela 2 cu subparcelele 2a si 2b!??

 49. moldovan izabella says:

  Buna ziua,
  Apelez la ajutorul dvs. in legatura cu numerotarea parcelelor scindate.
  In 2009 am avut trei parcele 1a,2a,2b,3a.
  In 2010 citind manualul IPA online le-am numerotat: 1a,2a,3a, parcela 2a, urmarind pasii din manual in urma scindarii am numerotat-o 4a si 5a stergand pacela 2a din baza de date.
  Am procedat corect?
  Multumesc anticipat.

 50. FLORIN says:

  ma rezolvat, multumesc mult

 51. Antoniu says:

  @FLORIN-luati legatura cu centrul Apia de care apartineti si ei va vor da userul si parola. Parola si userul in aceasta postare nu mai sunt de actualitate; erau doar de testare la nivelul anului 2009.

 52. FLORIN says:

  Am si eu o problema, nu ma pot conecta iar link-ul, cu privire la informatiile de conectare, dat de dumneavoastranu merge. Am facut si setarea pop-up on, am incercat si Internet Exlorer, Opera, Mozilla Firefox si nu functioneaza conectarea. Trebuiesc luate alte date (user, parola)de la sediile APIA de care apartinem?
  User-ul si parola de anul trecut, nu mai sunt bune?

  Multumesc

 53. Antoniu says:

  @eu-Folositi internet explorer.Din ‘unelte’ selectati ‘pop-up on’ apoi introduceti nume utilizator RO2…, ce reprezinta Id-ul dvs. din registrul fermierilor de la Apia. Parola este data tot de cei de la Apia fiind formata dintr-un sir de litere. Respectati intocmai sirul de litere asa cum v-a fost dat. Daca nu reusiti, sunati din nou inspectorul Apia de la care ati primit parola si numele utilizatorului.

 54. eu says:

  nu ma pot loga, ma puteti ajuta?

 55. Antoniu says:

  @horvat gheza-in bara de unelte click pe ‘selectare parcele prin puncte’ sau ‘..prin zona selectata’.sub butoanele corespunzatoare tab-ului ‘digitizare parcela’ iti apare ‘stergerea parcelei din baza de date’. stergi parcela digitizata prost, mergi apoi in IACS si incepi o noua digitizare.

 56. Horvat gheza says:

  Cum se pot sterge parcelele digitizate care sunt introduse gresit in lista parcelelor digitizate ??

 57. Antoniu says:

  @anda-mergeti din nou la centrul local iar inspectorul Apia va va da din nou parola.

 58. Anda says:

  Ce pot sa fac daca am uitat parola? 🙂
  Ma poate ajuta cineva?

 59. schadt says:

  BUNÄ ZIUA CINE MÄ POATE AJUTA SÄ MÄ INTRGISTREZ ONLINE PT 2 TERENURI CE LE DETIN IN ROMÄNIA PENTRU OBTINERA SUBVENTIEI PE SUPRAFATÄ PLÄTESC AJUTORUL ERWIN-GERMANIA

 60. Antoniu says:

  @vanilie-gresit! fermierul nu e obligat sa-si depuna online cererea.e adevarat, in unele centre ale apia, multi functionari refuza primirea fermierilor fara ca ei sa aiba depusa cererea online, ceea ce este o aberatie.

 61. vanilie says:

  Sunteti o masa de idioti numai in Romania se putea asa ceva taranul se joaca la cavulator nu au vazut unii dintre ei cum arata, dar ce sa ma astept de la niste brocrati fara creier

 62. Antoniu says:

  @PROFESORU’-activezi in bara de unelte butonul ‘incarcare date vectoriale'(arata ca o antena parabolica).Bifezi apoi toate casutele din fisierul ‘Informatii GPS’-astea-s debifate implicit.In fereastra deschisa ‘incarcare date vectoriale’, din selector aduci fisierele GPX de pe orice GPS setat in general, pe sistemul de referinta WGS 84(load gps exchange format). Apoi, ce ai dat jos de pe GPS, transpui in fisiere Esri, pe sistemul national de referinta Stereo70, selectand load Esri shapefile. Iti introduci apoi RO25..-ul tau si toate masuratorile iti apar in IPA Online ‘derect’ in blocurile fizice, selectand search for import. Poti digitiza dupa masuratori apoi ai posibilitatea sa le stergi selectand din aceeasi fereastra delete import id.
  ‘Succesuri!’

 63. PROFESORU` says:

  daca masor o parcela cu GPS, o pot descarca direct in IPA-ONLINE. Daca DA, cum?

 64. Antoniu says:

  @costache- puteti face un contract de inchiriere cu bunicul, contract ce-l veti prezenta la solicitarea functionarului Apia. Despre modelul de contract puteti afla informatii la primaria de care apartineti.

 65. COSTACHE says:

  CE DOCUMENTE TREBUE AVUTE LA DEPUNEREA CERERI DACA LUCREZ PAMINTU BUNICULUI MEU FARA ACTE DE ARENDA

 66. Florin C says:

  Cum se poate sterge o parcela declarata gresit? se finalizeaza declaratia? sau se poate modifica?…

 67. Antoniu says:

  @miozotis-nu gresiti! inchideti si intrati din nou in aplicatie atunci cand imaginea se face albastra. dati un F5(refresh) cand dupa digitizare conturul parcelei ramane in rosu. se lucreaza si la aplicatie. daca sunt multi utilizatori, probabil serverul nu mai face fata, problema care cred ca va fi remediata.

 68. Miozotis says:

  Doresc sa mut un punct. Stiu regula,dar se intampla minunea!In stanga jos apare grila cu scara iar imaginea se face albastra.
  Am reusit de foarte multe ori sa mut puncte, dar sunt momente cand nu mi le ia.
  Gresesc eu sau se lucreaza la aplicatie?
  In data de 23.02.2010 mi s-a intamplat de cateva ori.
  Multumesc anticipat!

 69. Antoniu says:

  @crisan ioana
  exemplu_
  -nume utilizator: RO253…
  -parola: UvnR..
  Intri in Meniu apoi in Tools si setezi Pop-up on
  link-ul este http://lpis.apia.org.ro
  Atentie! cand introduci parola trebuie scrisa exact cum a fost data de Apia. Dupa logare se poate schimba parola prin apasare cu mouse-ul pe butonul(semnul unei chei) situat in bara de instrumente.
  Articolul de aici este vechi iar instructiunile nu mai sunt valabile. Intrati pe articole mai noi.
  Folositi si link-ul http://www.apia.org.ro/ipa_online.htm

 70. Crisan Ioana says:

  D-le Antoniu,

  Am urmat instructiunile dvs. postate aici, am obtinut si parola de la centrul Apia insa problema este aceeasi…adica nu exista posibilitatea de-a te loga…mai exact ce trebuie scris la ,,Nume utilizator” si la ,,parola”, astfel incat sa reusim sa depunem cerere. Asteptam indicatiile dvs.!
  O seara buna!

 71. Antoniu says:

  @danilov emil- urmareste ultimul comentariu pentru cupcea ileana

 72. danilov emil says:

  nu pot sa ma logez din ce cauza?ma puteti ajuta?

 73. Antoniu says:

  @cupcea ileana- uite ileana ce spune un colistean aici:”Codul de identificare (adica RO…) trebuie introdus cu litere mari.

  Adica:

  – la rubrica user se introduce codul fermierului, inclusiv RO, cu litere mari, adica RO urmat de 9 cifre.

  – la rubrica parola se introduce parola primita de la APIA asa cum este scrisa acolo, cu litere mari si mici. Aveti grija sa nu confundati L mic (de la leu) cu i mare (de la Iepure).”(stefan cel mare)

 74. CUPCEA ILEANA says:

  AM INCERCAT SA/MI IDENTIFIC PARCELELE DE PAMANT SI NU/MI DA VOIE.CE TREBUIE SA INTRODUC LA PAROLA SI UTILIZATOR?AM INTRODUS DE PE UN BILETEL PRIMIT DE LA APIA SI NU IMI APARE NIMIK.CARE STITI VA ROG SA MA AJUTATI.VA MULTUMESC ANTICIPAT!

 75. daniel g. says:

  revin cu o rectificare: este vorba de un bloc fizic de 10 ha. multumesc.

 76. Antoniu says:

  @daniel g-digitizati blocul intreg pt usurinta.Divizati in doua blocul fizic conform manualului. La fel sa procedeze si vecinul Dvs. In acord cu el atributati in stanga 5 ha iar vecinul in dreapta 5 ha.Important este pozitia corecta a fiecaruia. Solutiile de pozitionare le puteti gasi amandoi astfel incat in baza noastra de date sa nu apara erori. Daca va pricepeti mai bine puteti ajuta si alte persoane din comunitatea in care va aflati.

 77. Antoniu says:

  @moldovan izabella-ce ma bucur!. cu atentie si multa rabdare se urmareste manualul. imperfectiunile din soft si manual se por ‘fenta’; vezi si https://antoniupoienaru.finantare.ro/2010/01/30/depunerea-cererii-de-subventie-pe-suprafata-2010-prin-ipa-oline/

 78. moldovan izabella says:

  d.le Poienaru, inca odata va multumesc de ajutor, am reusit sa fac modificarile.
  eram disperata si epuizata de nenumarate incercari esuate.
  bine ca existati, daca mai intampin blocaje va contactez.
  multumesc mult pentru promptitudine.
  o zi buna va doresc

 79. daniel g. says:

  salut,
  am o parcela cu o geometrie la care se calculeaza mai dificil aria, lini serpuite etc.
  ex. parcela are 10,00 ha, eu exploatez 5,00 ha si declar corect 5,00 ha, iar celelalte 5,00 ha un alt vecin care declara in mod corect 5,00 ha.
  intrebare: datorita geometriei dificile precum am spus, trasarea pe harta nu va corespunde d.p.d.v. fizic. ce se ia in calcul, declaratia corecta sau harta care probabil se va suprapune sau nu?

 80. moldovan izabella says:

  multumesc mult, dar nu inteleg care este butonul cu STERGERE DIN LISTA GEOMETRIILOR pt ca in digitizare parcela exista butonul x intr-un cerc rosu = stergere parc din lista temporara de lucru si celalalt un x mai mare pe fond inchis = stergere parc din baza de date, ambele se afla in dreapta dischetei.
  scuze dar deja imi pierd mintile pt ca in manual nu exista acest capitol pt modificari.

 81. Antoniu says:

  @moldovan izabella-linga semnul intrebarii(asistenta) din tabela de unelte se afla doua butoane radio: selectare parcela prin punct si selectare parcela prin zona selectata care fac acelasi lucru.click pe punct si apoi click in interiorul parcelei digitizate. se activeaza punctele de baza ale parcelei digitizate. in tabelul din stanga ecranului deschid digirizate parcela si apas pe butonul deplasare punct de baza. ma intrept pe punctele de baza ale parcelei digitizate, tin apasat degetul pe mouse, stanga, si incep sa glisez punctele de baza spre exteriorul sau interiorul parcelei. actualizez apasand pe discheta mica de sub tabelul din stanga digitizare parcela. trimit apoi parcela la cos apasand pe butonul sterge din lista geometriilor si o sterg din lista geometriilor iar pe ecran imi apare parcela digitizata: mai mica sau mai mare.

 82. moldovan izabella says:

  buna ziua, va rog imi puteti spune cum pot modifica parcelele care sunt deja in lista parcelelor digitizate/control parcele digitizate. multumesc

 83. Antoniu says:

  @joe-tot ceea ce digitizati se poate salva pe propriul computer, softul geografic generand cererea cu parcelele diditizate si fisierele pdf. steguletul este scos de catre dezvoltator tocmai pentru a nu definitiva cererea din gresala, inainte de a digitiza toate parcelele din cererea iacs 2009.el se va activa probabil incepand cu 1 martie 2010.

 84. joe77 says:

  Cum se digitizează parcelele? Se pot salva doar cu “steguletu” albastru? Nici fisierele PDF nu le genereaza.

 85. manole says:

  am urmat instructiunile din manualul 2010,dar dupa ce introduc numele si parola care o am personal de la apia,imi apare acelasi lucru ca si cum nu as fi scris nimica,de ce??ce trebuie sa fac ca sami deie voie sa intru??ms

 86. Antoniu says:

  @manole- nu mai folositi descrierile IPA Online din 2009 pentru ca nu mai sunt valabile. Utilizati http://www.apia.org.ro/ipa_online.htm unde gasiti si manualul IPA Online 2010. De asemenea si aici: https://antoniupoienaru.finantare.ro/2010/01/30/depunerea-cererii-de-subventie-pe-suprafata-2010-prin-ipa-oline/

 87. manole says:

  Nu merge deloc nici cu BC1 sau cu BC2.cum intru???am incercat toate metodele

 88. Antoniu says:

  @suciu iosif- dat fiind dreptul la confidentialitate asupra cererii Dvs., veti primi pe adresa Dvs de mail un raspuns.

 89. suciu iosif says:

  d-ul antoniu,
  in 2008 am depus la apia Turda la d-ul Ochis un dosar pe firma TRANS-VST SRL DIN BISTRITA nume utilizator RO500114081 TEREN SITUAT IN COMUNA TRITENII DE JOS AVAND DOUA SUPRAFETE , UNA DE 3.66 HA UNDE AM PLANTAT IN PRIMAVARA LUI 2008 NUC SI ALUN SUPRAFATACE NU MI-A FOST CONFIRMATA DE APIA SI IN CAZUL ACESTA NU AM BENEFICIAT DE SUBVENTIA PE 2008 NICI PE SUPRAFATA ACEASTA NICI PE CEA DE3.91 HA.IN 16 NOV 2009 AM FACUT O CONTESTATIE LA APIA TURDA CU NR DE INREGISTRARE32340/16.11.2009. NICI PANA AZI NU AM PRIMIT RASPUNS. LA APIA TURDA IN 16 11 AM PRIMIT PLICUL CE NU A AJUNS LA bISTRITA DIN CAUZA ADRESEI GRESITE DE APIA. ADRESA CORECTA ESTE BISTRITA STR. LIBERTATII 51 B IAR PE PLIC SCRIA LA NR.518. VAROG UN RASPUNS. VA MULTUMESC !

 90. Antoniu says:

  @manea isabela-merge cu nume uilizator lpisweb si parola apia2008, doar pentru a va identifica parcelele. Pentru depunerea online, pe acelasi link, va trebuie nume utilizator RO2…(identificatorul din Registrul Fermelor de la APIA)iar parola o primiti de la APIA. Vezi manualul aplicatiei pentru 2010 aici http://www.apia.org.ro/dir_iacs/man_ipa.pdf

 91. manea isabela says:

  nu merge sa intru ku gl1 sau gl 2….

 92. MATEESCU MIHAI says:

  Multumesc pentru sugestie! Cei de la APIA au fost foarte amabili si mi-au trimis numele de utilizator si parola!

 93. Antoniu says:

  @Mateescu Mihai-Sunati la Centrul local asa cum v-am spus in postarea anterioara si discutati.

 94. MATEESCU MIHAI says:

  Se pot obtine de la APIA numele de utilizator si parola prin intermediul internetului? Bineinteles, pe baza unor date de identificare furnizate la cerere….

 95. Antoniu says:

  @romeo- nu mai folositi parolele de testare de anul trecut, trecute aici in postare. Anul acesta, 2010, pentru simpla identificare tastati lpisweb la nume utilizator si parola apia2008. Pentru a digitiza si a depune online cererea de subventie numele utilizator este identificatorul fermierului(RO25…) si parola care se da sub semnatura de la APIA. Pentru cei care solicita pentru prima data cerere de subventie, se solicita mai intai inscrierea in Registrul Fermelor dupa care se primeste un identificator (RO2…)apoi solicita o parola de la APIA pentru depunerea online. Pentru orice informatie va rugam sa va adresati centrelor locale si, de ce nu, si aici pe blog.

 96. Romeo says:

  Nu merge cu utilizator DJ1 sau 2

 97. Antoniu says:

  @gombosiu-Din punctul meu de vedere digitizarea merge foarte bine. Pentru a va usura munca reglati-va scara de lucru, adica veniti la 1:2500 apoi cu simbolul mainii din bara de instrumente puteti glisa harta dupa traseul de digitizat. In tabelul din stanga, deschideti fisierul cu harti cadastrale, bifati harta cadastrala si va va aparea un strat cu hartile cadastrale pe comuna. Nu toate comunele au insa incarcate acest strat, pentru ca nu au toate harti cadastrale. Daca aveti si harta cadastrala puteti debifa Ortho foto plan pentru contrast mai bun, o identificare corecta apoi puteti digitiza. Depinde de preferinte.
  Succes!

 98. gombosiu says:

  Se spune ca incepand din 2010 fermerii vor depune cereri online…. dar dupa imbunatatirile aduse in ianuarie 2010 a fost inlocuit cursorul cu unul in semnul + care este invizibil si foarte greu de manipulat chiar pentru un cunoscator al programului…
  mai aveti timp remediati ?
  Multumiri

 99. Antoniu says:

  @Popa Geta-In mod normal asa ar trebui. Cu o parola personalizata sa poti vedea declaratiile tuturor fermierilor din blocul tau fizic. Supradeclararile se pot evita in totalitate pana la sfarsitul perioadei de depunere a cererilor de subventie. Eu am si propus o astfel de solutie(http://www.lumeasatului.ro/distorsiuni-in-acordarea-platilor-la-hectar-cauze-si-efecte_362.html). Maine va dau mai multe detalii. Mai intai, intrati in IPA online si cititi instructiunile cu atentie.

 100. Popa Geta says:

  Dl.Antoniu,

  Va rog sa-mi spuneti daca prin accesarea IPA-on-line se pot evita erorile de supradeclarare.Mai pe inteles: eu ca si persoana fizica daca identific un bloc fizic pe care s-ar putea sa-l fi declarat si altcineva cum pot sa -mi dau seama de asta?
  Va multumesc

 101. Antoniu says:

  @Catalin-ai parola si user-ul(identificator fermier RO2….)date de centrul judetean de unde le-ai primit in plic apoi intri in IPA online. Acolo gasesti hartile de unde le poti salva local sau pe stick. Succes!

 102. catalin says:

  Buna. am depus cererea online si nu am salvat hartile. cum le pot obtine?

 103. Antoniu says:

  Iulian-daca ai depus online cererea sau nu, pana in 31 mai se pot face corectii fara sanctiune, dar clasic: mergi la centrul local Apia sau judetean acolo unde ai depus cererea si cere formulare M1, M2 sau M3, dupa caz, si hartile, adica dosarul pe 2009. Mai precis, schimbare de declaratie M1, adaugare suprafata M2, respectiv retragere M3.
  Din 31mai pana in 9 iunie se aplica sanctiuni de 1%.

 104. iulian says:

  buna am o intrebare pentru domnul antoniu poienaru. sunt din jud salaj si am depus o cerere de subventie pe suprafata luna trecuta la apia si acum nu sunt asa sigur daca am identificat corect parcelele. pot sa reglementez situatia online?

 105. Antoniu says:

  Oricand pana in 31 mai 2009.

 106. ramona cosma - intercas says:

  Buna, cand as putea sa va deranjez cu o vizita pentru a aduce ceva modificari cererii de plata depusa la dumneavoastra? Binenteles pana in 15 mai?

 107. Nicoleta says:

  Multumesc! Ma gandeam eu…In Romania totul e de fatada, “ah, pai stai putin, doar ne prefacem ca…sa vada Ieuropa ca avem intentii bune, in realitate suntem tot noi”.

 108. Antoniu says:

  Daca esti fermier inscris in baza de date APIA se poate solicita userul si parola de la centrul judetean. Pentru fermierii noi se solicita tot prin serviciul Masuri de Sprijin si IT un user si parola. Atentie! Dupa depunerea online trebuie sa mergeti totusi la APIA pentru a prezenta documente de autentificare apoi dosarul se va inscrie in registrul electronic. La lenesi banii vin mai greu. Asadar, apucati-va de curatat pasunile, de cultivat ceea ce declarati. In respect fata de Bunele conditii Agricole si de Mediu, banii vin mai usor. Succes(uri)!

 109. Nicoleta says:

  Uai, ce m-am bucurat ca nu mai trebuie sa stau la cozi! De fapt sa inteleg ca trebuie totusi sa merg la APIA? Nu pot trimite cererea online?

 110. Antoniu says:

  Intrati aici http://lpis.apia.org.ro
  Nume utilizator: lpisweb
  Parola: apia2008
  Apasati pe ‘?’ (‘asitenta’-semnul intrebarii) din tabelul din stanga, dupa ce ati intrat in program. Cititi instructiunile de folosire.
  Apoi, selectati binoclul din tabel-‘cauta’; alegeti jud. Dambovita apoi comuna Uliesti iat in dreptul comunei aveti butonul ‘cauta’. Programul va vizualizeaza comuna. Sub tabel, selectati scara 1/10.000 si se deschide imaginea Uliestiului cu blocurile fizice. Urmand instructiunile puteti gasi cu usurinta terenul in blocul fizic(nu tarla!).
  De asemenea, folositi si https://antoniupoienaru.finantare.ro/2008/10/29/cum-pot-fermierii-sa-si-identifice-pe-harta-parcelele/

 111. Mincu Paul Alexandru says:

  Multumesc pentru informatiile furnizate anterior.
  As mai avea o intrebare.
  Incerc sa depistez amplasamentul unor parcele din extravilanul localitatii Uliesti, jud. Dambovita.
  Atat primaria Uliesti cat si Oficiul Judetean de Cadastru Dambovita mi-au comunicat in scris faptul ca nu au planurile parcelare pentru respectivele tarlale in care se afla situate terenurile (terenuri atribuite pe legea 18/1991).
  Unde as putea sa gasesc planurile parcelare sau orice alt plan care sa ma poata ajuta la identificarea amplasamentului acestor parcele.
  Multumesc anticipat

 112. Antoniu says:

  Nu figurati in baza de date APIA. Daca veti depune cerere de subventie pana in 15/o5/2009 veti primi user-ul si parola pentru a va depune online cererea. Instructiunile IPA online le veti gasi la rubrica ‘asistenta'(click pe semnul ‘?’.)

 113. Dan Balca says:

  Unde se gaseste Manualul IPA Online? Aveti un link de pe site-ul APIA ?

  Va multumesc

 114. Antoniu says:

  Cu segmetele, liniile, vertecsi masor suprafetele iar cu galben digitizez. Cand digitizarea este incheiata, suprafata parcelei imi apare hasurata cu galben.

 115. Edy says:

  Multumesc pentru informatiile!
  Dar in programul, ce este diferenta intre linia rosu si linia galben??
  edy

 116. Antoniu says:

  Se lucreaza la baza de date. Trebuie sa aveti rabdare cateva zile. Pentru a va depune cererea online comunicati-va adresa la centrele APIA. Apia Central trimite pe adresa fiecarui fermier, in plic, parola si user-ul, exact asa cum bancile iti trimit noul card si codul pin.

 117. Mincu Paul says:

  Nu merge nici pentru Dambovita.
  Ce se intampla?

 118. Levi says:

  Nu merge cu utilizator TM1 sau TM2!!

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>